Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakie mialyscie znieczulenie w czasie cesarskiego cięcia

Polecane posty

Gość gość

Jak je znioslyscie?

Gość gość
Podpajeczynowkowe, znioslam bardzo dobrze

Gość gość
Ja mialam jakies w kregoslup zadzialalo w ciagu paru sekund a całkiem odeszlo po 6 godzinach ale zaczelam czuc bol rany po 4godzinach. Wszystko bylo w porzadku nie mialam pozniej zadnego bolu glowy ani plecow

Gość gość
Zastrzyk w kręgosłup. Miałam zespół popunkcyjny, straszny bol głowy utrzymujący się około tygodnia promieniujący do karku. Czasem się zdarza ze anestezjolog podczas podawania znieczulenia „naruszy” jakiś nerw. Da się przeżyć ogolnie

Gość gość
Co jeśli naruszy nam taki nerw? Boję się że po kilku tygodniach miesiącach będzie bolal mnie kręgosłup. Moja siostra miała znieczulenie podpajenczynkowe w listopadzie i do dziś boli ja kręgosłup w tym miejscu. Ja rozważam ogólne do cc czy lepiej ryzykować i brać w kregoslup?

Gość gość
Znieczulenie ogólne niesie wieksze ryzyko dla ciebie. Miałam podpajeczynowkowe, bardzo się bałam i zupelnie niepotrzebnie. Wklucie nic nie boli, po 6 godzinach wstalam. Anestezjolog tłumaczyła mi, że dziś używa się tak cieniutkich igieł, że przy dobrym wkluciu nie ma szans na zespół popukcyjny. Jestem 5 miesiecy po, nic mnie nie boli, zero dolegliwosci. Moja mama miała ze mna cc,znieczulenie ogolne. Po wyjeciu rury intubacyjnej kaszlala przez tydzien- a kaszel z poszytym brzuchem to koszmar, wiem coś o tym.

Gość gość
Ogólne jest większym ryzykiem dla organizmu. Ja miałam podpajeczynowkowe, wklucie ledwo poczułam, później nic się nie działo. Jedyny mały objaw uboczny to straszna telepawka, jakby z zimna, jak.znieczulenia zaczynało schodzić, ale to podobno normalne.

Gość gość
Ogólne bez jakiekolwiek wywiadu wcześniej, nie było czasu bo dziecku tak szybko spadło tętno że od razu znalazłam się na stole, to nie było pierwsze w moim życiu znieczulenie ogólne i zarówno wcześniej i jak i potem znioslam to bardzo dobrze. Żadnych dolegliwości po.

Gość gość
Źadnego, bo to szkodzi dziecku. Wszystko przeżyję dla mojego skarba!