Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Poliana66

Brzydki profil

Polecane posty

Gość Poliana66

Witam, Z góry przepraszam jeśli temat powinnam założyć w innym dziale, ale pomyślałam, że to odpowiednie miejsce, chociaż zahacza o życie uczuciowe.. Otóż problem polega na ..jak to ująć..braku akceptacji swojego wyglądu z profilu. Żeby było śmieszniej nie chodzi jak to zwykle bywa o sam nos (gdyby nie 'układ kostny twarzy' uszedłby w tłumie, bo nie jest jakiś tragiczny sam w sobie..choć odrobinę za długi). Problemem jest duża dysproporcja między wizerunkiem z przodu twarzy (en face), który ludziom się z reguły podoba, a jej bokiem. Od pewnego czasu (tj. odkąd osiągnęłam jakieś 24 lata , co było już dobrą dekadę temu) kiedy układ twarzy chyba na dobre osiągnął swój 'ostateczny stan', zaczęłam spotykać się z niewybrednymi komentarzami.. Głównie ze strony płci przeciwnej. Teksty typu:" Zobacz jaka śliczna dziewczyna..(a po chwili, gdy miajali mnie bokiem i widzieli z profilu)..a nie, jednak nie..ma tragiczny profil !" i jakieś uśmieszki, chichot.. :( Nie muszę chyba dodawac co się w takich momentach czuje i gdzie się człowiek chciałby schować. Właściwie nie wiem po co o tym piszę, bo wiem, że nikt mi nie pomoże..Chyba chciałam się wygadac i byc może zapytać czy ktoś z Was spotkał się z czymś takim osobiście? Wiem, że profil to ważna część twarzy i wpływa na ogólną "ocenę twarzy" i jej atrakcyjności, ale nie sądziłam, że wpadnę przez to w aż takie kompleksy..

Gość gość
Ale co ten profil powoduje? Bo czoła czy nosa poza operacją nie zmienisz, ale już nad podbródkiem można popracować.

Gość gość
A czy to ma związek z wadą zgryzu lub krzywą przegrodą? Bo u mnie jest tak z uwagi na wysuniętą szczękę - to jest wada, którą się powinno operować, nie wiem dokładnie na czym to polega, bo dopiero idę na konsultację do dr Teodorczyk w Rock Your Smile, ma świetne opinie, więc liczę, że mi powie, co i jak. Takie wady można też przecież leczyć aparatem i myślę, że w efekcie profil też się zmienia :)

Gość gość
🖐️ skarbie jestes przewrazliwiona ;) hueheuhue a jakie zdanie ma twoja mama ??

sluchaj, tak sobie mysle ze to moze byc tez forma zaczepki ze strony tych facetow, pisalas ze jestes raczej ladna wiec moze w ten glupi sposob chca na siebie zwrocic uwage ;)