Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pierścionek zaręczynowy.

Polecane posty

Gość gość

Mogę prosić Was drogie Panie o pomoc ? Mógłbym zapytać mamy, która przecież zna moją dziewczynę dłużej niż ja, ale o zareczynach dowie się po. Mam problem z kamieniem w pierścionku zaręczynowym. Moja kobieta od dziecka lubi kolor niebieski takie też ma oczy. Ale w żadnym swoim pierścionku nie ma takiego kamienia. Skąd moje pytanie czy w pierścionku zaręczynowym wypada mieć niebieski kamień czy lepiej postawić na standardowy diament ?

Gość gość
Diament nie jest obowiązkowym kamieniem w pierścionku zaręczynowym. Czy twoja dziewczyna ma jakąś biżuterię z kamieniami, kolczyki, zawieszki do łańcuszka, bransoletki ? Jeżeli tak, zwróć uwagę jaki kolor wybiera. Jeżeli ma , ale bez kamieni, albo w różnych kolorach, to chyba nie przykłada wagi akurat do niebieskiego. Co nie znaczy, że pierścionek z niebieskim oczkiem jej się nie spodoba. Znaczenie ma również to, czy twoja dziewczyna lubi być oryginalna, czy raczej zachowawcza.

Gość gość
Wypada mieć to, co się komu podoba. Chyba znasz swoją dziewczynę, i wiesz, co lubi? Ja np. biżuterii z diamentami nie lubię, jest dla mnie zimna, bezosobowa, oklepana... Mój pierścionek zaręczynowy jest z jaspisem - drugi po koralu ulubiony kamień :)

Gość gość
Wszystkie pierścionki ma z białymi kamieniami, przy bransoletce ma tylko jasno niebieski charms reszta w standardowym odcieniu. Ona stawia na klasykę, ale np zawsze szaleje z butami czy na paznokciach. Zazwyczaj na butach albo na paznokciach ma jakiś świecący element.

Gość gość
Nigdy nie dała mi znać jaki pierścionek zaręczynowy podoba jej się. Dlatego jest mi tak ciężko wybrać coś.

Gość gość
Tak, jak ktoś już wyżej wspomniał, diamenty w pierścionku zaręczynowym to standard, powinny być. Jest coś takiego, jak niebieski diament, ale to rzadki kamień, i zapewne bardzo drogi. Ja się czaję na pierścionek z OLX, jeden z tych https://www.olx.pl/oferta/pierscionek-18k-diamenty-5szt-xixw-CID87-IDuhTrj.html https://www.olx.pl/oferta/pierscionek-kwiaty-zloto-diamenty-z-klasa-CID87-IDuqynB.html Nie wiem jeszcze, który wybrać, ale mojej na pewno by się spodobały. Dozbieram tylko hajsa :P

Gość gość
gość dziś No to w zaręczynowym też idź w klasykę, w końcu on ma być "uniwersalny". Może podpuść jakąś jej koleżankę niech wybada, czy np. może jakiś szafir czy granat to jest 'to" ale nigdy się nie odważyła np. z powodu ceny?

Gość gość
Pierścionki z niebieskim oczkiem są przepiękne, o wiele ładniejsze, niż z diamentami. Właśnie przejrzałam jedną z wielu stron w internecie. Taki kolor będzie uniwersalny , bo zawsze będzie pasował do jej koloru oczu.

Gość gość
Może spójrz na szafir.

Gość gość
Kup jej replikę pierścionka Diany i Kate

Gość gość
Brylant nie jest obowiązkiem, ale jako jedyny zachowa blask na zawsze. Inne kamienie też przez kilka lat będą wyglądały pięknie, ale później zaczną matowieć. Ja mam pierścionek z brylantem i po prostu nie mogę uwierzyć jak w nim te promienie tańczą. A może połączenie brylantów i szafiru rozważ? Ten jest dość subtelny (to firma z której ja mam swój) https://aclari.pl/produkt/pierscionek-zareczynowy-z-brylantem-ventego-model-p0032ts.html choć osobiście wolę jednokamieniowe z prostą obrączką. Jak zostało napisane wyżej, jeśli faktycznie ona nie nosi biżuterii z niebieskimi akcentami, to nie ryzykowałabym niebieskiego kamienia na zaręczyny, bo ten ma nosić do końca życia ;) Więc jak najbardziej możesz zaszaleć na jakieś urodziny czy rocznicę z niebieskim, ale zaręczynowy chyba będzie bezpieczniej bardziej klasyczny.