Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Leki przeciwbólowe po cc a karmienie piersią

Polecane posty

Gość gość

Jakie leki mogę stosować w domu po cc? Paracetamol? Np. Apap? Co 6-8 h? Karmie piersią martwię się ze za dużo tego paracetamolu ale bez niego nie mogę funkcjonować. Wczoraj wzięłam dawkę na noc 2x 500 apap dziś dopiero o 11 i nie było fajnie chodziłam zgjeta w pół cc miałam we wtorek

Gość gość
Mam alergię na patacetamol, w szpitalu dawali mi pyralginę. Działało.

Gość gość
Ibuprom też mi pielęgniarki polecaly

Gość gość
A w jakich dawkach i co ile godzin?

Gość gość
ibuprom normalnie tak jak w ulotce, ja po cc dostawałam w szpitalu 400 mg co 6 godzin

Gość gość
Tak jak brałam apap po 2 tabletki najwcześniej co 6 godzin albo wtedy jak ból był nie do wytrzymania

Gość gość
Ja bralam po 2 tabletki apapu. Swoja droga to zawsze mnie to zastanawialo dlaczego tak faszeruja w szpitalu przeciwbolowymi takimi jak tramal i każą kp a w domu to juz tylko paracetamol mi zalecili. To w szpitalu nie szkodzi a w domu juz tak? Serio powiedzcie mi o co chodzi. Bo w szpitalu ciagle przynosili mi najprzerozniejsze srodki przeciwbolowe.

Gość gość
Chodzi o to, ze w szpital jesteś pod ich kontrolą i LEŻYSZ, wiec działający też nasennie tramal nie zaszkodzi a będąc sama w domu po tramalu mogłabyś sie zachwiać i dziecko upuścić i nikt by nie pomógł

Gość gość
17:59- ale mi nie chodzi o dzialanie na mnie tylko na dziecko, ktore kp. O kp mi właśnie chodzi.

Gość gość
co do kp to noworodek w pierszych dobach pobiera niewielkie ilości pokarmu a leki tez przenikaja w niewielkim stopniu, więc sumarycznie tych leków dostaje sie do dziecka nieiele o i ile w ogóle cokolwiek. Taka jest prawda, a w ulotkach muszą pisac ze nie nie wolno w ciaży ani podczas kp żeby się zabezpieczyc prawnie bo polskie społeczeństwo to lekomani. Np w Hiszpanii Ibyprom Max ma 1000 mg a u nas 400 mg.

Gość gość
17 56 Po 2 a co ile godzin?

Gość gość
mnie dawali ketanol

Gość gość
Jeśli karmisz piersią to bierz ibuprofenum. Konsultowalam z doradcą laktacyjna. Paracetamol kazała odstawić. Broń Boże nie bierz ketonalu, mimo że dobrze łagodzi ból.

Gość gość
Ibuprofenum paracetamol na zmianę

Gość gość
Ja w szpitalu po cc dostawałam nawet morfinę a i tak ściągali mi mleko. Przez pierwsza dobę na zmianę, paracetamol, pyralginę, Ketonal, morfinę. Potem tylko Ketonal w płynie i paracetamol, a potem Ketonal w tabletkach. A i tak karmiłam piersią. W domu raz czy dwa wzięłam Apap.