Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anonimkagość

Wysłałam paczkę za pobraniem przez pocztę

Polecane posty

Gość Anonimkagość

Witam mam pytanie. Bo sama już nic z tego nie rozumiem. Pewien pan zamówił u mnie rzecz z olx. Pazka miała zostać wysłana za pobraniem przez pocztę tak się umówiliśmy. Dzisiaj byłam wysłać paczkę na poczcie i tak: Ja pokryłam koszt przesyłki (15zł) i myślałam że facet jak ją dostanie to zapłaci listonoszowi za tą paczkę (15zł koszt tej rzeczy plus 15zł koszt wysyłki) i poczta polska w momencie odebrania paczki przez faceta przeleje mi z powrotem a konto 30 zł. Okazuje się jednak że tak nie jest, pani na poczcie powiedziała mi że ja pokrywam kaoT przesyłki a on jak ją dostanie sam mi ma przelać na konto kasę. Sam on. Nie poczta. Czyli jak dobrze rozumiem, facet odbiera przesyłkę i nic za nią listonoszowi nie płaci, tylko dopiero mi na konto? Miał tak ktoś z was? Niby spoko ale co jeśli facet mnie oszuka i nie przeleje mi tej kasy? Bez sensu. Może miał tak ktoś z was niech napisze z własnego doświadczenia jak to wygląda bo muszę teraz do niego zadzwonić i go o tym poinformować że on sam będzie musiał mi to przelać.

Gość gość
Co ty gadasz. Ty płacisz za paczkę 15 zł i zaznaczasz kwadracik „za pobraniem” wpisujesz nr konta i odbierający płaci 30 zł listonoszowi. Następnie poczta przelewa tobie kasę na konto. Albo pani na poczcie cie nie zrozumiała albo nie pojmujesz prostych rzeczy. Reasumując: kasy nie zobaczysz

Gość gość
Gdzie ta poczta ? Kto tam pracuje ?

Gość gość
Brak słów. I pomyśleć, że edukacja w Polsce ponoć się rozwinęła ...

Gość Jolajolajna
Pieniędzy raczej nie zobaczysz

Gość gość
Pytałam ją 100 razy czy aby na pewno Dobrze to rozumiem powiedziała że tak. Do gość 16:32 zaznaczyłam za pobraniem.

Gość gość
Przede wszystkim paczkę za pobraniem wysyła się wypełniając zupełnie inny druk niz zwykłą paczkę. Na tym druku powinnaś wpisać kwotę 30zł, którą odbiorca wplaci listonoszowi, a następnie poczta przeleje na konto, które wskazalaś na druku.

Gość gość
Pracuje na poczcie Czy wpisałaś kwotę pobrania oraz nr konta bądź ze chcesz pieniądze do domu ?

Gość gość
Do gość 16:38: Zaznaczyłam za pobraniem, wpisałam 30 zł i nr konta.

Gość gość
Czyli jeśli dobrze rozumiem, to jeśli wypełniłam druk na którym jest mój nr konta i kw 30 zł to jest tak jak ja myślałam, czyli facet za to płaci a poczta mi oddaje na konto kasę a nie tak jak poinformowała mnie pani na poczcie?

Gość gość
Dobrze myslisz. Otrzymasz kasę na konto, chyba że odbiorca nie odbierze paczki...wtedy tracisz koszty wysyłki, a paczka wraca. Dlatego wysyłka za pobraniem jest ryzykowna.

Gość gość
Czyli to nie ja jestem tępa tylko pani na poczcie mnie źle poinformowała :P , dla mnie też to było dziwne, że wpisuję nr konta, kwotę i że niby on ma sam mi to przelać. No ale dobrze, że się wyjaśniło.

Gość gość
Ten ktoś ma wpłacić pieniądze Tobie, owszem, ale za pośrednictwem poczty. Nie zrozumiałyście się z panią z okienka.

Gość gość
Pewnie stara głupia baba siedziała na poczcie.