Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Próbka moczu u niemowlaka. Ratujcie

Polecane posty

Gość gość

Cześć, wie ktoś może ile min muszę tego moczu zebrać? Macie jakieś sprawdzone sposoby żeby pobrać to u niesamowicie *****iwej dziewczynki?

Gość gość
U mnie na ogólne 5 ml. Korzystam z woreczków przyklejanych. Wcześniej dokładnie przemywam okolice intymne.

Gość gość
Ostatnio udalo mi sie zebrac zawrotna ilosc 5 ml. Nie przyjeli. Jak mialam w kubeczku 15 ml to wzieli probke w laboratorium. Probowalas woreczkow przyklejanych do skory? I mnie sie nie sprawdzily ale niektorzy sobie chwala. Ja rozbieram corke i czekam... ostatnio sie zagapilam i dlatego tylko 5 ml. Powodzenia:)

Gość gość
A jak łapiecie do tych woreczków to później przelewacie do normalnego kubeczka na mocz?

Gość gość
Jak byłam z moją córką w szpitalu, to właśnie pani pielęgniarka pobierała próbkę moczu od niej do takiego woreczka przyklejanego. Potem przelała do pojemniczka. Z tym, że podejść do pobrania było kilka, bo jak córka się wierciła, to woreczek się odklejał albo przesuwał i mocz trafiał w pieluchę. Musisz się uzbroić w cierpliwość. Kup więcej tych woreczków. I przed założeniem koniecznie podmyj dokładnie córkę, bo może wyjść zafałszowany wynik.

Gość gość
dziś Tak, przelewam do pojemniczka. Jak pobierali od córki po porodzie w szpitalu, to się przypatrzyłam jak należy prawidłowo i zawsze wychodzi :) Po tym kleju myję jeszcze raz i smaruję kremem, żeby nie było podrażnienia.