Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karol617

Nękanie sms

Polecane posty

Gość Karol617

Witam Piszę ponieważ mam pewne pytanie. Jest taka sytuacja, że jakiś nieznany numer pisze do mnie SMSy od mniej więcej tygodnia. Chciałbym zgłosić sprawę na policję. Mam tylko pewna obawę, że zostanę lekceważąco potraktowany, ponieważ ta osoba nie pisze mi gróźb, ani nie obraża mnie. Pisze mi bezsensowne SMSy jak na przykład:,,zlew", ,, rybka" ,, toster", ,, garnitur" itp. SMSy w ilości 3-5 dziennie w odstępach czasu czasami co 5-6 godzin 1 sms czasami co 2-3 godz. Czy to można uznać za nękanie?

Gość gość
Nie masz chyba innych problemów w życiu. Zmień numer.

Gość Karol617
Dlaczego mam zmieniać numer? Bo jakiś kretyn do mnie pisze?

Gość gość
To zablokuj ten numer i po problemie. A kilka esów dziennie takiej treści, to nie jest nękanie.

Gość gość
Właśnie zablokuj ten numer i po problemie. Policja tego za nękanie nie uzna.

Gość Karol617
Czyli ta osoba musiałaby albo mi grozić, albo pisać więcej smsow dziennie, żeby można to było uznać za nękanie?

Gość gość
Tak.

Gość gość
Karol617 dziś Tak, takie coś jak masz teraz uznano by za dziecinne żarty. Blokujesz numer jesli zaczną przychodzić z innego, znowu blokujesz i problem z głowy. Nikt nie nakupi starterów i ich nie zarejestruje po to żeby pisać "toster, garnitur, rybka".

Gość gość
Odpisz pod ten numer, że sprawa zgłoszona nq policję jako nękanie. Może się przestraszy i przestanie. (jak już Ci tak ciężko zablokować ten numer).

Gość Karol617
Przykra sprawa, że państwo polskie czeka aż się coś wydarzy, zamiast prewencyjnie reagować już na takie SMSy.

Gość gość
Jak powiedział Piłsudski 'Naród wspaniały, tylko ludzie kurwy.'

Gość Ciocia Dobra Rada Real
Sprawa na Policji upadnie. Jest to co najwyżej złośliwe niepokojenie - art. 107 KW, a nie nękanie. Do wykroczenia, jeszcze tak blahego, Policja nie ma możliwości sprawdzenia właściciela nr tel.

Gość gość
Może ktoś nieświadomie myli numery tel. i nawet o tym nie wie,robi sobie drakę do kogos innego a ty masz zagwozdkę hehe. Ale gdzie tu nękanie?

Gość gość
Karol617 dziś Przykra sprawa, że państwo polskie czeka aż się coś wydarzy, zamiast prewencyjnie reagować już na takie SMSy. x Teraz to już zapytam: czy ty tak na poważnie, czy prowo sobie robisz? Jaka prewencja? Na co? na smsy "rybka, toster"? Czy to tereść szkalująca, zagrażająca twojemu życiu? Zjedz snickersa, a potem włącz funkcje blokuj.

Gość Karol617
To nie jest żart. Dzisiaj "toster", "rybka" a jutro cóż... Osoba może posunąć się dalej. Dziś to most brzmieć śmiesznie i niewinnie ale póki nie da się osobie nauczki to kto wie czy nie posunie się dalej.

Gość gość
Karol617 dziś To nie jest żart. Dzisiaj "toster", "rybka" a jutro cóż... Osoba może posunąć się dalej..... x .... czyli będzie "żelazko i widelec"

Gość gość
a ja rozumiem autora, regularne dostawanie takich smsow moze byc bardzo denerwujace a dodatkowo fakt, ze osoba jest wysylajaca jest zapewne chora psyhchicznei i uwziela sie na ciebie moze niepokoic nie jestem pewien, czy to jednak nie stalking

Gość Karol617
Może Żelazko I widelec. Może co innego.

Gość gość
20:12 A rozumiesz już, że to prowo, bo gdyby to było faktycznie i autora denerwowało, to po prostu zablokował by ten numer.