Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Uwaga! Mam odpowiedz na "ciąża to nie choroba", zawsze ją stosuje

Polecane posty

Gość gość

A brzmi ona: "Nikt nie pytał cię o zdanie głupia krowo"

Gość gość
He he he he:-D

Gość gość
ja zazwyczaj mówię ze starość też nie choroba

Gość gość
W O W, ale pomysłowe. Muszę zapisać.

Gość gość
Fiu fiu...to ci pocisk. Jesteś denna

Gość gość
A jeśli powie to facet, to też nazwiesz go krową?

Gość gość
dziś do kogo to?

Gość gość
A uwazasz, ze ciaza to choroba? Choruje sie na ciaze? Bierze się leki, zeby wyleczyc sie z ciazy ? choroba wg słownika JP 1. «nieprawidłowe funkcjonowanie organizmu lub jego części» W czasie ciazy mozna byc chorym, ciaza moze takze przebiegac nieprawidłowo. Ale sama w sobie chorobą nie jest.

Gość gość
dziś to nie ustępuj miejsca staruszkom bo starość też nie choroba, nie twierzę ze ciąża to choroba ale to jest odmienny stan, czyli nie mozesz brac żadnych leków, nie mozesz skakać na bange,uprawiać sportów wyczynowych, nosic ciężarów, czyli wiele rzeczy ktore ZDROWY człowiek może robić, nieprawdaż?

Gość gość
A czy mi ubedzie jak miejsca ustąpi czy w komunikacji czy w urzędzie? Czy stanie mi się coś złego? Nie obchodzi mnie choroba czy też nie. To głupie nazewnictwo natomiast obchodzi mnie że w brzuszku takiej kobiety jest niewinna bezbronne istotka która czuje wszystko to co mama i gdy mamie jest ciężko i źle takiemu maluszkowi też zapewne jest gorzej. I tak wszedzie gdzie tylko mogę pomagam ciezarnym i dobrze mi z tym :) polecam

Gość gość
Eh gluptaski... Kobieta ciezarna jest tylko niepelnosprawna czyli nie jest sprawna w pelni ale nie jest chora. Dotarlo?

Gość gość
"ciąża to nie choroba" wypowiada się w celu protekcjonalnego i złośliwego dogadania komuś, że ciąża to niby pikuś i nie ma co się z sobą cackać, a nie wyjaśnienia kobiecie definicji, więc nie wiem po co te wasze wywody z d.. Nigdy nie byłam w ciąży, ale nie dziwię się, że taka bezczelność wkurza osobę znajdującą się w stanie jednak odbiegającym od normy i pewnie powodującym duży dyskomfort I różne dolegliwości

Gość gość
1. Starość to też nie choroba. 2. Głupota to też nie choroba. 3. Ciąża to nie choroba. Ciąża jsst dużo gorsza i trwa dużo dluzej.

Gość gość
ja też mam odpowiedź: "spiertalaj małpo"

Gość gość
20:52 do autorki

Gość gość
Wiadomo ze ciąża nie jest chorobą i nikt tego nie neguje wy durne kretynki, chodzi tylko o kontekst w jakim ludzie te słowa wypowiadają stawiając w różnych sytuacjach ciężarne na równi z ludźmi w pełni sprawnymi, a wiadomo ze ten tekst mówi się zawsze złośliwie. Myslalam ze dorosłym ludziom nie trzeba takich rzeczy tłumaczyć. Chodzi o podejście do ciężarnych, a nie o definicję choroby. Wszystko odczytuje literalnie jakbyście były skonczonymi debilkami i podajecie definicję czym jest choroba i bla bla bla jedna przez drugą ze ciąża to właściwie nie jest chorobą no ja prdl! a nie o to chodzi w tej dyskusji. Pojęłyście w końcu?

Gość gość
drugi temat trzeba założyć i obwieścić światu swoją głupotę , brak kultury , elokwencji tak trzymać i tego dzieci nauczysz biedaczko

Gość gość
gość dziś dziś to nie ustępuj miejsca staruszkom bo starość też nie choroba, nie twierzę ze ciąża to choroba ale to jest odmienny stan, czyli nie mozesz brac żadnych leków, nie mozesz skakać na bange,uprawiać sportów wyczynowych, nosic ciężarów, czyli wiele rzeczy ktore ZDROWY człowiek może robić, nieprawdaż? x a kto mowi o nieustepowaniu miejsca? Co ma jedno do drugiego? Wiadomo,ze sie ustepuje i ciezarnym i starszym. Ale to odmienny stan, ale nie choroba. Nawet prędzej wlasnie oznaka zdrowia, jesli sie w nia zaszlo bez problemu. Ja swoja ciazę przelezałam, ale nie uwazam, ze byłam "chora na ciązę", Przecież lezalam, zeby ją utrzymac - a czy ktos chciałby utrzymywac chorobę? Ciąza- choroba to mylenie pojęć.

Gość gość
No dobra, ciąża to choroba, lepiej wam debilki.