Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie które kupują cc a ja nie chce jej mieć ale mam

Polecane posty

Gość gość

Problemy z sercem i musze mieć cc. To 29 tc. Dopiero teraz okazało się ze mam problem z sercem i nie mogę rodzic sn. Wczoraj na wizycie się popłakałam lekarka bardzo mnie pocieszyla mówiła ze zrobimy znueczulegnie ogólne ze isratnio większość porodów kończy się cc dziewczyny same tego chcą. Nawet tutaj na kafe czytałam temat ze dziewczyna chce sobie kupić pod stolem boże jak to będzie przebiegalo? Niby lekarka mówiła ale większość zapomniałam bo byłam w szoku

Gość gość
to poczytaj temat dziewczyn , ktore mialy znieczulenie ogolne do cc nie ma sie czego bac , porod sn to koszmar a czasem nawet trauma do konca zycia plus ruletka ciesz sie ze bedziesz miala cc

Gość gość
Z czego mam się cieszyć? Ze nie będę mogła dobrze zająć się dzieckiem? Przecież to operacja. Ból rany cewnik koszmar

Gość gość
nie nakrecaj sie tak z tym bolem rany , bo po cc dostajesz srodki przeciwbolowe , cewnik nie boli wcale , wloaza, wyjma i po strachu , dzieckiem tez sie bedziesz mogla zajac , ja mialam synka caly czas i karmilam piersia

Gość gość
Przez 2 tygodnie po cc wstawalam tylko na siku. Jakby nie moja mama to dziecko by mi umarło z głodu. Cc to najwiekszy koszmar jaki mnie w zyciu spotkał.

Gość gość
Ja po 3 dniach już w miarę normalnie się poruszałam ale fakt pierwsze 2 tygodnie bardzo pomagał mąż tzn robił wszystko od zmiany pieluch po ubieranie małego a dziś po pół roku moje się cieszyć brakiem powikłań po nacietym kroczu czy nie trzymanie moczu także wrzuć na luz

Gość gość
Też uważam że nawet 2 tyg jak będę bardziej obolała niż po CC, będzie rana ciągnęła, będę potrzebowała więcej to i tak wybieram to niż cały ból podczas porodu, nacinanie krocza, nie trzymanie moczu, problemy z seksem i wszystkie inne związane z majstrowaniem pomiędzy moimi nogami. Także może nie powinnaś się martwić aż tak

Gość gość
Bardziej obolała niż po sn i potrzebowała więcej pomocy

Gość gość
10:46 ja miałam SN i tez cieszę sie z braku powikłań po naciętym kroczu i mocz tez trzymam, wiec po co generalizujesz?

Gość gość
Nie Generalizuje napisałam jak to u mnie było i jest :)

Gość gość
A czy dziecko będę mogłam od razu nosić? Lekarka mówiła ze będę musiała wstawać po 6 godzinach?

Gość gość
Jak najbardziej zrozumiałe sa wskazania do CC, a niech juz nawet trauma pierwszego porodu SN, ale nigdy nie zrozumiem tych co załatwiają na lewo, bo przy CC ominie je bol (:D), na pewno po SN nie beda trzymały moczu i beda za luźne etc, etc... Usiłujecie byc mądrzejsze od lekarzy, a powszechnie wiadomo, ze CC to zwyczajna operacja, w sumie z porodem fizjologicznym nie ma nic wspólnego.

Gość gość
Miałam cc , nikt nie musiał pieluch dziecku zmieniać ,nie można tylko podnosić ciężkich rzeczy . Dobę po cc już chodziłam , oczywiście nie biegałam jak gazela , ale chodziłam . Jeżeli masz autentyczny problem to się niczego nie bój , jeżeli piszesz bo się nudzisz , to nie ma widoków na ostrą kłótnię , bo takich tematów było tysiące.

Gość gość
A jakie głębsze znaczenie ma czy CC ktoś nazwie porodem czy nie ... To już najmniej ważne ;)

Gość gość
10:42- ile? 2 tyg ??? No chyba że miałaś jakieś komplikacje. Ja miałam cc w środę a w najbliższy poniedziałek już nie brałam paracetamolu już.

Gość gość
Ja tez bardzo dobrze przeszlam cc lezalam 15godzin pozniej bylo pionizowanie prysznic i normalne funkcjonowanie. Tyle ze moje dziecko bylo 2 dni w inkubatorze wiec nie karmilam i nie opiekowalam sie nim i moglam przez te 2dni brac srodki przeciwbolowe a na 3 dzien juz soe nim normalnie sama zajmowalam nosilam karmilam itp bol mi szybko przeszedl i szybko czulam sie dobrze

Gość gość
autorko masz racje ze lepiej sn , przeciez kilkadziesiat godzin w bolach, kleszcze, wyciskanie dziecka lokciem z brzucha, peknieta c**a, rozerwana dupa to luks malina w porownaniu z cc

Gość gość
Pierwsze dziecko rodziłam SN, drugie niestety cc ze względu na to ze dziecku tętno spadło Trzecie SN .Dla mnie cc to był koszmar zaczynali mnie kroić jak znieczulenie ogólne jeszcze nie działało, po cc fizycznie czułam się dobrze psychicznie jakoś gorzej miałam jakieś halucynacje i bredzilam jak juz byłam zbudzona ale szybko doszłam do siebie powiedziałam do położnej ze wstaje nie mogę leżeć, straszyła mnie krwotokiem inna powiedziała brawo trzeba wstać .Żyły mi pękały bo mam kiepskie i nie mogłam tez brać przepisowo zleconych kroplowek.Mój pierwszy poród SN był miarę łatwy chociaż myślałam że pęknie mi krzyż ,trzeci nieco dłuższy niż pierwszy ale ogólnie ok . Nigdy nie zdecydowałam bym się na cc umyślnie.

Gość gość
A wlasnie cewnik to tragedia przez to od 7 lat cierpię na zapalenie pęcherza czasami muszę brać antybiotyk Położna tak mi na siłę go wsadziła (poprawiła ze krew poszła pobiegła po lekarkę i dopiero młoda studenta mi założyła dobrze a wcześniej myślałam że umrę z bolu okazało sie ze źle był wsadzony .Rana po cc jest mała nie bolala.

Gość gość
Znieczulenie ogolne jest mniej bezpieczne, lelarze dziś wolą kroić w podpajeczynowkowym.

Gość gość
Pamietajcie przyszłe mamusie, że KP jest bardzo ważne i trzeba sie do tego dobrze przygotowac metytorycznie, dlatego polecam stonę hafija.pl gdzie zawarte są najrzetelniejsze informacje o Karmieniu Piersią.

Gość gość
Hafija to debil do kwadratu, omijajcie szerokim lukiem

Gość gość
Moja ginekolog mówiła o znieczuleniu ogólnym dobrze to pamiętam bo jeszcze pytałam o rurkę intubacyjna.

Gość gość
12:18 Bo? Głosi niewygodną prawdę i tyle.

Gość gość
nie, bo glosi gownoprawde

Gość gość
Urodziłam dwoje dzieci siłami natury I nie mam żadnych problemów z hemoroidami, nietrzymaniem moczu ani z seksem... przecież to nie jest powiedziane że sn tak musi się skończyć. Używam tego samego rozmiaru tamponów co przed ciążami i czasami pożyczamy sobie z bezdzietnymi koleżankami z pracy jak którejś zabraknie i noszą ten sam rozmiar więc nie wiem czemu głosicie te głupoty o rozciągniętych pochwach. Skąd ktoś kto miał cesarke może wiedzieć jak jest po sn? Dodam że drugie dziecko ważylo ponad 4kg!

Gość gość
12:39 Mialam cc i potem " udany" vbac ( sn po cc) i powiem ci jedno- całą ciążę nastawialam się na piękno sn, moj lekarz i położna bardzo namawiali, w szpitalu na izbie też każdy pro- sn i położna się nawet trafiła co mówiła, że odbierala takich wiele. Była pilka, prysznic i pozycja wertykalna. Syn urodził się z polamanymi obojczykami, mi, mimo masażu krocza wszystkimi badziewiami, balonikow i innych gowien peklo wszystko łącznie z od/bytem. Wolę już ten ból po cc, tą niemożność wstawania przez 4 dni bez pomocy niż polroczne nietrzymanie stolca. Gazów nie trzymam do tej pory a minął rok. Nie chcę mieć więcej dzieci.

Gość gość
Dlaczego opisujecie mi porod naturalny? Temat jest o cc. Jak zwykle musicie zaśmiecać tematy. Proszę sobie założyć osobny o sn i tam dyskutować, bo ja mogę sobie tylko o takim pomarzyć wiec nie interesują mnie wasze przeżycia z sn.

Gość gość
Leżenie 15h ? Moja ginekolog mówiła ciśnienie 6 godzinach i wstajemy?

Gość gość
Ja lezalam 15 godzin po cc a kolezanki z sali 24 godziny