Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Goscpc1

kiedy pierwsza owulacja po odstawieniu tabletek anty ?

Polecane posty

Gość Goscpc1

7 maja odstawiałam tabletki anty ( powinnam wziąć 5 tabletkę ale po 3 latach zrezygnowałam z dnia na dzień z podwodu silnych boli głowy i libido = 0 ) 10 maja dostałam krwawienia z odstawienia. Kiedy powinnam mieć pierwszą owulacje? Jak duża szansa jest na zajście w ciąże w pierwszym cyklu po odstawieniu ?

Gość MSzŚ
ChGW. Jaak chcesz zajść w ciążę - to możesz założyć że i w tydzień po odstawieniu tabletek może być owulacja (ale bądź gotowa na poczekanie i trzy miesiące). Jak nie chcesz - to musisz założyć, że już tydzień po krwawieniu z odstawienia może być, a że plemniki dla szacowania skuteczności antykoncepcji są w stanie i siedem dni żyć - żadnego czasu bezpłodnego od początku krwawienia nie należy się spodziewać. Ale ty, jak piszesz - chcesz. Czyli teoretycznie można próbować od zaraz - ale pewne statystyki wskazują, że lepiej tak gdzieś od drugiego - trzeciego cyklu. Bo pierwsze kilka cykli to większe ryzyko owulacji mnogich (czyli ryzyko ciąży mnogich), a to nijak korzystne nie jest. Lepiej mieć dwójkę - trojkę dzieci po kolei, zdrowych, donoszonych, o właściwej wadze urodzeniowej, jak trójkę wcześniaków urodzonych na raz, albo, co gorsza, dwojaczki o pełnej wadze urodzeniowej i donoszonych - bo tatuś to te dwojaczki będzie miał, mamusia niekoniecznie - bo ją taka ciąża do grobu może wpędzić... Męska Szowinistyczna Świnia

Gość gośćpc1
W ciąże zajść chce i chyba za bardzo się nawet nastawiłam...

Gość gośćpc1
Właśnie zauważyłam ciągnący się lekko zabarwiony śluz, na teście owulacyjnym dwie mocne kreski - czy to możliwe ze dopiero dziś ( 19dc) mam owulacje. ?

Gość gośćpc1
Jest tu ktoś ? Trochę zaczęłam się martwić...