Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Prezent dla świeżo upieczonych rodziców i dla dziecka

Polecane posty

Gość gość

Jak sądzicie, czy to dobry pomysł (nie mam jeszcze dzieci, w rodzinie też nikt nie ma bo ja nie mam rodzeństwa a mąż ma sisotrę ktora nie chce dzieci). mój pomysł jest taki, dla dziecka , dziewczynka - urodzić się ma lada dzień tzn termin jest za kilka dni - taka maskotka do spania, żyrafa w łatki, tzw pozszywana z takich różnych łatek, bardzo ładna nie taki typowy badziewny plusz. ok 40 cm wysokości. do tego myślę o książeczce typu "moja pierwsza książka" z obrazkami zwierząt, roślin, coś takiego... duży wybór jest. dla mamy kwiaty, dla taty ...?? nie wiem co wlaśnie ... myslę o albumie do zdjeć ...?

Gość gość
Bez przesady, dla dziecka maskotka moze byc, a dla rodzicow kwiaty i tyle.

Gość gość
W podobnym temacie mamy krytykowały pluszaki jako prezent dla noworodka. Często zajmują tylko miejsce i zbierają kurz. Jestem tego samego zdania. Uważam że lepiej postawić klasycznie na ubranko. Tego nigdy za wiele. A do tego książeczka. To akurat super pomysł. Tylko ja bym wybrała kontrastową. Dla rodziców kartka wystarczy. Zależy też jakie macie relacje. Ale myślę że to by było ok. A jeśli nie chcesz ubranka to może kocyk?

Gość gość
Kocyk to dobry pomysł (autorka). kwiaty i kartka, hm tylko tlyko dla rodziców? to moja dobra koleżanka. nie jakaś wielka przyjaciółka, ale znamy się 6 lat i mamy regularny kontakt, typu smsy/messenger kilka razy w tygodniu i spotykamy się zwykle raz-dwa na miesiąc.

Gość Mały Artysta
Zamiast zabawek można podarować akcesoria przydatne przy maluszku. Jakaś mała zabawka sensoryczna byłaby miłym dodatkiem. Np: Etui na książeczkę zdrowia, etui na pieluchy i maskotka sensoryczna - uszyte z tego samego materiały będą wyglądały świetnie :) www.malyartysta.com.pl

Myślę, że maskotka do spania to dobry pomysł. Maluszek będzie miał pamiątkę. Na pierwszy prezent sprawdzą się też ubranka, ponieważ dziecko szybko wyrasta, brudzi śpioszki itd. Jak dzidziuś się urodzi i będziecie mieli więcej zdjęć, warto zainwestować w fotoksiążkę. Jest to świetna pamiątka dla rodziców ale też dla pozostałych członków rodziny, np dla dziadków ;) tutaj masz link https://printu.pl/fotoksiazka/ Tacie możesz podarować szampana, żeby uczcić ten wyjątkowy dzień ;)

Gość gość
ja bardziej postawiłabym na użyteczny prezent, ja pamiętam jak moja się rodziła to cały czas sama jej szyłam ubranka bo szkoda pieniędzy na kupowanie coraz to nowszych bo dziecko rośnie jak szalone :D więc może maszyna do szycia? widziałam ostatnio jakiś komentarz o kodzie rabatowym na łuczniku, ponoć jest wazny do 2019 bo firma się pomyliła, wiec jak chcesz to możesz zobaczyć https://galerialucznik.pl/client-rebate.php?discount_code=367GS2

Gość gość
Ja zazwyczaj zamawiam tort pieluszkowy. Mozna wybrac wielkosc (liczbe pieluch) i akcesoria jakimi tort jest "udekorowany" ...mile i przydatne :)

Gość gość
Każdy daje maskotki i tak zostaje... dziecko w wieku ok roku wybiera może jedną, a reszta leży i zajmuje miejsce. Książeczki sensoryczne i ubranka to lepszy pomysł. Albo bukiet z ubranek :) ewentualnie voucher do smyka.