Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciąża czy nie?

Polecane posty

Gość gość

Kilka dni temu odbyłam stosunek z partnerem bez zabezpieczenia wiem jakie jest ryzyko, jesteśmy dorośli i odpowiedzialni za swoje czyny. Chodzi mi o to , że stosunek odbył się w 11 dniu cyklu ( dni płodne) okres zakończył mi się w 6 dniu cyklu. Od 13 dnia cyklu źle się czuje jest mi słabo, duszno, kręci mi się w głowie , mdli mnie po kawie nigdy tak nie miałam, odrzuca mnie od słodyczy. Czy któraś też tak miała zanim się dowiedziała, że jest w ciąży.. ? Bardzo dziękuję za odpowiedzi.

Gość gość Emilia
Jeżeli się nie zabezpieczałaś ,to możliwe ze jesteś w ciąży. Koniecznie zrób test ciążowy ale najlepiej taki z krwi jest 100%.a jezeli okazę się ze nie jestes i nie chcesz byc ,to najlepiej się zabezpiecz.Idz do ginekologa on przepisze odpowiednie dla ciebie pigułki.Ja biore belarę ,też na początku miałam obawy co i jak.Ale mój lekarz rozwiał moje watpliwości. Powiem ci przede wszystkim nie mam teraz takiego stresu czy zaszłam czy nie i to jest super.Ponadto miesiaczka mi się wyregulowała ,bo miałam okropnie długo i boleśnie i poprawiła mi się cera.

Gość gość
Taaa 2 dni po seksie już się zarodek zagniezdzil i już masz objawy ciąży. No weź nie jest to możliwe. Owszem w ciąży być możesz ale to za wcześnie zeby to stwierdzić.

Gość Cleo1976
Oczywiście, jeżeli kochałaś się w dni płodne (płodne FAKTYCZNIE, a nie wyliczone z kalendarzyka) to prawdopodobieństwo ciąży jest spore.Ale w objawy ciąży 2 dni po zapłodnieniu jakoś nie bardzo wierzę (a sama urodziłam trójkę dzieci).Potrzeba około 5-6 dni, żeby zarodek zagnieździł się w macicy i zaczął produkować hormon, który odpowiada za zmiany samopoczucia kobiety.A zaczyna to być odczuwalne najwcześniej po 2-3 tygodniach po zapłodnieniu.Chociaż zdarzają się kobiety, które nie czują niczego przez jeszcze dłuższy czas. Dlatego, jedno z dwojga.Albo te objawy, które czujesz, "wyprodukowała" Twoja psychika (zarówno kobiety, które chcą być w ciąży, jak i te, które bardzo ciąży się boją- potrafią wmówić sobie wszystko).Albo zostałaś zapłodniona wcześniej, niż myślisz.

Gość gość
Teraz z niecierpliwością poczekam na okres, zawsze można wykonać test ciążowy

Gość gość
Czy test ciążowy 28 dni po stosunku, negatywny, wyklucza ciążę?

Gość gość
Tak, jesliże robilas test z poranego moczu na czco to wynik wyszedł w Twoim przypadku negatywny.

Gość gość
Ból prawego jajnika może być przez zagnieżdżenie zarodka? 3 dni po stosunku bez zabezpieczenia.

Gość gość
Rozważasz aborcję - masz pytania? Jesteś po aborcji - chcesz porozmawiać? www.netporadnia.pl

Gość gość
Ja mialam objawy dopiero w 7 tyg ciazy. Wiec watpie ze dwa dni po stosunku juz bys miala objawy.