Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Za rok czeka mnie komunia syna

Polecane posty

Gość gość

a wczoraj 2 znajome uswiadomiły mnie, ze restauracje zamawia sie 2, 3 lata wczesniej. Czy to prawda ? Nie martwi mnie sam fakt, ze przegapilam rezerwacje tylko oolny szał na robienie z komunii mini wesela. Planuje - to za duze slowo, bo tylko czasem o tym mysle, planowac zaczne w nowym roku) - zaprosic gosci do domu, poczestowac obiadem , ew kolacja i juz.

Gość gość
W moim mieście i okolicach restauracje na komunię trzeba rezerwować 2-3 lata naprzód. Ja mam komunie syna za tydzień w niedzielę i rezerwowałam półtora roku temu, po znajomości. Robię w restauracji, bo to dla mnie wygoda po prostu.

Gość gość
No i dobry pomysł! Też tego nie rozumiem i nie popieram.

Gość gość
A potem miesiac przed ludzie z tych restaracji rezygnuja. tak to wyglada.

Gość gość
Rok wcześniej znałam datę i godzinę komuni syna-byla u nas oficjalna informacja wywieszona w szkole. Część lokali która nas interesowała była już zajęta, na szczęście udało się coś znaleźć. Rezerwowaliśmy rok wcześniej tuż po tym jak poznałam datę

Gość gość
Robi sie z tego z roku na rok coraz wiekszy cyrk. Ciesze sie ze moje dzieci nie beda w tym brac udziału, ja tez.

Gość gość
U nas dwa lata wcześniej trzeba zrobić rezerwacje inaczej zostaną lokale z dojazdem ok 20 km. To nie żaden cyrk. Dzieci jest dużo a coraz częściej rodzice wybierają lokal zamiast domu i w tym cały "cyrk" .

Gość gość
Wszystko fajnie,ale skąd mam 2-3lata wcześniej wiedzieć na jaki termin zarezerwowac sale? U nas dowiadujemy się o terminie w roku poprzedzającym komunie- Na poczatku roku szkolnego.

Gość gość
Też rezerwaowalam 2 lata wcześniej. U nas jest tyle dobrze, że wiadomo kiedy będzie komunia nawet za 10 lat. Zawsze jest w 3 niedziele maja.

Gość gość
Głupota ludzka nie zna granic.

Gość gość
Wiecie co. Jeśli rzeczywiście Wasza religia mówi prawdę (nie obecnie księża, ale Biblia) to będziecie smażyć się w piekle. Sakramenty to tylko pretekst do zrobienia szopki, imprezy, zainkasowania prezntów. Sfera duchowa jest na ostatnim miejscu lub nie ma już jej wcale. Patrząc na Was utwierdzam się tylko w swojej niewierze, bo gdyby Bóg naprawdę chciał tego co twierdzi Biblia, to rozgoniłby Was na 4 wiatry.

Gość gość
7:23 Jezus tez był na weselu, wiec świętować można. Autorko lokal zamawiałam we wrześniu.

Gość gość
tak na weselu w Kanie Galilejskiej , a nie na Komunii u dziecka.. glupota ludzka nie zna granic.

Gość gość
U nas tez się rezerwuje wcześniej ale to dlatego że w okolicy tego samego dnia są jeszcze 4inne komunie wiec ludzie rezerwuja bo wiadomo ze każdy chce w miarę blisko kościoła bo trzeba wrócić na popołudniowe nabożeństwo itp....poszukaj na pewno jeszcze coś znajdziesz. Ja tez rezerwować am rok wcześniej ale teraz po komuni zarezerwowalam zaraz komunie córki na 2024 rok

Gość gość
A skad mam wiedzieć kiedy dokladnie będzie komunia 3 lata wcześniej? Moj syn ma 6 lat w tym roku. Jeszcze rok w przedszkolu będzie i potem juz jako 7 latek (nie spełna bo jest z końca września) pójdzie do 1 klasy. Komunia jest w 3 (???) klasie. Czyli jak tylko pójdzie do pierwszej klasy w 2019 roku to mam leciec do ksiedza i pytac kiedy dokladnie bedzie komunia dla dzieci z rocznika 2012 czyli na 2022 rok? Ze co? :o

Gość gość
zarezerwowalam zaraz komunie córki na 2024 rok xx jakbyś do mnie przyszła do lokalu to bym cię wyśmiała. Po pierwsze, nie mam kalendarza na za 6 lat, nie wiadomo, w który dokładnie dzień będzie komunia, a ty możesz zmienić nr telefonu kilka razy w miedzyczasie!

Gość gość
A jak skomentujecie moją sytuację. Chciałabym komunie dziecka zrobić w restauracji, ale jak znam życie to skończy się to tak, że teściowie zaczną sie krzywić na słowo "restauracja" (mają sie za mistrzów kuchni), zacznie się namawianie, żeby przyjęcie zrobić u nich w domu i że oni wszystko przygotują. Impreza się uskuteczni a w między czasie będzie za plecami obrabianie mi tyłka jaka ze mnie beznadziejna żona. W dzisiejszych czasach przecież mnóstwo ludzi robi przyjęcia komunijne w restauracji. Czy tylko ja musze się w życiu czuć winna, że chce tam przyjęcie zrobić ?

Gość gość
ja pierdykam co za pisdy. komunie trzeba rezerwować co najmniej 5 lat wcześniej. wtedy można wybrać dobry lokal a nie brać 3 lata przed to co zostało :-D 🖐️

Gość gość
Matki głupie jak but materialistki. Nie dziwię się,że dzieci takie same. Sakrament jest w tym wszystkim dla was najmniej ważny. To tylko dodatek do prezentów i restauracji.

Gość gość
U nas trzeba rezerwowac sale ok 6 lat wczesniej. Moja cirka ma 5 lat i rok temu jej rezerwowalam a i tak wiekszosc restayracji byla juz zajeta. U nas termin jest staly. 3 niedziela maja