Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy wiesz,że w zagrożonej ciąży nie powinno się leżeć ?

Polecane posty

Gość gość

Nieustające leżenie w ciąży zwiększa ryzyko zakrzepicy, powoduje zanik masy kostnej, zwiększa ryzyko obrzęków do tego Ruch mamy jest bardzo istotny do tego aby dziecko ułożyło się główkowo do porodu,przyczynia się do prawidłowego napięcia mięśniowego u niemowlaka. Leżenie wcale nie zwiększa rokowań na utrzymanie zagrożonej ciąży, jedyny wyjątek to przedwczesne odpływanie plynu owodniowego. Oszczędny tryb życia jest potrzebny - jak najbardziej ale nie leżenie plackiem przez kilka miesięcy.

Gość gość
Pamietajcie przyszłe mamusie, że KP jest bardzo ważne i trzeba sie do tego dobrze przygotiwac metytorycznie, dlatego polecam stonę hafija.pl gdzie zawarte są najrzetelniejsze informacje o Karmieniu Piersią.

Gość gość
hafija jest nawiedzona, nie wchodźcie tam.

Gość gość
Czemu nawiedzona? Ma bardzo dobre, fachowe i rzetelne artykuly o kp, poparte wieloma linkami.

Gość gość
Tak? To czemu k***a mi się nie udało kp chociaż całą ciążę ją czytałam, nawet doradca laktacyjna rozłoźyła ręce nad moimi sutkami. Dziecko ma 7 tyg a ja musiałam dać mm pomimo majątku wydanego na laktator, kapturki, stanik do karmienia i herbatki laktacyjne.

Gość gość
Chyba nikt z tej wiedzy tajemnej nie chce korzystać skoro taki spam na tę okoliczność.

Gość gość
temat nie był o jakiejś brzydkiej, niespełnionej madce Hafija !

Gość gość
21:30 To się slabo staralas.

Gość gość
Ta jasne.

Gość gość
Fajna teoria, tyle że u mnie, przy niewydolnej szyjce, nawet umiarkowana- lekka aktywność fizyczna, bez dźwigania i gimnastyki powodowała do pewnego okresu postępujące skracanie się szyjki. Kiedy leżałam- szyjka "stała" w miejscu. Nawet lekarz mówił że nie ma dwóch jednakowych ciąż, dlatego nie można powiedzieć że to co się sprawdzi w jednym przypadku, pomoże i w drugim, bądź to co nie pomogło innej i tutaj nie zadziała. Ogólnie wiadomo że aktywność fizyczna jest zdrowa i wskazana. Tyle że nie jest to takie proste.

Gość gość
Wszystko zależy jak są krwiaczki albo obniżona macica lub plamienia trzeba leżeć żeby organizm się wzmocnił , można chodzić ale nie dużo , nie wskazany jest wysiłek , zakazany sex itp. czasami wystarcza 2 tygodnie leżenia i później można więcej chodzić

Gość gość
To chyba tekst skopiowany od mamaginekolog