Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zbite kolano u dziecka i blizna podskorna

Polecane posty

Gość gość

Jakis tydzien temu córka 4 latka upadla mocno na kolano, miala krew i siniaka, dwa dni temu zauwazylam zgrubienie w tym miejscu zaraz pod skorą. Juz mam zawał prawie, bo pare miesiecy temu stracilam babcie na mięsaka, czy taki zgrubienie moze być grozne ? Co to moze byc? W tym samym dniu bylismy na ostrym dyrzurze, ,Wczoraj prywatnie zrobilismy usg, opis usg brzmi w okolicy przrdrzepkowej kolana zmian podejrzanie radiologicznych nie stwierdza się.Corke tylko to kolano lekko swędzi i w miejscu tej wyplukosci jest lekko czerowne, czy mogę spać spokojnie? Czym to samrowac? Altacet, voltaren, lioton?Pozdrawiam

Gość gość
zaskocze cie, ale kazdy czlowiek MA KREW. 2. Dyżurze* :o 3. Zostaw to dziecko w spokoju, to nie jest zaden miesak i skoncz czytac internet. Zadne masci, swędzi, bo sie goi.

Gość gość
Wchłonie się, spokojnie :) Jak masz w domu, to możesz smarować olejkiem z drzewka herbacianego (ma właściwości ściągające i przeciwzapalne).

Gość gość
Przepraszam za błąd, wiem ze pisze się dyżur, ale od 2 dni nie mysle racjonalnie.Czy ktora z Was spotkała się z takim zgrubieniem po rozwaleniu kolana?

Gość gość
Byłaś na pogotowiu bo dziecko zbiło sobie kolano?

Gość gość
Po głębokim stłuczeniu może się utrzymywać nawet kilka tygodni do kilku miesięcy. Ale jeśli po 4-5 tygodniach się nie wchłonie to poszłabym jeszcze raz do lekarza, żeby zobaczyć, czy jakiś stan zapalny nie został.

Gość gość
Czy ktoras z mam zaobserwowała takie coś u swojego dziecka?

Gość gość
A czym to dziewczyny smarowac?

Gość gość
Jeśli nie boli, to możesz w ogóle nie smarować. A jeśli boli, to zapytaj w aptece, który żel na stłuczenia nadaje się dla dzieci.

Gość gość
Możesz smarować maścią z arniką. U nas smarowanie wszelkich siniaków i szybciej schodzi. Druga opcja smarowania maścią z żywokostu też działa super. W niektórych źródłach napisane jest, że nie można stosować u dzieci. U mnie w rodzinie zawsze tę maścią były smarowane stłuczenia plus miejsca, gdzie dotkliwy jest ból. Znaczna poprawa.

Gość gość
Taką bliznę można smarować jakimiś maściami z apteki albo olejkiem bio oil, ja mam taką na łokciu po tym ja wywaliłam się na rolkach, strupy zeszły ale została ciemna plama, zaczełam smarować tym olejkiem i trochę blednie, bałam się że już mi to zostanie. Wyglądało to jakby piach się dostał pod skórę :(