Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy są tu mamy dzieci autystycznych które przyjmują leki?

Polecane posty

Gość gość

Witam,jestem mamą pięcioletniego dziecka z autyzmem.Niestety córka pomimo intensywnej rehabilitacji jest dosyć mocno zaburzona,nie chce współpracować ani ze mną,ani z terapeutami.Robi jakieś małe postępy ale to już trwa ponad dwa lata,jest nie do opanowania,wpada w bardzo skrajne emocje,nie chce słuchać niczego co się do niej mówi,przestała jeść i to dosłownie,każda próba zachęcenia jej do integracji kończy się histerią.Z drugiej strony jest raczej pogodna,bardzo *****iwa,do mnie przywiązana...ale jest w swoim świecie i ciężko ją z niego wyciągnąć...Na ostatniej wizycie lekarz stwierdził że córka tak bardzo jest na nie,że jest tak zaburzona że trzeba jej wdrożyć leki,dostała Rispolept,najmniejszą dawkę na razie i mam obserwować.Ma się po tym wyciszyć,skoncentrować,ma się poprawić apetyt...oczywiście jestem przerażona bo wiadomo co to za lek...miałam go podać od wczoraj ale nie mogę się przełamać,boję się że moje dziecko stanie się po nim jakimś zombi,nie będzie kontaktu z nią.Proszę jeśli wasze dzieci przyjmują jakieś leki to napiszcie jak to u Was wygląda,czy jest poprawa w funkcjonowaniu?nie wiem co robić,ryczę w poduszkę...

Gość gość
Ponoć są masaże dla dzieci i te masaże poprawiają koncentrację.

Gość gość
Na Facebooku jest kilka grup rodziców dzieci z autyzmem. Wiele dzieci bierze ten kek, mój nie, ale wiem, że tam znajdziesz informacje, których szukasz. Uspokoisz się i podejmiesz decyzję. Pozdrawiam i ściskam, mam 9 latka z autyzmem.

Gość gość
Po co chodzisz do lekarza skoro i tak później nie przestrzegasz zaleceń i wolisz słuchać anonimowych ludzi bez wykształcenia medycznego? Nie szkoda ci czasu?

Gość gość
oczywiście że słucham lekarza,to świetna specjalistka z ogromną wiedzą jeśli chodzi o autyzm.Jednak mam wątpliwości,to są psychotropy...nie chcę stracić dziecka...pewnie podam ten lek ale to nie zmienia faktu że jestem przerażona

Gość gość
znam kilkoro dzieci, które biorą rispolect i rzeczywiście są po nim spokojniejsze, potrafią się skupić, lepiej funkcjonują. mam wrażenie, że mniej się męczą ze sobą

Gość gość
Mój bierze rispolept bez niego byloby ciezko

Gość gość
Mój bierze rispolept bez niego byloby ciezko a możesz coś więcej napisać?dlaczego ,od kiedy i jakie efekty?dlaczego ciężko byłoby bez?

Gość gość
Syn ma okres dojrzewania musi być wyciszony bierze już hmm 4-5lat jest szczupły nie tuje dobrze toleruje i rehabilitanci widzą różnicę .

Gość gość
A myslalas o zmianie diety dziecku? W polsce leczy sie autyzm rehabilitacją, w stanach zaczyna sie od zmiany sposobu zywienia, jedzenie ma ogromny wplyw na mozg dziecka. Poczytaj, poszukaj, przemysl to. Po pierwsze- odstaw cukier!

Gość gość
Córka jest na diecie od roku,dieta bez cukru I kazeiny,gluten zostal bo dziecko musi coś jeść.Ona ma juz tak okrojona diete że jakbym zabrała gluten to by chyba sie zagłodziła.Właśnie z tego powodu byliśmy u lekarza,córka nie je a tak naprawde ta dieta u niej gucio daje.ja nie widzę żadnej różnicy,no może poza cukrem który rzeczywiście pobudza.Z ciežkim sercem przymierzam się dzisiaj do podania tego leku,mam nadzieje że bedzie ok...

Gość gość
Jestem mamą dziecka autystycznego, nie przyjmuję leków.

Gość gość
Myślę że obawa że "stracisz dziecko" jest przesadna. Psychotropy są różne i gdyby wszystkie powodowały wyłącznie psychiczne nikt by ich nie chciał brać ani nie wypisywał. Poza tym ich skutki są odwracalne - jeśli uznasz że bilans jest na nie, powoli wycofujesz sie z leku i dziecko "wraca". Braniem ciągłym poniżej 2 lat nie musisz sie martwic. Wiele osób wokół ciebie pewnie bierze psychotropy a nie widać po nich gdyz ich głównym celem jest umozliwienie powrotu do rzeczywistosci a nie wyrugowanie z niej https://www.tatento.pl/a/1513/autyzm-to-nie-choroba-wywiad

Gość gość
Pracuję w przedszkolu integracyjnym, gdzie mamy troje dzieci z autyzmem biorących rispolept. Różnica jest ogromna. Dzieci normalnie funkcjonują, biorą udział w zajęciach, potrafią się skupić na dłużej, nie są agresywne. Bardzo ważne jest dobranie odpowiedniej dawki. Trzeba po prostu dziecko obserwować. Ja jako nauczyciel pisałam opinię dla psychiatry i opisywałam, jak się dziecko zachowuje w przedszkolu. To pomogło w ustaleniu odpowiedniej dawki.