Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość monia8822

Problem z uchem, drganie i kłucie

Polecane posty

Gość monia8822

Witam, opisując od początku moją historię, jakieś dwa miesiące temu byłam u fryzjera, który zalał mi prawe ucho wodą, po tygodniu zaczął się szum w tym uchu i raz dziennie, z reguły pod wieczór ataki niestabilności, nie zawroty głowy, tylko takie poczucie, jakby mózg z opóźnieniem stwierdzał, że np. obróciłam głowę itp., poszłam do laryngologa, ok, zrobił się czop, czop usunięty i miałam dwa tygodnie spokoju z szumem, ale ataki niestabilności pozostały, mniejsze co prawda, ale były, w międzyczasie miałam problem z zębem, ropa, ząb do usunięcia, wpierw brane antybiotyki, które o dziwo spowodowały, że ataki niestabilności minęły i od tamtej pory ich nie mam, po wybraniu już antybiotyków, dostałam w prawym uchu (tym wcześniej zalanym i czyszczonym) dziwnych drgań, tudzież wibracji..., nie wiem, jak to inaczej określić, dosłownie, ja to nie tyle słyszę, co czuję jakby coś mi tam jeździło, wibrowało, czy coś w tym stylu, to wibrowanie nie jest cały czas i nie jest o takim samym natężeniu, raz jest mocniej, innym razem cuszej, raz mam to przez kilka godzin, a potem spokój na kilka godzin, innym razem zniknęło mi to prawie na dwa dni, a potem znowu przez kolejny cały dzień mi wibrowało, nie mam pogorszenia słuchu, ani nic w tym stylu, co najdziwniejsze dźwięki z otoczenia sprawiają, że tego nie słyszę, ani nie czuję, im ciszej, tym bardziej to odczuwam, jak zakryję ucho, nic..., kompletna cisza, byłam u lekarza, stwierdził, że to może być od zęba i póki zęba nie usunę, nic mi nie zrobi, umówił mnie 17 maja na wizytę i do tego czasu mam usunąć ząb, ząb został usunięty przedwczoraj, wszystko ładnie się goi, krew już zakrzepła, nic mnie po tym nie boli, a ucho dalej wibruje i dalej tak samo, do tego wczoraj wieczorem zaczęło mnie kłuć w środku, nie było to jakieś długie czy bardzo bolesne kłucie, ale takie chwilowe i lekkie, dzisiaj rano podobnie, lekkie kłucie, które po chwili minęło, no i te wibracje, które nie dają mi spokoju i strasznie denerwują, 17 maja mam tą wizytę, ale chciałabym się dowiedzieć czy ktoś miał coś takiego lub podobnego..., czy wie coś na ten temat..., bo mnie to już doprowadza do szału, najgorsze, gdy coś jest, nie jest to na tyle złe, by Ciebie gdzieś natychmiast przyjęli, a sam nie wiesz co to :\ P.S. Zapalenie ucha jest wykluczone, bo w czasie leczenia zęba dostałam też silne leki przeciwzapalne, no i laryngolog zapalenie wykluczył :P

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować