Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nerwica a ginekolog

Polecane posty

Gość gość

Mam nerwice. Miałam lęki przed zdradą, fobie na punkcie wyglądu, przestałam wychodzić gdziekolwiek, nie chciałam oglądać telewizji, żeby nie widzieć innych. Teraz minęło a przyszedł lęk przed lekarzami! Konkretnie przed badaniem krwi, ze strachu co mi wyjdzie z badań oraz lęk przed ginekologiem. Mam już dziecko, więc co żadna nowość dla mnie, ale niestety tak mnie dopadło, że nie mogę sobie poradzić! Mam problemy, wiem że powinnam iść, wręcz muszę, bo lekarz rodzinny już nic nie poradzi, a ja siedzę w domu i NIC. Trzy razy byłam zapisana i odwołałam to. Chcę być zdrowa, ale mam panikę, jakiś niekontrolowany strach przed tym, masakra :( wstyd mi i nie wiem jak sobie poradzić?

Gość gość
idz do psychologa najpierw

Gość gość
Psychiatra

Gość gość
zdrowie najważniejsze kobieto!

Gość gość
Idź do psychiatry, psycholog tu nie pomoże. Potrzebna ci terapia, ale pod nadzorem lekarza psychiatry. Być może będą potrzebne leki, nie martw się, nie uzależniające i nie psychotropy. A na bieżąco zacznij przyjmować magnez i postaraj jak najwięcej się opalać. Ekspozycja na słońce powinna pomóc.

Gość gość
Polecam pójść do psychiatry. Ja byłam u Dr Frątczak w MedArt. To świetna Pani doktor, która ma znakomite podejście do pacjenta. Chodzę do niej stale i mój stan się polepsza. Pacjent jest partnerem w leczeniu. Tłumaczy, jest oazą spokoju, daje poczucie bezpieczeństwa.