Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego większość ludzi ma nieświeży oddech?

Polecane posty

Gość gość

Spotykam się z kolejnym już chłopakiem i jemu też czuć z ust.Tak jak poprzednim. Wiem,że mi też śmierdzi z buzi i biorę cynk organiczny, odświeża oddech na kilka godzin.Naprawde to są wyjątki że ktoś ma świeży oddech,do tej pory jest to mój tato i pani z polskiego.A jak jest z waszymi chłopakami,mężami,koleżankami i rodziną?Też mają niemiły zapach z ust?A wy same co robicie żeby nie było wam czuć?

Gość gość
Materiały dentystyczne z niemiec zawierają środki śmierdzące. Podobnie jest z większością gatunków kawy, past do zębów i paru innych produktów.

Gość gość
Rzadko sie spotykam z nieswiezym oddechem. W zasadzie to chyba tylko menele, a tak to nie zauwazylam.

Gość gość
a jakie to są środki śmierdzące w tych materiałach z niemiec?

Gość wrobelek2
tez to zauwazyłam,mam bardzo dobry wech... w Liceum starsznie smierdzialo z gemby matematyczce (byla to zadbna 30 stka ktora czesto nahylała sie nad ławka ucznia)...:( Przez 3 lata liceum trzeba bylo to znosic. Mojemu dentyscie tak capi ze masakra...normalnie czyms zgnilym. Mojej mamie tez czesto capi ,niemal codziennie tylko ze jej to zawsze otwarcie mowie. Ksiedzu w konfesjonale tez czesto szmierdzi. Kolezance z pracy,ona ma 55 lat strasznie smierdzi,jakby kupą a;e naszczescie ona czasem zuje gumę.:) Murzynom czesto smierdzi,wiem bo mam z nimi kontakt w pracy. Jakie są powody? 1.Zepsute zemby,powiedzialabym ze to nie pruchnica ale jakis proces gnilny? 2.problemy z watrobą? 3.problemy z trawieniem,sokami jakismi z zoladka.

Gość kaimar
Twoim problemem jest nienaturalnie wyczulony węch. Wiem coś o tym kiedyś dziwilem się że wszystkim kobietom śmierdzi z ust i myślałem ze ode mnie tak samo więc cały czas cos żułem. Później okazało się że przyczyną jest tzw. psi węch. Ale raz się przydał kiedy wyczulem zapach gazu którego nikt inny nie czuł. Przyszli gazownicy i rzeczywiscie - na rurze była minimalna nieszczelnosc.

Gość gość
Należy dbać o to by w jelitach były dobre bakterie które to znajdują się w kefirach, zsiadłym mleku. Można też kupić w aptece w kapsułkach. One hamują procesy gnilne w jelitach i wtedy oddech nie capi. Świeże warzywa i owoce też oczyszczają oddech.

Gość gość
Słodycze i mięso to powodują.

Gość eberle
Nie przesadzajmy! Kwasy żołądkowe tak ale nie jelita. Od jelit nie można mieć nieswiezego oddechu , najwyżej może zdarzyć się cuchnący " oddech" drugą stroną. To jest jednorazowe puknięcie ale bardzo krępujące.

Gość gość
Przecież nikt nie będzie mył co chwilę zębów jeśli nie zamierza wchodzić w relacje intymne więc możemy coś poczuć. A prawdziwym śmierdzielom trzeba pomóc tylko jak im to powiedziec?

Gość gość
Jeśli im śmierdzi to znaczy ze maja popsute zeby albo ich nie myją. Albo jedno i drugie. Ja osobiście spotkałam sie z kilkoma takimi osobami, w moim otoczeniu to zdecydowana mniejszość. A obcych osób nie mam na szczęście okazji wąchać. Niektórym ludziom wydaje sie ze jak sami nie czuja to znaczy ze im nie śmierdzi.

Gość wrobelek2
owszem mam bardzo dobry węch... wyczuwam powietrze wypuszczane z czyich ust ,jesli ktos pochyla sie nade mnie 50 cm... ALe jak w przypadku mojej matematyczki,JEJ Halitoze czulo 30 osob w klasie!!!A moj dentysta?-nie sadze zeby miał zgnile zemby. to coś z watrobą,trzustką ,zla dieta.:P co innego czuc ,"znosny" zapach bakterii gdy mam zepsuty ząb (czasem zdarza mi sie)...a co innego gdy komuś tak caaapi jak zdechky kot czy jakas kuupa.To jest obrzydliwe.

Gość gość
Jedzenie - naładowane chemia i rożnymi wynalazkami, kawa itd. Spróbujcie przez jeden dzień tylko jeść same świeże, nieprzetworzone pokarmy - np surówki, świeże warzywa i owoce. Do tego myjcie zeby po każdym posiłku. Będziecie czuli sie lekko w „środku”, oddech wam nie skwasnieje a i nawet koope jak będziecie robic to jakby „czyściejsze” jest to co będziecie wycierać.

Gość gość
Bo nie jedzą czosnku ;) tak właśnie, bo wbrew pozorom im więcej czosnku jadasz tym mniej śmierdzisz ;) sprawdzone i potwierdzone, czosnek zabija bakterie i powoduje, że ciało ładnie pachnie.

Gość gość
dokładnie, jedzenie ma znaczenie!

Gość gość
No wlasnie jak im to powiedziec? Najlepiej szybko bo jak ktoś się po 5 latach dowie że przez całe studia miał przydomek śmierdziel nie będzie to przyjemne.

Gość gość
Mysle ze ten zapach moze buc spowodowany konsumpcją kału partnera/partnerki. Ja osoboscie gdy zabawiam sie z swoją panną (wchodzimy na level extremalny) przyjmuje jej kał w usta lecz go nie polykam tylko tak mamlam sobie no a potem wypluwam naturalnie i ide myc zeby lecz niestety i na drugi dzien mam ten posmak w ustach i czasem utrzymuje sie on przez dwa dni! wiec ostroznie zblizam sie do ludzi i raczej z dystansem

Gość gość
Nieczyszczone mięso ze szczelin zębowych !!!

Gość gość
Po prostu lubię jeść kupę

Gość Padraic OCondon
To zależy kiedy. Jak ktoś wie że dojdzie do sytuacji intymnej i mimo wszystko śmierdzi to znaczy że coś jest nie tak i on tego nie wie. Jeśli nie jest wybuchowy i nie stworzy to zagrożenia trzeba od razu powiedziec. Najwyżej się rozstaniecie.

Gość gość
Pewnie że trzeba powiedziec zamiast żyć z halitykiem w niewietrzonym mieszkaniu.

Gość inuita
Rano każdemu śmierdzi z ust. Jak widzę w serialu że ludzie całują się zaraz po przebudzeniu to mam odruch wymiotny.

Gość jan semendrink
Od razu widać że jesteś prawiczkiem. Jak się kochają to się całują a nawet liżą nie mytą szparkę o poranku.

Gość gość
Nieświeży oddech występuje zawsze u osób pijących kawę, piwo, spożywających mięso, nabiał, słodycze. Zęby trzeba myć po każdym posiłku, używać nici i regularnie usuwać kamień nazębny.

Gość gość
Lekarze twierdzą że wystarczy rano i wieczorem. Nie dodają że przed randką bo kto by chciał iść na randkę nz lekarzem.

Gość arslan
To jak ginekolog ma znaleźć żonę? Chyba że przed wyborem specjalizacji.