Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dollitka

szampon do suchych włosów

Polecane posty

Gość dollitka

Hej! Szukam dobrego nawilżającego szamponu. Mam przesuszone włosy, a stosowanie samych odżywek z drogerii nie wystarcza (nakładam je 2-3 razy w tygodniu). Myślę, że codzienne mycie szamponem, który nawilża może im pomóc. Co polecacie/odradzacie?

Gość gość
Szampon NIE NAWILŻA. Szampon może co najwyżej nie przesuszać za bardzo, jesli ma przyzwoity skład. Od nawilżania/natłuszczania/proteinowania są odżywki. Jeśli masz suche włosy to warto właśnie pomyśleć o myciu ich odżywką, a szamponu uzywać tylko na skórę głowy.

Gość gość
Dobre rezultaty miałam z Elastabion Floslek.

Gość gość
gość dziś Po tym to co najwyżej można włosów nie odratować. Na samym początku składu mocny, wysuszający detergent. Faktycznie, do suchych włosów jak znalazł - potem już nie będzie co z nich zbierać...

Gość joannaww
hmm, wydaje mi sie, że olejki dobrze wplywają na kondycje włosów. Poszukaj szamponów, które maja je w składzie i powinno byc OK ;)

Gość gość
Może masz zniszczone po prostu a nie przesuszone? Lepiej się rozejrzyj za jakimiś kosmetykami regenerujacymi , to one pomagaja rzesuszonym włosom a nie szampon nawilżający . Z własnego doświadcznia moge polcic Seboradin Regenerujący https://seboradin.pl/pl/16-seboradin-regenerujacy i nie tylko szampon bym zastosowała ale wszystkie możliwe kosmetyki od maski po lotion by odzywić włosy

Gość morokko26
Też czasem mam wrażenie, że sama maska nie wystarcza i trzeba dorzucić porządny szampon, żeby włosy były mocno nawilżone. A szukałaś czegoś z Inoaru? Oni mają profesjonalne dobre kosmetyki do włosów.

Gość zegarynka26
Z inoaru polecam szampon KALICE. Oczywiscie mozesz zamowic sobie cala serie (szampon, maska, olejek), to juz taka intensywna pielegnacja. Ale jesli chodzi o sam szampon to u mnie nawilzyl wlosy i wygladzil (nie placzą sie tak po myciu i latwiej mi je rozczesac).

Gość dollitka
znam inoar, mam nawet ich olejek kalice, nie wiedziałam, że jest też szampon :) w takim razie chyba go zamówię i zacznę regularniej robić również olejowanie. dzięki za porady!

Gość jolenk012
Takie profesjonalne szampony myślę, że są w stanie nawilżyć. Oczywiście najlepiej dodać do tego mocną odżywkę nawilżającą. Poszukaj czegoś z olejem arganowym. Np. Argan Oil intensywnie odżywia włoski.

Gość marawstala
Oleje dobrze wpływają na porowate (sianowate) włosy, metoda curly girl lub OMO - o nich poczytaj

Gość gośćangela98
Kup sobie zestaw Argan Oil z Inoaru. MAsz tam szampon i odzywke. w skladzie; m.in. olej arganowy,olej jojoba, olej z kielkow pszenicy, malso kakaowe. Wlosy sa nawilzone, miekkie, dociazone, ale nie przeciazone.

Gość gośćmauri93
A znacie jakieś fajne szampony z olejkami, ale takie które nie obciążają włosów? boję się, że od mycia włosów takim szamponem to będą wyglądać na tłuste itd.

Gość falaanani
a ja Ci polecam linię do włosów suchych Insight z organicznewlosy.pl + olejowanie żeby zatrzymać wodę we włosach :) i suszenie zimnym powietrzem, bo to zamyka łuskę włosa :)