Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aanneettee

Torbiel na jajniku

Polecane posty

Gość Aanneettee

Witam, w poniedziałek poszłam na usg jamy brzusznej z innego powodu, a pani doktor zapytała się mnie czy chodzę do ginekologa? A ja, że nie , bo ona widzi torbiel. Przyszłam z czym innym a wyszłam z czym innym. Kazała mi iść do ginekologa aby ona to sprawdziła. Powiem szczerze, że najpierw olałam temat, bo zawsze się przejmuje,stresuje,a okazuje się że nie potrzebnie. Więc wziełam to na luzie, ale z każdym dniem,czytam,czytam i dołuje się. W związku z tym mam pytanie,bo nie rozumie na jakiej podstawie lekarka wyliczyła ze torbiel ma 27mm, a na zdjeciu z lewym dolnym rogu sa podane jakieś inne wymiary : 1L 3.32, 2L 2.76 i d 5.54. Może mi ktoś wytłumaczyć o co chodzi? Wiem, że się nakręcam nie potrzebnie. A wizyty u gina nie mam jeszcze zaplanowanej. I czy taka torbiel ma znaczenie w którym dniu cyklu byłam i została zauważona i czy może ona odpowiadać za libido które od jakiegoś czasu mam mniejsze niż zero i ciągłą ochotę na spanie? Sorki za tyle pytań :) Pozdrawiam

Gość gość
Do ginekologa idź, a nie podwazasz to co pow lekarka, masz torbiel i nie planujesz wizyty u gina ,na co czekasz az torbiel będzie jeszcze większa

Gość aanneettee
Do ginekologa dlatego jeszcze nie mam wizyty,bo babka ktora zapisuje przychodzi z urlopu dopiero w poniedzialek, a tak to terminy dopuero sa na wrzesień. A czy dzień cyklu w ktorym byłam ma znaczenie? Nie chce aby była większa , ale z drugiej strony , nie wiadomo tak naprawde od kiedy go mam, jakbym nie poszla na usg...

Gość gość
Nikt tu nie zagląda?

Gość Justyna1995
Witam dodał na tym forum pytanie o torbielu. Torbiele zazwyczaj objawiają się bólami . Jeżeli się tego nie usunie to wyjdzie z tego rak. Po drugie gdy torbiel pęknie do będzie trzeba natychmiastowo jechać do szpitala. W tym wypadku torbiel będzie trzeba usunąć opetacyjnie

Gość Aanneettee
Jakby tego było mało nabawiłam się zapalenia pęcherza, ale takiego jak nigdy 4 h siedzialam na wc bo mialam tak silne parcie ze tylko wstalam i od razu musialam usiasc. Coraz bardziej zaczynam się martwić

Gość gość
Często podczas rutynowych badań dochodzi do zakażenia pochwy czy dróg moczowych nawet typu C wątroby. Dlatego zawsze mam partnera podczas badan czy zaboegow mamy Prawo by był przy nas podczas całego badania i to on u mnie pilnuje sterylnosci. Gdy lekarz dotyka coś w gabinecie i chce badać pochwe prosi o zmianę rękawiczek! Poród z ojcem dziecka to jest wtedy szacunek dla rodzącej i gdy jest problem podczas porodu to personel się spina bo mamy świadka!

Gość gość
Dodam że po zdiagnozowaniu mięśniaka 7 cm zaczęłam leczyć u O. Bonifratów leczenie dość długie ale nie szkodzi wątrobie itp.. Wiele schorzeń nie trzeba operować co jest ryzykiem lecz leczyć nie operacyjnie pomijając szkodliwe leki!

Gość Aanneettee
U mnie zakazenie pidczas badania nie wchodzi w gre bo do lekarza ide dopiero w poniedziałek, ale takiego zapalenia jak teraz to nigdy nie przechodziłam. A co do lekow,hmm nie chcialabym, poniewaz utkwilo mi w pamieci, że jak sie jest w grupue ryzyka ( mama miała raka piersi) to zeby unikać hormonow, a poza tym nie chce przytyc czy mieć nadmiernego owłosienia. Wiem, ze to dziwne co pisze, ale od kilku lat mialam problemy z waga, jak wkoncu udało mi sie schudnac, nie wyobrazam sobie siebie w roli kulki.

Gość Aanneettee
No i po strachu, nie lubie chodzić do lekarzy, bo zawsze jestem traktowana jak dziecko. Wkurzyłam sie, bo pani doktor na moje jekniecie przy dotykaniu wyskoczyla z tekstem co cie boli dziecko? Wtf? Ja juz nam 32 lata a dalej jestem trsktowans jak dziecko i ze nic mi nie ma, mowie ze boli mnie brzuch to stwierdzila ze wiele osob tak ms ze je cos boli jak sie dowiedzs ze im cos jest. A ja ostatni raz bylam u niej 4 lata temu. Torbieli nie mam tylko jakas tetnice, i mam macice o nieregularnych ksztaltsch ze sklonnoscia do torbieli. Najpuerw stwierdzila ze mam plamienia owulacujne, pozniej ze owulacji nie widzi, wiec chyba juz byla, i w sumie tak ma byc. No i to by bylo na tyle. Zawsze jest tak samo. Wy tez tak macie u lekarza?

Gość gość
Sory pomylilam się, macice mam ze sklonnościa do miesniaków , a nie do torbieli.