Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wpadka

Polecane posty

Gość gość

Hej dziewczyny, mam już dzieci i nie planuje więcej. Z przyczyn zdrowotnych nie mogę stosować żadnego zabezpieczenia hormonalnego. Wkładka z miedzi tez odpada bo uczulenie. Trwałych metod typu wazektomia lub podwiązanie jajowodów nie bardzo chcemy bo jesteśmy jescze młodzi. Powiedzcie proszę czy ktoś stosował długi czas przy regularnym współżyciu prezerwatywy lub stosunek przerwany? W skali pergla zdaje sobie sprawę na jakim te metody są miejscu. Chciałabym się dowiedzieć od was z praktycznego punktu widzenia. Pozdrawiam

Gość gość
Szczerze mówiąc przez jakiś czas stosowaliśmy prezerwatywy ale obojgu nam to nie odpowiadało. Ja nie chcę stosować antykoncepcji hormonalnej i mąż to w pełni akceptuje. Na stosunek przerywany nie zdecydowaliśmy się ponieważ znamy ryzyko. Mamy jedno dziecko, jesteśmy stosunkowo młodzi, więcej dzieci nie chcemy. Mąż jest po wazektomii, ja po podwiązaniu jajowodów. I mamy komfort.

Gość gość
Stosunek przerywany to nie jest metoda antykoncepcji!

Gość gość
Czy mogłabyś coś więcej napisać o tych trwałych metodach? Czy w jaki kolwiek sposób wpłynęło to jakos na wasze organizmy? Autorka

Gość gość
My stosujemy prezerwatywy 18 lat juz.Mamy 2 PLANOWANYCH dzieci

Gość gość
Trwałych metod typu wazektomia lub podwiązanie jajowodów nie bardzo chcemy bo jesteśmy jescze młodzi. x Jprdl. A co ma trwała metoda hamowania płodności, do tego czy jesteście młodzi, skoro dzieci już macie i więcej nie chcecie? Mało tego, jak będziesz stara, to sama z siebie zrobisz się niepłodna.

Gość gość
5 lat jechaliśmy na przerywanym i bez wpadki, potem starania o dziecko i ciąża w drugim cyklu starań. Ale mamy po dwadzieścia osiem i dwadzieścia pięć lat, to nasza pierwsza ciąża więc nie byłoby tragedii. Ale jakbym już miała upragnioną liczbę dzieci i bym się naprawdę bała wpadki to nie wiem na jaką bym się zdecydowała metodę. Niby ta metoda w naszym przypadku się sprawdziła ale nigdy nie wiadomo,zreszta tak jak z większością. Też bym nie chciala tabletek lykac.

Gość gość
Podobno nie powinno się robić podwiązan itp przed trzydziestka bo coś się może narąbać w hormonach ale to niesprawdzona informacja wiec tez się chętnie dowiem czy wiek ma w tym wypadku znaczenie i jakie są ewentualne powikłania tego? Tez kiedyś słyszałam ze można stać się impotentem ale nie bardzo to rozumiem w sensie co ma jedno z drugim. Być może pisze głupoty dlatego chętnie poczytam od Was jak coś ktoś bardziej wie w temacie

Gość gość
Fakt, przerywany to nie jest metoda, ale znam kupę ludzi, ktorzy jechali "na żywca" latami i dzieci z tego nie było:P Sama moge tez potwierdzić z doświadczenia. Wystarczy wstrzymać sie w dni płodne, troche przed i troche po, no i, zeby facet naprawde wychodził (zadnego konca wewnątrz).

Gość gość
Może komputer cyklu?

Gość gość
albo prezerwatywy i stosunek tylko w dni niepłodne. bez problemu wyznaczysz je przy pomocy np mikroskopu owulacyjnego.

Gość gość
Ja zaszłam w ciążę mimo że stosowaliśmy prezerwatywy. Nigdy nam żadna nie pękła ani się nie zsunęła. Gdyby tak było wzięłabym pigułkę po. Za kilka miesięcy będziemy rodzicami,a ja dalej nie wiem jak to możliwe i kiedy się stało.

Gość gość
Stosunek przerywany przez 6lat. Ciąża w 1 cyklu jak było do środka

Gość gość
Przerywany od 11 lat. 2 ciaze planowane ( w obie zaszlam w 2 cyklu staran). Dodam ze mam 9 lat roznicy miedzy dziecmi :)

Gość gość
20:06 może górą nasienie wypłynęło.