Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy mleko bebiko jest źle

Polecane posty

Gość gość

Po porodzie wiem ze nie będę karmić piersią.myślę by kupić bebiko. Ale czy ono będzie na pewno ok ?

Gość gość
mojej corce nie podpasowalo.Jest strasznie tluste i miala kolki. najlepsze bylo bebilon lub nan. troszke drozsze ale lepsze.

Gość gość
Moja po bebiko miała odruch wymiotny. Ja też.

Gość gość
A hip?

Gość gość
Moja bebiko najlepiej tolerowala. Po bebilonie miala kolki. Po hipp tez. Przeszly po humanie jak reka odjal. Teraz pije na zmiane bebiko i humane.

Gość gość
A czemu na zmianę?

Gość gość
Każde sztuczne mleko to syf żywieniowy. To tak jakbyś jadła tylko zupy instant.

Gość gość
Moja córka 6 lat temu się na nim wychowała

Gość gość
Moj miał problemy z brzuchem po bebiko, Bebilon pronutura uczulenie, hipp kolki, Nan biegunka. Jedyne to było Bebilon profutura co mu pasowało. Teraz ma 1,5 roku to pije Nan. Nadal ma problem z bebiko. Trzeba zobaczyć bo może akurat będzie ok dla Twojego dziecka.

Gość gość
Moja corka 10 lat temu na Bebiko i wszystko bylo ok. Teraz moj roczniak tez Bebiko, ale przez puerwsze pol roku dostawal Bebilon ( w szpitalu byl dokarmiany i nie chcialam zmieniac).

Gość gość Mamik
Wszystko od dzieciaczka zależy, jak dane mleko będzie tolerował. Jednemu to samo będzie odpowiadało i smakowało, a innemu nie, albo jeszcze jakieś problemy z trawieniem mogą się pojawić. Warto, a nawet powinno się podawać probiotyk przy karmieniu mm, jakimkolwiek. Dla łatwiejszego trawienia właśnie i ogólnie dla zdrowia. Ja też się do tego stosowałam za radą pediatry. Moja córcia FFbaby dostawała przez kilka pierwszych miesięcy.

Gość roseeee
No coś Ty, ja tylko to mleko podaję swoim bliźniakom :) Każde dziecko inaczej toleruje takie rzeczy, po prostu metodą prób i błędów trzeba wybrać dla dziecka odpowiednie. Tutaj jest bardzo duży wybór https://www.apteka-melissa.pl/kategoria/karmienie-dzieci,801.html , można sobie przejrzeć składy itp. :)

Gość gość
Kazde mm to syf, może jednak sprobujesz z cyckiem? Wygoda, tanio, a i zainwestujesz w jego przyszłość