Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jazda autem ..POMOCY

Polecane posty

Gość gość

Moja kumpela ma egzamin praktyczny do dziś NIE WIE który kierunkowskaz włacza gdy zaparkuje i chce wyjechać. Twiedzi ,że jesli parkuje po lewej stronie włacza kierunkowskaz lewy ,wjeżdza, prostuje kola twierdzi,że gdy chce wyjechac w kierunku prawym to włancza Lewy .... Ja uważam ,że jeśli już zaparkuje i chce wyjechac w kierunku lewym to włancza lewy a jak w prawą strone to prawy .... a ona ,że na przemian . w lewą to prawy w prawą to lewy ..KTO MA RACJE >>>>???

Gość gość
:D jaja sobie robisz.

Gość gość
spieram sie koleżanką :D to nie jaja , samej mi do smiechu :P

Gość gość
Robi

Gość gość
Po polsku to napisz.

Gość gość
Dziewczyny czy któraś może mi odpowiedziec?

Gość gość
Co to jest ta włancza?

Gość gość
Chodzi mi jaki kierunkowskaz sie włącza gdy sie juz zaparkuje i chce wyjechac :) Kumpela zdaje egzamin i sama nie wie do końca .

Najprościej - ten, w którą stronę skręca kołami. Przy parkowaniu nie obowiązują jakieś kosmiczne, oderwane od pozostałych, zasady korzystania z kierunkowskazów. Ale też uważam, że autorka robi sobie jaja:D

Gość gość
Przysięgam ,że to nie są jaja . Wytłumacze . Instruktor powiedział jej ,że jeśli chce zaparkować np po lewej stronie to jedzie ..jedzie włącza lewy kierunkowskaz, kręci , wyjeżdża , prostuje koła , gdy wyjeżdża to ma włączyć przeciwny kierunkowskaz do strony w którą chce jechać . tak jak mówiłam...gdy chce jechac w kierunku lewym to PRAWY a gdy w kierunku PRAWYM to lewy . czy dobrze jej powiedział???? Prosze potraktujecie moją wypowiedz serio :(

„przeciwny kierunkowskaz do strony w którą chce jechać . tak jak mówiłam...gdy chce jechac w kierunku lewym to PRAWY a gdy w kierunku PRAWYM to lewy . czy dobrze jej powiedział???” x Nie wiem co jej powiedział, ale podejrzewam, że raczej źle zrozumiała. Kierunkowskaz, jak sama nazwa mówi, wskazuje kierunek (jazdy). Może instruktorowi chodziło o to, że jak parkuje po lewej, to włącza lewy, a jak wyjeżdża z tego miejsca to przeciwny, ale NIE DO KIERUNKU JAZDY! Tylko przeciwny do poprzedniego!