Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy przyda sie rozmiar 56 czy od razu 62 ?

Polecane posty

Gość gość

Drogie mamy czy kupowac dla noworodka rozmiar 56 czy od razu 62 ?

Gość gość
Oczywiście, że 56.

Gość gość
Zależy jakiej marki ciuch bo rozmiar rozmiarowi nie równy. No i zależy od wagi i długości dziecka. Mój synek miał 54cm ale ważył zaledwie 2800 z czego jeszcze 100g stracił więc topił się nawet w rozmiarze 56. Teraz ma prawie 6t i pomału już wyrasta z 56 choć nie z każdego ciucha

Gość gość
Tylko ze ten 56 starczy chyba na krotko ?

Gość gość
gość dziś [14:44 - czy mozesz polecic jakies marki ubranek ?

Gość gość
Może i tak ale czy noworodkowi wygodnie w za dużym ubraniu? Wiecznie coś się podwija, nogi wychodzą z nogawek. Trzeba wziąć pod uwagę, że noworodek leży podkurczony. To nie są duże pieniądze a dziecku jest wygodnie i lepiej to wygląda. Ile tych rękawów można zawijać... ?

Gość gość
To zalezy od firmy bo my niektore ubranka roznia sie po kilka cm a rozmiar niby ten sam.

Gość gość
moje dziecko rozmiar 62 zaczęlo nosić po trzecim mesiącu..wcześniej 56 a zaraz po urodzeniu przez ok. 3-4tyg. 50 Co tzn. na krótko? to może od razu 68? no ludzie...ubranka są teraz tanie, ostatecznie można kupić za bezcen prawie nowe używki a nie pakować noworodka w za duże ubrania i zawijać, żeby na dłużej starczyło :(

Gość gość
A co powiecie o rozmiarach h&m i newbie ? U mnie rozmiar 56 corka miala dobry do 3 miesiaca a inne firmy np pepco dawno juz nosila 62-68 ? Tez to zauwazylyscie ?

Gość gość
dziś H&M ma zaniżone rozmary, 56 jest jak u innych 62. Z sieciówek dla mnie najbardziej miarodajną rozmiarówkę ma Next

Gość gość
Zalezy jak duze dziecko. Co Ci na usg wychodzi pod koniec ciazy? Jesli 3,5-4kg to wg mnie nie ma sensu. Moje sie urodzilo majac 57cm i od razu nosilo 62. A i to przez mc chyba... max 2. Poza tym z duzego nie wypadnie, a w za male dziecka wciskac nie bedziesz. Jesli nawet bedziesz kupowac rozm 56 to nie za duzo. U mnie wychodzi 3,700z usg i mam od 62 wzwyz.

Gość gość
U mnie wychodziło ma usg dziecko 4kg a miałam 56. Starczył na 3 mies bo syn ważył 3kg i miał 51cm. W szpitalu nosił 50 i były za duże. W sklepach nie często widziałam taki rozmiar.

Gość gość
Lepiej kupic, a co jak urodzi sie wczesniej? Moja urodzila sie w 37tc i miala niecale 3kg i 49 cm, ubranka nosila (newborn) czyli to jest rozmiar 50 i to przez 6 tygodni.

Gość gość
Z jakich firm polecacie ubranka ?

Gość gość
C&A, Smyk

Gość gość
Mi się sprawdziły zwłaszcza ubranka z F&F, H&M, Next (sporo miałam używanych). Rozmiar 56 moje dzieci nosiły przez pierwszy miesiąc, jakieś pojedyncze sztuki krócej lub dłużej. W większości 62 topiły się po urodzeniu, te kilka cm robi ogromną róznicę. Miały 56 i 57 cm w dniu porodu. Nie wyobrażam sobie też mieć raptem kilku sztuk jak zalecają na niektórych listach wyprawkowych, bo dziecko często ulewa, czasem przecieknie niewprawnie założona pielucha, no i raczej nie puszcza się codziennie pralki z tymi kilkoma rzeczami noworodka (ja większość ciuszków dla noworodka miałam jasnych, a my z męzem mało takich ubrań nosimy).