Nacia3082 0 Napisano Maj 14, 2018 A więc tak... okres mam dość regularnie (mój cykl trwa 29-30 dni) trwa zazwyczaj od 5-7 dni ( chociaż czasami mam dzień przerwy a potem dalej to samo- ginekolog stwierdził że tak się zdarza) ale nie o tym... okres zaczął mi się 6 maja (dzień opóźnienia) miałam go do 10 maja a następnie przez kolejne 3 dni (od 11 do 13) miałam brązowy śluz. Dzisiaj tj. 14 maja znowu miałam brązowy śluz podczas podcierania i trochę lekko różowego śluzu również się pojawiło. Seks z moim chłopakiem ostatnio uprawiałam 11, 12, 13 maja bez zabezpieczenia (w jeden z tych dni skończył we mnie) Czy jest możliwość że jestem w ciąży mimo tego że miałam okres? Słyszałam że podczas okresu można zajść w ciąże ale to chyba mało prawdopodobne? Czy ten różowy śluz mógłby znaczyć zagnieżdżenie się? Dziewczyny jeśli któraś była w takiej lub podobnej sytuacji piszcie... :) Będę wdzięczna za każdą pomocną odpowiedź ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nacia3082 0 Napisano Maj 14, 2018 Naprawdę nikt się nie wypowie? Dziewczyny... pomóżcie xd Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Maj 15, 2018 Jak mozna być tak nie odpowiedzialna Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość hanka01 Napisano Maj 15, 2018 Nacia według mnie to nie masz 100% pewności, że nie jesteś w ciąży; chociaż ryzyko jest małe; każdy cykl jest inny, to wszystko co miesiąc może wyglądać inaczej; owulacja, dni płodne, kiedy uprawia się seks, a jeśli bez zabezpieczenia to jak długo plemniki są zdolne do zapłodnienia; to wszystko jest tak indywidualne, że trudno być pewnym; piszesz, że seks uprawiałaś w sumie po okresie, pytanie czy wcześniej też; na wstępie piszesz, że masz okres potem dzień przerwy i znów; może stąd ten śluz; jeśli seks był jak piszesz 11,12,13 to według mnie za wcześnie na zagnieżdżenie zarodka, chyba że tak jak wyżej pisałam jeszcze wcześniej uprawiałaś seks bez zabezpieczenia; na twoim miejscu zrobiłabym test ciążowy tak ok. 10 dni od teoretycznego zapłodnienia (rano) i czy wyjdzie dodatni czy ujemny udała się do ginekologa; przede wszystkim wszystko ci wytłumaczy jako fachowiec; trzeba sprawdzić przyczynę tych plamień, i tego okresu który się przedłuża, zrobić badania; a jeśli wszystko będzie w porządku to może warto pomyśleć o antykoncepcji; ja sama biorę tabletki; Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Maj 15, 2018 Plamienie to nie okres. Uprawualas seks 13 to jest 8 dzien cyklu. Plemniki moga przezyc 3-5 dni. Nie wiem kiedy masz owulacje ale jest szansa ze plemniki do niej przezyja. Na zagnieżdzenie zarodka byloby za wczesnie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość np Karolina Napisano Maj 15, 2018 Witam, W 29 dc cyklu dni płodne przypadają na okło 13-17 dc, gdzie owulacja występuje ok 15 dc Piszesz że współżyłaś w 6,7 i 8 dc Plemnik może co prawda przeżyć w drogach rodnych kobiety nawet 5 dni ale musi mieć sprzyjające warunki. Zagnieżdżenie występuje około 8-9 dnia po zapłodnieniu. Ogólnie rzecz biorąc jeśli nic się nie przesunęło są raczej małe szanse na ciąże. Poczytaj trochę o owulacji (owulacja com) i naucz się wyznaczać dni płodne aby je unikać.Pozdrawiam! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gośćlaluna Napisano Maj 16, 2018 Ciaza jest mozliwa do50,mozliwe zdrowe dziecko,dopoki kobieta miesiaczkuje moze zajsc w ciążę,jako katoliczka donosi i urodzi i wychowa,sa miliony takich przypadków Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Maj 16, 2018 powinnaś zrobić test w dniu spodziewanej miesiaczki. i tak jak napisała jedna dziewczyna napisała - plamienie to nie okres. By wiedzieć w które dni istnieje możliwość zapłodnienia powinnaś na bieżąco obserwować fazy swojego cyklu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Maj 17, 2018 Zastanawiasz się czy jesteś w ciąży? w w w. netporadnia.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach