Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Reklamacja przyjecia w restauracji

Polecane posty

Gość gość

Robiłam przyjęcie komunijne w restauracji i takiego wstydu się dawno nie najadłam. Robiliście kiedys coś takiego jak reklamacja? Dania były niedobre, sala brudna, brzydki zapach w pomieszczeniu i okropne przybranie stolu. Nie należę do wymagających osób i zazwyczaj nie narzekam jednak to co mnie spotkało w restauracji jest dla mnie żenująca sytuacją. Opisze jak to wyglądało: Otóż zaraz na dzien dobry przed samym wejściem do lokalu przywitały nas i naszych giości zabrudzone schody i pergola z ptasimi odchodami, wchodząc do lokalu poczuliśmy bardzo brzydki zapach dobiegający z kuchni tak jakby stary olej czy coś w tym stylu. Podchodzimy do stołu, a tam w półmisku banany z odkrojonymi końcówkami, końcówki zaczernione i wyschnięte, do szklanek firmowych z napisem SMIRNOF włożone niechlujnie serwetki komunijne z obrazkiem IHS. Stół owszem przykryty białym obrusem, a na obrusie dodatkowy pomarszczony kremowy materiał i pomiedzy marszczenia ułożone talerze, nie musze chyba mówić że leżały krzywo pod kątem, przez ten obrus nie można było postawic normalnie szklanki czy talerza(dopiero niedawno się dowiedziałam, że restauracje stosują taki trik aby się wydawało, że jest wiecej jedzenia)ani to praktyczne, ani estetyczne, wszystko wyglądało tak jakby na tym stole było nasrane do tego obrus miał gdzie niegdzie plamy po naszej stronie nie wiem jak po stronie gości, sztuśce stare, zwykłe jakieś jak ze stołówki czy baru mlecznego. W sali niezreczna cisza, echo, pusto zero jakiejś delikatnej muzyki nic, zaczynamy jesc, atmosfera w miare robi sie luzna nagle ni z gruchy ni z pietruchy zaczyna z głosników grac głosno, nagle(wszyscy wzdrygneli) takie uczucie jak właczacie telewizor czy radio, a ktos przed wami słuchał głosno ww. i nie byliscie przygotowani, że tak głosno, bez zapowiedzi z głosników zaczyna leciec muzyka disco polo, nie dosc, że zostaje włączona nagle, to odrazu głosno i gwałtownie jak na weselu. Prosimy chociaż o wyciszenie, muzyka zostaje całkowicie wyłączona. To nie koniec, dostajemy trzecie danie gorące, nie wspominając, że dania zostają podana w ekspresowym tępie, jeszcze ludzi nie zdarzyli odsapnąć podawane jest kolejne. Ostatnie danie dramat jakieś mieso z ryzem(mialbyc kolorowy) i sosem chrzanowym. Mieso mega przesolone, ryż z racji przesolonego miesa niedosolony, sos chrzanowy orkopny. Całe danie wygląda jak podane w szpitalu, zero koloru biały ryż, blade mocno, mocno przesolone mieso i tyle. Powiem wam, ze miałbyć to najpiękniejszy dzien w życiu, niestety był jednym z najgorszych,. jednynie z czego się ciesze, to z tego, ze mały miał kolegów z kórymi się bawił przez całe przyjecie. Ktoś powie dlaczego nie zrobiłam w domu, a no dlatego, ze w moim mieszkaniu nie pomiesciłabym tylu gości. Było 20 najbliższych osób. Czasu nie cofnę, kasy poszło sporo i został niesmak. Nie wiem czy można cos takiego reklamować?

Gość gość
To co Ty nie widziałaś tej sali wcześniej? Sama zaniedbalas a teraz zaskoczenie

Gość gość
No jasne, że można. Najlepiej reklamuj na piśmie

Gość gość
Przecież zamawiając salę widziałaś co bierzesz. Myślałaś, że przed twoją imprezą sala zamieni się w pałac Buckingham?

Gość gość
Widzałam sale ale tego jak bedzie wygladac wszystko w dniu komunii niby skad. Na pierwszy rzut oka wydawalo sie ok wszystko, w dniu komunii byłam zszokowania. Pergola z ptasimi odchodami, serwetki IHS w duzysz szklankach po SMIRNOFIE, taki był napis na tych szklankach, brudny obrus, sztuscie jak z baru mlecznego, muzyka disco polo właczona nagle, banany z obeschnietymi brzegami, przesolone mocno przesolona mieso. Gdzie ja to mialam wczesniej sprawdzic, jak jak wystrój itp. nastapił dopiero w dniu komunii?

Gość gość
Jak zamawiales sale to nie mogli ci pokazać co będzie na stole? Jakie obrusy, sztućce, szklanki? Acha, nie zapytałaś o to. Muzykę też mogłaś sama ustalić. I pewnie jak zamawiales to było czysciutko a nagle się syf zrobił. Nie pofatygowałas się nawet żeby tam kilka godzin wcześniej pojechać. Poczytałam chociaż opinie w Internecie, zdjęcia jakieś obejrzałas? Cena pewnie też by ci wiele powiedziała.

Gość gość
Ja jak zamawiałam lokal, to pokazali przykładowe zdjęcia stołów itp. To, że jest ogólny syf widać od razu, bo chyba nie powiesz, że w dniu oglądania sali było pięknie i elegancko, a dniu komunii taka wiocha. Muzykę też się ustala. Plus do tego opinie innych ludzi, którzy korzystali z usług wcześniej. Sama nie dopilnowałaś tego, ale idź z tą reklamacją, może ugrasz chociaż zwrot części kosztów.

Gość gość
Opinie na necie są często naciągane moi znajomi zwykle robili w domu więc ich opinia co do lokallu nic by nie wniosła. Chodziałm do tego pub-restauracji często kiedyś i byłam zadowolona, nie korzystałam natomiast z sali weselnej na której robione sa komunie.Nie pokazał mi jak to będzie wyglądać na żadnych zdjęciach. Widziałam ogólny wystrój sali, bez szczegułów. Co do muzyki nie ustalałam, i w sumie cisza mogłaby zostac, po co to nagłe włączenie muzyki dicsko polo skoro nikt z nas nie prosił o włączenie czegos?

Gość Emil

Dobre artykuły do restauracji można zakupić ze strony ezaopatrzenia.pl Polecam , bardzo duży wybór