Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

moje dziecko nie dostało sie do przedszkola i to z mojej winy:(

Polecane posty

Gość gość

witam zglosilam dziecko do placówki oddalonej ok 15 km do swojej gminy, następne przedszkola mamy ok 25 km od domu i tam już mamy jakies 5 przedszkoli, ale ja nie napisałam tego na wniosku tylko wymieniłam jedno przedszkole. no i okazało się ze był zakwalifikowany ale nie zlozylam oświadczenia ze chce by go przyjęli, przeoczyłam to i klops. teraz czekamy az zwolni się miejsce ale na pewno się nie zwolni i co mam teraz zrobić, zalamana jestem bo planowałam pracować w domu a to jest taki adehadowiec, ze z nim się nie da, poza tym i tak planowałam siedzieć w domu jeszcze rok bo mam jeszcze jedno dziecko, ale ten jest spokojniejszy i umie bawic się sam, spokojnie mogłabym zajac się swoja praca a z dwojka dzieci hm niebardzo. co tu zrobić ? próbować skladac wnioski do innych przedszkoli jeszcze? czy w ogóle ktoś był w takiej sytuacji, czy jest jeszcze szansa , ze gdzies się dostaniemy?

Gość gość
Nic z tego. Pozamiatane

Gość gość
Teraz to po ptakach. Jak mogłaś to przegapić? Miejsce może się zwolnić w trakcie roku-t mojego syna w grupie zwolnili się 2 miejsca.

Gość gość
Nie rozumiem. Wniosek, potem jeszcze oświadczenie? Jedno przedszkole, pięć? O co tu chodzi?

Gość gość
hm wątpie by się zwolniło miejsce, no chyba , ze okaże się , że dziecko nie gotowe jeszcze na rzedszkole i rodzic zabierze, przeoczyłam to bo weszłam na strone przedszkola i na szybko przeczytałam daty składania wniosków i do kiedy czas rekrutacji trwa, i było tam napisane: wniosek od 20.03 do 5.05, wyniki od do, a wola przyjęcia od 28 do 15 maja, wiec sugerowałam się tymi datami, wiecie no mysalam sobie, spoko zdąże to zalatwic, mam czas a potem okazało się jak pojechałam do przedszkola , ze już miejsc nie ma a tymi datami nie powinnam się wogole sugerować, wiec po co te daty napisali? ale zawaliłam, może zadzwonię jeszcze do innych przedszkoli może gdzies mają miejsce kurrrrr mac!!!

Gość gość
oswiadzczenie czyli powinnam napisac jak już były wyniki, że decyduje się na przyjecie, wola przyjęcia dziecka. przy składaniu wniosku mogłam wymienić jeszcze 2 przedszkola gdzie chcemy się dostać jakby nas tu nie wzięli, ale ja nie wymieniałam innych przedszkoli bo one sa daleko i zalezalo mi na tym oddalonym 15 km. więc nawet nie rzucili nas do innego bo ich nie wymieniłam, eh taka prostą sprawę zawaliłam:(

Gość gość
serio , wozilabys codzien dzueciaka tyle km ? rozumiem jeszcze do zerowki .

Gość gość
ale durna torba z ciebie, ludzie czekają latami w kolejce a ty masz i nie doceniasz, jeszcze miejsce przyblokowałaś, co za krowa!

Gość gość
Super mamusia. Zaniedbalas sprawy własnego dziecka. Brawo. Co w tym czasie robiłaś, paznokcie malowals?

Gość gość
Jak można pisac o swoim dziecku "adhdowiec", po prostu jest szurnięty po mamusi :)

Gość gość
to nauczycielki w przedszkolu odetchną, najgorsi sa ci adhdowcy

Gość gość
Popytaj w innych przedszkolach kiedy robia rekrutache uzupelniajaca. U nas jeszcze latem sa gdzueniegdzie wolne pojedyncze miejsca. Skiro nie wpisalas 3 przedszkoli tylko jedno to jakim cudem mialabys podpusac oswiadczenie o orzyjeciu do innego skoro we wniosku tego nie uwzglednilas? No nie ma takiej opcji. Tylko dzwonienie lub osobiste dowiadywanie sie.

Gość gość
Dokładnie, przynajmniej nie będzie roz******lał życia normalnym dzieciom. Adehadowiec- znaczy się rozp********y przez mamusie bachor, któremu mamusia załatwiła orzeczenie i liczy na specjalne względy dla synka.

Gość gość
Rekrutacja uzupełniająca nie jest dla tych co przegapili termin.

Gość gość
Ale autorka nie przegapila terminu tylko wskazala jedno przedszkole.

Gość gość
U nas też tak jest, lista zakwalifikowanych do placówki, trzeba potem potwierdzić, że dziecko będzie chodzić a dopiero potem jest oficjalna i ostateczna lista, nic nowego, trzeba pilnować. Dzwoń po innych i pytaj, zapisuj dziecko na listę rezerwowych, innej możliwości nie ma. Masz nauczkę na przyszłość, ale u nas zawsze tego bardzo pilnują i przy składaniu wniosku kładą nacisk na potwierdzenie, żeby rodzic nie obudził się z ręką w nocniku

Gość gość
Wybierz prywatne przedszkole, jeszcze go przyjmą. Chociaż ja jeśli byłabym i tak na wychowawczym z młodszym zostawiłabym go w domu na ten rok, a pracę podjęłabym rok później.

Gość gość
Nie może zostawić go w domu bo rozp******ila go jak dziadowski bicz i teraz chce podrzucić jak zgniłe jajo żeby ktoś inny zajmowal się bachorem żeby ona miała spokój.

Gość gość
matko jedyna jakie komentarze! no nic, moje dziecko nie jest rozpuszczone, problem jest taki, że jest bardzo do mnie przywiązany i robi afere jak nie zajmuje się nim tylko np. robie obiad.. on mi nie da popracować w domu, bo jak tylko się zajmie czyms innym a nie nim to on chce się przytulać i na rece, wiec moja praca w domu będzie wygladac tak , ze będzie mi się wpychal na kolana a ja nie zrobie nic, drugi synek jest inny umie się zajac sam, bawi się sam, a starszy to taka przylepa.. chciałam bym poszedł do przedszkola żeby zobaczyl, ze nie tylko mama jest fajna, ze z innymi tez może się bawic, no cóz przeoczyłam i nie malowałam paznokci:) po prostu zasugerowałam się tymi datami, wiec stwierdziłam ,ze jest czas wiec się nie spieszyłam, zlozylam wniosek w terminie a ta wole przyjęcia przeoczyłam, mój błąd i tak nie wiem czy on dalby sobie rede już w przedszkolu bo jest z grudnia i taki cycus mamusi, moja kolezanka wyslala do przedszkola w styczniu wiec licze ze i mój jednak się dostanie jeszcze, chodzilo mi o to, żeby się rozwijal wśród innych dzieci, wiem ze przedszkole dobrze wpływa, poza tym nie ma zadnego orzeczenia! jest bardzo grzeczny i wesoły, tylko przy mnie to taka marudka. wiecie ja mieszkam na wsi i watpie by ktoś przepisal dziecko skoro to jest dobre przedszkole w malej miejscowości, miasto mam 25km od domu, tylko czy az tak bardzo mi zależy, żeby codziennie pokonywać 50km oto jest pytanie, bo i tak siedze z roczniaiem i tak, a synek jest bardzo zazdrosny o niego wiec nie wiem jakby zniosl oddanie go a mama zostaje z młodszym bratem, nie wiem czy nie poczulby się odrzucony , cóznie sprawdzimy, a do prywatnego nie zapisze go bo az tak mnie nie ciśnie żeby placic za przedszkole, trudno dam sobie jakos rade. pozdrawiam.

Gość gość
Zamiast rozpaczać to się ciesz. Żadne dziecko nie powinno przebywać w przedszkolu. Rodzice, którzy tam posyłają swoje dzieci są bezwzględnymi egoistami nie kochającymi swoich dzieci.

Gość gość
Nie rozumiem- wywiesili w placówce czy w internecie zapisali takie terminy, i teraz uznali że ich to nie obowiązuje? Masz jakieś potwierdzenie tego, zdjęcie, cokolwiek? Bo ja bym zgłosiła to do kuratorium, serio. Jak widać, nie twoje zaniedbanie, a ich. Przecież placówka publiczna nie może sobie ot, tak dawać dowolnych terminów i wprowadzać rodziców w błąd, a trzylatkowi należy się miejsce w przedszkolu w tej samej gminie.

Gość gość
I polecam zrobić zdjęcie tablicy czy kopię strony na której są te błędne informacje.

Gość gość
14:46 zgosiła do kuratoirum. znam takich rodziców debili. i co to autorce da, ze zrobi z siebie debilke. zgłasza do kuratoirum bo zapomniała? bo niedopilnowała? czy ty jestes chora psychicznie? regulamin przedszkola jest wywieszony dla wszystkich, w razie czego mozna poprosic. To normalne, ze wywieszaja liste dzieci zakwalifikowanych, a potem trzeba potwierdzic , ze tak moje dziecko bedzie uczeszczalo. Trzeba sie interesowac.

Gość gość
to nie są idiotko błędne informacje! jej dziecko sie zakwalifikowało, ale nalezlo potwierdzić chcec uczeszczania do placowki. Autorka nie potwierdziła, wiec dali kogo innego na to miejsce. Rusz mozgownica.

Gość gość
up

Gość gość
na stronie przedszkole jest taka informacja: rekrutacja od 1-20 marca, rekrutacja uzupełniająca do 10.04. weryfikacja do 24 marca, uzupełniająca do 16.04 podanie listy 27 marzec, 8 maj potwierdzenie przez rodzica woli przyjęcia 29 marzec, 14 maj i lista kandydatów przyjętych i nierzyjetych 30 marzec 15 maj. ok źle zrozumiałam widocznie te daty, jestem zabiegana i nie doczytałam dokładnie, ze późniejsze daty dotycza rekrutacji uzupełniającej. już się z tym pogodziłam, może w czasie roku jeszcze się dostanie...

Gość gość
Jak komuś bardzo zależy to bardzo pilnuje tych terminów i tyle. Autorka sama sobie jest winna i tyle.

Gość gość
Warto pomyśleć o niepublicznym przedszkolu. Ja od razu wiedziałam że taka opcja będzie lepsza dla mojego dziecka. Zapisałam je do przedszkola www.maluchy.edu.pl, które mój synek uwielbia. Polecam wam porozglądać się za takimi przedszkolami w waszej okolicy.

Gość gość
Autorko, ale to zupełnie inna sprawa jak miałaś w ten sposób napisane, wcześniej pisałaś że była informacja: " wola przyjęcia od 28 do 15 maja". Nic nie poradzisz, czekaj na rekrutację uzupełniającą, szukaj miejsca gdzie indziej.