Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama123gość

Zoltaczka

Polecane posty

Gość Mama123gość

Witam moja córcia ma jeden tydzień jest urodzona naturalnie . Czy tez miałyście taki problem z zoltaczka ? Po porodzie wyszłam ze szpitala w trzeciej sobotę gdy wrocilam do domu córka mi zżółkła na twarzy spędziliśmy jedna noc w domu i nad ranem wróciłyśmy do szpitala okazało sie ze poziom bilirubiny wzrósł i musimy zostać 2 dni na fototerapii, fototerapia skonczyla sie zoltaczka spadła Wiec wypisali nas do domu wróciliśmy i córka znów mi sie zazolca co robic ? Nie chcemy isc znów do szpitala :-(

Gość gość
Chyba pozostaje zbadać poziom bili i iść do lekarza. Dzieci ogólnie długo żółte sa. Pierwsza i ostatnia robi się buzia żółta. Żółty kolor idzie w dół. Jak już są nóżki żółte tzn ze zoltaczka jest duża. Też są też takie " pistolety " do badania bili, osoba badająca przykłada go w kilku miejscach na ciele i jest liczona średnia . Przynajmniej w wawie takie są , pomiary z dojazdem do domu.

Gość gość
Chyba pozostaje zbadać poziom bili i iść do lekarza. Dzieci ogólnie długo żółte sa. Pierwsza i ostatnia robi się buzia żółta. Żółty kolor idzie w dół. Jak już są nóżki żółte tzn ze zoltaczka jest duża. Też są też takie " pistolety " do badania bili, osoba badająca przykłada go w kilku miejscach na ciele i jest liczona średnia . Przynajmniej w wawie takie są , pomiary z dojazdem do domu.

Gość gość
Moje dziecko mialo przedluzajaca sie zoltaczke od pierwszego dnia, bilirubina byla na granicy, ale nie wzieli jej na fototerapie. Zolta byla z 5 tygodni, bilirubina byla zbadana (bezposrednio u lekarza, nie wszpitalu -mieszkam za granica), byla podwyzszona, ale na takiej granicy, ze nie chcieli brac do szpitala. Po prostu dziecko musialo zwalczac same :( przeszlo po 5 tygodniach i wszystko OK. kazali wystawiac do slonca w domu (przez szybe).