Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Smoczek dla 4 dniowego dziecka

Polecane posty

Gość gość

Córka strasznie chce ssać pcha rączki do buzi. Dałam jej smoczka od razu spokój i zasnęła ale nie wiem czy dobrze zrobiłam

Gość gość
Widziałam ze dziewczuny Juz w w szpitalu dawały a ja jakoś dziwnie się teraz czuję.

Gość gość
nie przesadzaj, a co jest złego w smoczku?? nic, tyle zeby dopilnowac zeby dziecko z niego zrezygnowało do skonczenia 2 roku zycia bo powoduje wady zgryzu

Gość gość
Wiem ze nie będzie wady zgryzu bo starsze dziecko 8 lat ma ładne żeby a smoczek odstawiłam właśnie ok 2 roku życia. Córka miała po prążki pierwszy jak miała 2 mśc bo przestałam karmić piersią. A teraz karamię tzn staram się ale mały ciągle by sal

Gość gość
Mojej dała położna smoczek odrazu po porodzie bo miała silna potrzebę ssania a nie mogła ssać piersi bo mam wklęsłe brodawki ,kapturków nie miała jak chwycić bo za mała miała buzię , położna odrazu mówiła że widać że ssak bo ma silną potrzebę ssania

Gość gość
Ja dalam corce jeszcze w szpitalu bo ssala procz piersi swoje raczki, moje palce, koszule, ramie.. pediatra na wizycie byla oburzona i kazala go wyrzucic..

Gość gość
Ja usłyszałam zaraz po porodzie w szpitalu od położnej, że kilkudniowemu noworodkowi nie powinno dawać się smoczka. Tylko nie pamiętam uzasadnienia. I nie weryfikowalam, mój syn i tak nie chciał smoczka. Może to zalecenie ma jakieś medyczne czy inne znaczenie a może jest po prostu przekonanie niektórych nie mające większego znaczenia.

Gość gość
Noworodkowi nie daje się smoczka bo to zaburza prawidłowe ssanie piersi. A noworodek będzie chciał wisieć na piersi, ssać cały czas bo w ten sposób zapewnia sobie odpowiednią produkcję mleka. Powinnaś mu pozwolić na razie cały czas być przy piersi. Dzieci czują się też przy tym bezpieczniej i lepiej.

Gość gość
Ja dałam córce jak miała 2 dni . Przez pierwsze 4 dni dziecko było tylko na butli . W 5 dobie zaczęłam kp . Karmiłam kilka miesięcy córka smoczek miała 2 lata . W szpitalu praktycznie każde miało smoczka i nikt nic nie mówił.

Gość gość
Mi smoczek nie raz uratował życie. Ja dałam jak wróciłam do domu ze szpitala. A odsmoczkowalam bez bólu kolo 2lata.

Gość gość
Mój od 1 dnia w szpitalu mial smoczek. Zabralam pare miesięcy po 1 urodzinach. 3 noce sie budził (od 2 miesiąca życia przesypial cale noce) a po tych 3 nocach mu przeszło. Oszukiwałam go woda z butelki jak się budził :D

Gość gość
problem z tyłka