Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Grube Kupki u 8 latka

Polecane posty

Gość gość
To prawda. Ale ty masz symfonię literatury

Gość Dorota  Warpińska
Moja 8-letnia corka tez robi ogromne kupy i tez sie zastanawialam czy pupa ją boli ale zawsze odpowiadała że nie boli , byłam też w szoku że taka mała osoba może wydalić z siebie taką kupę. Wczoraj poszła do toalety , usiadła na kibel , nie było jej przez pół godziny patrzę a tam ogromna kupa. Aż ja mówiłam '' Łał! Ależ zrobiłaś petardę!'' a ona mówiła że '' Patrz Mamusiu to dla ciebie kupka na twoje imieniny'' bo wczoraj miałam imieniny i moja córka mi zrobiła na kiblu taki prezent że aż się ucieszyłam. Ona już od 2 lat tak ma że robi ogromne kupy. Ja nawet jestem szczęśliwa bo takiego prezentu na imieniny to jeszcze nigdy nie miałam.

Gość gość
Mój syn ma 11 lat ,załatwia się co kilka dni i robi tak grube kupki jak moja ręka od łokcia w górę :O pediatra powiedziała że dlatego bo załatwia się co 3-4 dni, to są zaparcia.

Gość gość
To się nie dzieje naprawdę.

Gość Kuba2005
Tak? Naprawdę? O! No to ja w tym wieku też takie robiłem. Jak miałem 11 lat.

Gość Jarosław  Fojap
Ja mam 7-letnią córkę która też robi takie grube kupki. Tydzień temu o szóstej rano poszła na kibel i zrobiła grubą kupkę. Ja tam patrzę a tam gruba kupka w kształcie kiełbasy. Pytałam ją czy pupa bolała ale ona odpowiada że pupa nie bolała. Cztery dni temu była nawet u pediatry i pediatra powiedział że to wygląda na zaparcia i zaczęła pić wodę z cytryną i zauważyłam różnicę. Pediatra też powiedział że to przez robienie kupki co 3-4 dni więc teraz nie robi kupy co 3-4 dni tylko ustalaliśmy z nią że raz na jakiś czas będzie robiła i tyle.

Gość Korberten
i opłaciło się?

Gość Jarosław  Fojap
No. Opłaciło się. Pamiętam że w tym wieku też takie robiłem będąc kiedyś dzieckiem. Pamiętam że byłem wtedy małym chłopcem. Ale nie aż takie grube jak moja córka. Bardziej jak kiełbasa i łagodne.

Gość Dr271
Mój syn ma 7 lat i robi takie ogromne kupy że aż jak zobaczyłam to popłakałam się ze wzruszenia. Wczoraj miałam gorączkę , źle się czułam i spałam , mój syn był wtedy oglądał bajki i zachciało mu się kupę , poszedł do toalety , usiadł na kiblu i jak wyszedł to mnie obudził i powiedział '' Mamusiu zrobiłem kupkę cieszysz sie'' ja poszłam zaspana do toalety , patrzę a tam taka ogromna kupa wyglądająca jak kiełbasa. Pytałam go czy pupa bolała ale on powiedział '' Pupa mnie nie bolała''. W nagrodę dostał lizaka i było fajnie.

Gość gość
Jak dobrze srają to się tylko cieszyć.

Gość gość
zrobiłem kupę, nawet spora.

Gość Patrycja  Obaszczowska
Jestem dumna z mojego 7-letniego syna Roberta że zrobił tydzień temu na kiblu ogromną kupę. Jak ja się wtedy ucieszyłam. Myślałam sobie że bardzo go musi boleć pupa ale on mówi że go nie boli. Wczoraj pomógł mu czopek ( jak mu wkładałam to nic nie zapłakał ) , jak mu się rozpuściło w jelitach to usiadł na kibel i zrobił ogromną kupę ze śluzem aż mu woda leciała z tyłka. Musiał zrobić potężną i grubą kupę i w dodatku jeszcze koszmarnie śmierdzącą zgniłym jajkiem. Ja myślałam że miał jakieś rozwolnienie po czopku albo coś jeszcze gorszego a mu nic się nie stało. Po prostu zrobił rzadką kupę. On miał pewnie laksację ale on powiedział że to nie była laksacja tylko kał. Ja zaczęłam mu podawać 1 łyżeczkę 2 razy dziennie Ostropestu i zauważyłam różnicę. Spróbuj kupić swojemu dziecku Ostropest. Proponuję wam kupić w Auchan albo w sklepie z ziołami. Mojemu małemu to pomogło.

Gość gość
Naprawdę? Tydzień temu zrobił i wczoraj też zrobił ? Szok! Ale będzie z niego domowa klucha

Gość Teobe
Cześć ! Mam 12 lat i sama robię ogromne kupki. Dzisiaj miałam od rana rozwolnienie i dziesięć razy dziennie zrobiłam ogromną. Wczoraj mama mnie się zapytała czy pupa mnie boli a ja mówię że mnie nie boli. Nagle mój 4-letni brat przyszedł z przedszkola i jak zobaczył tą moją kupę to powiedział że wygląda jak brązowa kiełbasa. On później mnie się zapytał jak to robię że ja robię takie kupy a ja mówię że jadłam pomarańcze w szkole i mi pomogło a on powiedział że słodkie owoce też mu pomagają.

Gość Teobe
W szkole to znaczy w tym sensie że na dworze bawiąc się z moimi koleżankami. Z moimi koleżankami ze szkoły

Gość Brontin
Mój syn Krystian ma 9 lat i robi takie grube kupki że aż jak zobaczyłam to powiedziałam '' ale petarda!'' pytam go czy pupa bolała ale on mówi że go nie bolała. Byliśmy u lekarza i lekarz powiedział że powinien dużo pić wody z cytryną. Dzisiaj zrobił kupkę i była normalna. On co kilka dni się załatwiał. To były ewidentnie grube kupki. Czy była ona miękkawa czy twardawa prawie zawsze była gruba. On też sam dziwił się grubością ale szeptem do mojego ucha dzisiaj powiedział że ''ja ciebie kocham Mamusiu Mamo ja umiem robić takie kupy i to mi w ogóle nie przeszkadza'' ja się zaczęłam z tego śmiać i mówię '' O Krystian Krystian'' i dzisiaj usiadł na sedesie i zaczął robić kupę o 13. Wyszedł o 13:30 z krzykiem '' zrobiłem kupę!'' ja tam patrzę a tam taka kupa jaką chciałam taką nie za grubą nie za cienką w sam raz. Ja jestem z niego dumna. Krystianek to jest mój mały cukiereczek :D

Gość gość
Witam , mój syn ma 7 lat i robi takie grube kupki jak ręka od mojego łokcia w górę. Myślałam sobie że pupa musi go bardzo boleć ale on mówi że go nie boli. Byliśmy wczoraj u pediatry i pediatra powiedziała że dlatego bo on się załatwia co 2-3 dni.

Gość gość
Witam , Mój Tomek ma 7 lat i robi takie grube kupki że aż jak zobaczyłam to się wzruszyłam. Nie śmiejcie się bo naprawdę taką zrobił. Pytałam czy go pupa boli ale on odpowiada że nie. Załatwia się co kilka dni nawet siusiu zaczął wołać. Aż w końcu poszłam z nim do pediatry i powiedziała że dlatego bo wygląda to na zaparcia. Zaczęłam mu też podawać 2 razy dziennie łyżeczkę oleju roślinnego i zauważyłam różnicę. Spróbuj kupić. To chyba pomoże.

Gość gość
może faktycznie to były zaparcia, musisz zaobserwować, bo jeśli faktycznie tak jest to warto u dziecka zmienić dietę i dodatkowo podać preparat intesta, to dzięki niemu jelita ładnie się uregulują i zaparcia miną, zobaczysz :)

Gość gość
Że takie małe osoby a robią ogromne boble. Spróbujcie stosować im specjalną dietę. Albo kupić intestę. Mojemu wnukowi który ma 13 lat też to pomogło bo też robił grube kupki jak miał z 6 czy 7 lat i też mu kupiłam intestę. Mojego wnuka kocham , mojego wnuka uwielbiam. Jestem pod wrażeniem że on samodzielnie wszystko robi i to bez żadnej pomocy.

Gość gość
Mój syn ma 7 lat i zrobił wczoraj taką ogromną kupę że aż jak zobaczyłam to wyglądała jak rura wydechowa. Pytałam go czy pupa bolała ale on mówi że nie bolała. Wczoraj bawił się z koleżanką w domu bo ją zaprosił w odwiedziny i zawołał Mamo Kupa! nagle pobiegł do kibelka nie było go przez 10 minut a jak jego koleżanka weszła do toalety to powiedziała ''Fuj ale brzydko pachnie'' a on powiedział ''Popatrz Natala to moje rury tak śmierdzą''. Była też w szoku że on potrafi robić takie ogromne kupy. Jestem z niego dumna że on zrobił kupę. I jeszcze mnie przytulił i powiedział ''Na kibelku wychodzi najlepiej Mamo'' jak ja się wtedy wzruszyłam. Od 3 miesięcy mieszkamy w nowym domu , ruchu ma dużo , nawet bardzo zdrowo się odżywia. Ja po prostu go uwielbiam. Jest moim serduszkiem.

Gość gość
Teraz jesteśmy przy stole , ja pracuję na komputerze i jemy śniadanie. Mój 7-letni Dawidek je teraz frytki z marchewki z ketchupem. Wczoraj Natalę zaprosił i było super. Myślę że musicie zmienić dietę u dziecka albo podać preparat intesta. To pomoże waszym dzieciom i zobaczycie jak im ładnie jelita się uregulują.

Gość Dariusz Szynka
Supcio. Ja też dzisiaj zrobiłem kupę :P

Gość Bereno
Ja wczoraj też zrobiłam kupę. Nawet spora była.

Gość gość
STODOŁA STOLCOWA

Gość Bereno
No no. Mój 8-letni syn od dawna robi takie ogromne kupy

Gość gość
Mój syn Kacper ma 6 lat i od jakiegoś czasu robi takie ogromne kupy wyglądające jak gruba kiełbasa. Siada na kibel i robi. Myślałam sobie że bardzo go musi boleć pupa ale on mówi że go nie boli. Wczoraj miał rozwolnienie. Martwiłam się. Aż w końcu podałam mu elektrolity i zauważyłam wczoraj wieczorem różnicę. On od kilku lat załatwia się na WC. On nawet przedwczoraj siusiu zaczął wołać. Jestem z niego bardzo dumna. Dzisiaj rano się popłakałam że on zawołał ''Mamo Siku'' i zrobił aż strumyk mu mocno leciał. Jest dla mnie ukochanym i najwspanialszym synkiem na świecie. Dziś idę z nim do pediatry żeby się dowiedzieć co powoduje te grube i ogromne kupy u niego.

Gość gość
Byłam dzisiaj z moim 6-letnim Kacperkiem u pediatry i pediatra powiedziała że on może robić takie kupy bo on załatwia się co 2-3 dni i że wtedy trzeba podać preparat intesta bo chyba tak sobie myślę że jelita mu się uregulują i zaparcia mu miną. I jeszcze powiedziała żeby podać mu łyżeczkę syropu truskawkowego bo syrop truskawkowy szybko pomaga na regulowanie jelit.

Gość gość
Jeśli to są zaparcia to się pani nie przejmuje bo mojemu Kacperkowi który ma 6 lat pomógł właśnie ten syrop truskawkowy i zobaczyłam od razu różnicę. Możesz w aptece kupić ten syrop bez żadnych obaw np. ja kupiłam mojemu małemu w Rosmanie. I jeszcze trzeba mu stosować specjalną dietę. Na pewno pomoże. Albo kupić preparat intesta albo zamówić u Gastrologa bo jak ja byłam mała to też załatwiałam się co kilka dni i też robiłam grube kupki i też mi wtedy pomogła intesta. Niech się pani tym nie martwi. Mój Kacperek też to miał i jakoś przeżył. Dzisiaj mój synek zrobił średnią kupkę i w nagrodę dostał wafelka. Było super.

Gość gość
Mój Kacperek wczoraj zrobił kupkę. Wzruszyłam się.