Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy mogę być w bliźniaczej ciąży ?

Polecane posty

Gość gość

Hej dziewczyny, jestem w 6/7 tc, nie wiem dokładnie bo jeszcze nie byłam u ginekologa. Gdy robiłam test ciążowy wyszły wyraźne 2 krechy mimo, że robiłam go popołudniu a nie rano i poziom hormonu powinien być ledwo wykrywalny ( jeżeli w ogóle ) zwłaszcza, że to tak wczesna ciąża. Gdzieś przeczytałam o tym, że to może oznaczać właśnie bliźniaczą ciąże. Do tego mam bardzo silne mdłości niemal przez caly dzien, mimo, że w pierwszej ciąży nie miałam ich w ogóle. Czyli poziom hormonu ciążowego jest u mnie bardzo wysoki... Myślicie,że to mogą być bliźniaki ?

Gość gość
Test wykrywa ciąże od stężenia 10-25, standardowy apteczny a w 6/7 tc poziom hormonu jest ok 10 000. Naprawdę byłaś już w ciąży? Jeśli pojawiały się już w rodzinie bliźniaki to tak to całkiem możliwe jednak to czy kreska była blada czy mocna nic nie znaczy w tym przypadku.

Gość gość
21.45 no właśnie nie było takiego przypadku w rodzinie :D Na pewno kolor nie ma wpływu ? W koncu kolor zalezy od natężenia tego hormonu. A jak jest więcej niż 1 zarodek to hormonu jest więcej. Nie wiem, może gadam glupoty, ale gdzieś się natknęłam na taką informacje.

Gość gość
"Ze względu na to, że ciąża mnoga wiąże się z wyższym poziomem hormonu ciążowego beta hCG we krwi przyszłej mamy, testy ciążowe w przypadku ciąż mnogich dają wyraźny wynik. Kreska na teście ciążowym mnogiej mamy jest zwykle bardzo intensywna – już w pierwszym dniu spodziewanej miesiączki." coś w tym chyba jednak jest

Gość gość
Mialam bardzo wysoka bete i szybki przyrost. Nasilone dolegliwosci ciazowe, a w rodzinie blizniaki (u partnera mama z blizniakow, u mnie ojciec)- moj łobuz spi obok, sztuk jedna, chociaz tez wypatrywałam drugiej :) Po 1 usg sie wyjasni.

Gość gość
co z tego, że mama twojego parnera była z bliźniaków :D ? Przekazała ci jakimś cudem zdolność do produkowania większej ilości jajeczek ? Czy może dzięki temu komórka miała sie podzielić :D ?

Gość gość
Gość 21:55 Moja prababcia urodziła bliźniaki, moja babcia dwa razy urodziła bliźniaki - raz jednojajowe i raz dwujajowe, ja jestem z ciąży bliźniaczej (dwujajowej) i obecnie jestem w ciąży bliźniaczej. :P

Gość gość
W mojej rodzinie same bliźniaki sa, ja mialam mega mocno kreche i wlasnie czekam na narodziny synka :-) jednego :-)

Gość gość
Taka ciekawostka w ciąży bliźniaczej na przełomie 6/7 tygodnia test UWAGA bardzo często jest NEGATYWNY gdyż apteczne testy ciążowe nie są przygotowane ma az tak wysokie stężenie i zachodzą dodatkowe reakcje - o których jest zazwyczaj informacja w ulotkach ze po wyżej np 100 000 test może dać wynik fałszywie ujemny widełki są różne zależy od producenta. Autorko życzę aby wszystko potoczyło się po twojej myśli jednak jestem przekonana ze w prawidłowej ciąży przy cyklach od 26-32 dni w okresie 6-7 tyg test zawsze pokaże mocna wyraźna kreskę. Niepokojący byłby fakt gdyby kreska była blada. Pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego.