Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Problem z psami na podworku

Polecane posty

Gość gość

Od paru lat mieszkam w duzym miescie, kupilam mieszkanie przy malym parku, gdzie są place zabaw, skate park, laweczki, alejki... Jest jeden problem- w tym parku wiecznie bawią się psy, wszystkie kosze zapelnione workami z psimi gownami, psy bez smyczy latają. Zwłaszcza na jednym skwerku, tam po 10-15 psów nieraz lata, tam sie chyba wszyscy od tych burków zbuerają.Zadzwonilam po SM to panowie przyszlii stwierdzili, że ci ludzie nie zaslugują na mandat bo sprzątają kupy a psy są pilnowane;/ Rosną tam piekne bzy córka chciała sobie nazrywać ale jak mam isc tam z nią jak tam latają kundle bez kaganca;( Tam jest piekna trawka, można rozlozyc kocyk, jest cień ale od samego rana schodzą się ludzie z tymi pchlarzami, Policja nie reaguje, SM tak samo... Nie mam już pomysłów co robić...

Gość gość
Przynajmniej su ciebie sprzataja po tych psach. Ja z dzieckiem(3l) wychodze na place zabaw I jak mi dziecko wchodzi na trawnik to musze prawie slalomem miedzy gownami przechodzic Mimo ze jest znak "nie wyprowadzac psow". Zwykle psy sa na smyczy ale zdarza sie I taki bez kaganca I smyczy. Zwlaszcza takie kundelki, ktore babcie puszczaja samopas Bo przeciez "MUSI sie wybiegac"

Gość gość
No niby sprzatają, fakt, sami tego bardzo pilnują ale co z tego jak są inne klopoty. Ta grupa ze skwerku ciagle okupuje tamtejszy trawnik, stoją i po godzinę ze sobą. Oni są nienormalni, zostawiają zabawki psie (!), na krzaku tam wisi więcej piłek i sznurkow niż mają dzieci w piaskownicy. Ci ludzie są nawiedzeni i trzymają si€ razem, ostatnio zwrocilam im uwagę, że by zabrali psy bo to park dla matek z dziecmi a chcemy nazrywac bzus to mnie prawie zabili, że ich pieski bawią się 30 metrów dalej i w ogole nie są zainteresowane moim dzieckiem. Ale skąd mam wiedzieć, co ich kundlom odbije?

Gość gość
Idz i nazrywaj tego bzu. Jak pies podejdzie- kopnij i dzwon na policje, że c****es dziecko zaatakowal. Uspią jednego, drugiego i nie bedzie problemu.

Gość gość
Niestety, jak oni upatrzyli sobie to miejsce, to już nic nie zrobisz. Sama z nimi nie wygrasz, chyba że sąsiadom to też przeszkadza. Wyedy razem coś można pomyśleć.

Gość gość
Sama jesteś nienormalna. NIE ZRYWA SIĘ roślin w publicznym parku

Gość gość
Po świętach wielkanocnych pojechaliśmy na krótki wypoczynek do Pragi. Między naszym hotelem, a Hradczanami rozległy park, wszystkie psy bez kagańców i smyczy biegały, nasz również. Tydzień pobytu w Pradze i codzienne wyprowadzanie psa, nigdy nie słyszałam żadnych psich starć. Po wyjściu z wielkiego parku pojawiają się znaki, aby psa na smycz wziąć, dla jego bezpieczeństwa. Praga to przyjazna stolica dla ludzi z psim przychówkiem, ale może i inne kraje mają podobne przykłady?

Gość gość
dziś U mnie w bramie to chyba z 7 osób ma psy i wszyscy do tego parku pod bramą łażą;/ Na sąsiadów nie mam co liczyć. A gdyby tak spróbować sabotażu? Chowac im te zabawki albo wyrzucać, dzwonic po policję, drażnić je żeby szczekały i wzywać służby?

Gość gość
dziś A, ja nie mogę nic zerwac, ale psy mogą sikać i niszczyć trawniki, biegac, kopać i niszczyć trawę? Sama jesteś nienormalna;/

Gość gość
A twoja córka może trawę deptać, piszczeć i przeszkadzać innym, odlać się pod krzakiem jak już nie może wytrzymać ?

Gość gość
Tak to jest gdy człowiek przeprowadzi się ze wsi do wielkiego miasta to i pies bez łańcucha przy budzie wydaje się egzotyką

Gość gość
19:41 czyli ty tak samo jak te psy chcesz deptać trawę i niszczyć otoczenie hipokrytko ?

Gość gość
Chamka zciebie i prostaczka, za zrywanie bzu w parku grozi mandat wsioku, a pies ma takie samo prawo do życia na tej planecie jak człowiek, ptak, stonka, pajak, twoja z****** córeczka niech lepiej nie wychodzi do parku bo zarazi psy jakimś syfem, rzyg

Gość gość
Autorko lecz się . Wybierz psychiatrę , nienawiść wylewa się z ciebie .Może są jakieś leki na to ? A może kup sobie psa , podobno pies łagodzi obyczaje .

Gość gość
Do 19:39. W Holandii też psy chodzą bez kagańców, na smyczy tylko na ulicy a i to nie zawsze. Po parku luzem. I to wielkie psiska. Piękny kraj .

Gość gość
ja sie dziwie, ze ludziom az tak przeszkadzaja te kupy, albo ze nieagresywny pies biega bez smyczy, ale powinny byc przepisy które nakładaja mandat na własciciela jak pies w kołko szczeka, ze cała okolica nie moze spac.

Gość gość
Widac że nie macie dziecki skoro kundle moga wszystko a dzieci to w domach trzeba zamykac przed gryzoniami

Gość gość
Widać, że macierzyństwo się autorce na mózg rzuciło. Dzieci mają place zabaw, psy skwerek - wszystko w porządku. Nie pchaj dzieciaków na miejsce psów i tyle.

Gość gość
PS. Pies to nie gryzoń, ośle :D

Gość gość
Nie bój się te psy są bardziej wychowane niż twój bachor. Nie pogryzą twojego gowniaka chyba że będzie prowokowała smarkula.

Gość gość
Jedyne co osiagniesz z takim podejsciem to ze Twoja corka bedzie sie drzec ze strachu na widok psa. Jesli Ci ludzie RÓWNIEŻ maja prawo tam przebywac to musisz sie z tym pogodzic, albo znajdz inne miejsce

Gość gość
Mnie zawsze śmieszy to łażenie z tymi kundlami , deszcz nie deszcz. Psa nie powinno się mieć jak mieszka się w mieszkaniu to pierwsza zasada. Pies powinien mieć podwórko

Gość gość
Mnie zawsze śmieszy jak w bloku w dwóch pokojach na 54 m jest dwójka dzieci. Dzieci powinno mieć się jak ma się domek, a nie jak zwierzęta razem w boksach się cisnąć

Gość gość
2:03 jakie mandaty w takim razie na piszczące głośno dzieci gdy mnóstwo ludzi nie może odespać po nocce? Jaki mandat za biegające po mieszkaniach dzieci i dudniące piętami sąsiadom z dołu którym żyć się nie chce od takich hałasów ? No jaki ?

Gość gość
06:56 Dokładnie. Mieszkanie w mieście to nie miejsce dla psa. Chyba, że takiego małego, jak chomik :-)

Gość gość
Haha. Bzu bidulka chce nazrywać I nie może, co jeszcze - może drwa narąbać:D To ja dzisiaj pójdę do miasta, też coś urwę z klombów z dzieciakami

Gość gość
ale wieśniara :D dobrze ktoś ją zdiagnozował, całe życie przesiedziała na wsi gdzie pies ma łańcuch długi na metr i karmią go resztkami z obiadu to przeżyła szok poznawczy, że w mieście zwierzętom oferują cywilizowane warunki egzystencji

Gość gość
7:03 haha, racja

Gość gość
Pies nie musi mieć podwórka, tylko kochających go opiekunów i dobrą opiekę.Jak psy poświęcają życie dla człowieka _ policja, wojsko, służby ratownicze, to ok, a jak chodzą na spacery, czy biegają w parku to debilce przeszkadza. Twój stosunek do zwierząt określa jakim jesteś człowiekiem, autorka to tylko okrągłe zero, czyli nic..PATOLOGIA! Nazrywaj sobie kwiatków na klombie miejskim i wsadź je sobie w dupę.