Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy przez dwa dni pobytu w szpitalu po porodzie rozkręci się laktacja?

Polecane posty

Gość gość

Po porodzie nie będę karmic piersią, bo czeka mnie długotrwałe leczenie lekami, które wykluczają kp. Ale chciałam chociaż podac dziecku siarę. Jednak nie na tyle długo, by laktacja nie rozkręciła się na dobre. Jak to zrobic? Ile karmic? Dwa dni, czy więcej? Nie chcę tematu podejmowac w szpitalu, bo boję się laktoterrorystek, które nie zrozumieją koniecznosci niezwłocznego podjęcia leczenia przeze mnie.

Gość gość
Zajrzyj na Hafija.pl, najrzetelniejszy portal w polskim Internecie o Karmieniu Piersią, tam na pewno uzyskasz odpowiedź na swoje pytanie i rozwiejesz wątpliwości.

Gość gość
Podaj pierś od razu po porodzie. Laktacja rozkręca się dłużej niż 2dni ale to też zależy od wielu czynników. Te pierwsze 2doby czasem nie wystarczą,zresztą musi dziecko ssać by produkował się pokarm. A taki maluszek zje tylko kilka kropelek.

Gość gość
U mnie pokarm pojawił się w 5 dobie po porodzie (poród sn).

Gość gość
Spadaj z tą hafiją

Gość gość
U mnie po cesarce też trwało to 4, 5 dni. Jak będziesz miała szczęście to w szpitalu trafisz na fajna położna albo doradce laktacyjnego i jednak będziesz mogła o tym porozmawiać.

Gość gość
Dziewczyny to czym karmilyscie dzieci przez te 4-5 dni zanim pojawił się pokarm?

Gość gość
Ja minimalnie dokarmialam mm (miałam szczęście że córce było wszystko jedno z czego ciągnie i nie odrzuciła cycka po butelce) ale też przystawialam cały czas i coś tam leciało. Nie mówię że po 4 dniach dopiero pojawil się pokarm, ale że wtedy sie rozkrecilo na dobre czyli wielkie, tryskajace mlekiem cycki ;)

Gość gość
Zadzwon do centrum zdrowia dziecka do oddzialu noworodkowego i zapytaj o ten konkretny lek i najnowsze badania. Ja tak mialam ze musialam brac leki ktore niby wykluczaly kp synek miał 3 miesiace i okazalo sie ze nie umie pic z butli i dzwonilam tam, panie sprawdziły najnowsze badania w zakresie sunstancji w tym leku i okazalo sie ze moge karic dalej, chociaż nawet teraz jeszcze mi jakiś rodzinny czy pediatra mowi ze nie moge ale zawsze sie powoluje na te info z czd. Jet wiele nowych badan z 2016 i 2017 ktore dopuszczaja wiele leków dla kobiet kp bo niektóre substancje praktycznie w ogole nie przenikają do mleka. Mozna brać spokojnje nawet takie leki przeczyszczajace jak xenna gdzie babka w aptece mi absolutnie zakazala

Gość gość
Myślę że przez dwa dni nic się nie rozkręci na dobre

Gość Maminiazosi
W moim przypadku pokarm pojawił się dopiero po 5-6 dniach i to dzięki częstemu przystawianiu dziecka i piciu suplementów dla karmiących mam:/inaczej musiałabym zrezygnować z karmienia piersią, tak więc sądzę, że przez 2 dni prawdopodobnie nie pojawi się w pełni pokarm.