Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Starzy ludzie mają takie wredne, jadowite twarze zauważyliście?

Polecane posty

Gość gość

Jakby chcial ci wpiertolić

Gość gość
up

Gość gośćS
NIEPRAWDA!

Gość Teppic   No1
Ci u władzy faktycznie. Ale nie wszyscy siedzą w jednym worku, niektórzy nie mieli tyle tragedii życiowych, żeby skończyć w PiS.

Gość gość
Mowie o pospolitych ludziach na ulicy. Chcialbys byc mily, uprzejmy dla takiej staruszki albo dziadka, ale po jego minie i wzroku to masz wrazenie ze zaraz wyskoczy Ci z pretensjami do calego swiata.

Gość Teppic   No1
Spotykam w pracy masę starszych osób i osoby wredne i wybitnie tępe to mniejszość.

Gość gość
Jak ty ludzi oceniasz po wyglądzie to nic dziwnego że takie bzdury wypisujesz.

Gość gość
16:39 Nie trzeba być pięknym, Wystarczy się trochę uśmiechnąć, aż tak dużo wymagam?

Gość gość
To powiem ci ze moj teść ma wyraz twarzy taki jakby wiecznie był szczęśliwy i uśmiechnięty a w rzeczywistości to huj jakich mało,na palcach jednej ręki można policzyć osoby które go lubią,wredny, upierdliwy uwielbia dręczyć psychicznie

Gość gość
Na starosc skora twarzy obwisa i czasami starzy ludzie kiepsko widza. Wiekszosc osob starych nie miala zycia uslanego rozami i nie ma dobrych wspomnien, ale zawsze (no, prawie zawsze) zostalam potraktowana usmiechem jak milo zagadalam.

Gość gość
Nie wszyscy chodzą uśmiechnięci od ucha do ucha, cyt " nie sądz nikogo po minie bo się w sądzeniu poszkapisz"

Gość gość
Każdy z nas ma wpływ na to jak go otoczenie postrzega. Jeśli chodzisz z miną jakby ci rodzinę zamordowali, to nie dziw się że nikt do ciebie nie podejdzie, ludzie będą się ciebie bać, unikać i uważać za ponuraka.

Gość gość
Moja matka jest taka jak Twoj tesc. Wredna, zlosliwa sadystka dla rodziny i najblizszego otoczenia, ale na ulicy czy w sklepie milutka i usmiechnieta. Uwiebiala jak ktos powiedzial: jaka mila staruszka.

Gość gość
Na starość skóra flaczeje, opadają pliczki, powieki. Rysy twarzy pogłębiają się przez zmarszczki. To nie jest tak, że babcia jest zła, jej zwyczajnie kąciki ust opadły i taką ma twarz. Przeczytaj Małego Księcia, szczególnie jedno zdanie: Miłość nie polega na tym, aby wzajemnie sobie się przyglądać, lecz aby patrzeć razem w tym samym kierunku. Przykro mi, że nie rozumiesz.

Gość gość
16:54 Ciekawe czy ty jest taka swieta i moralna, i postepujesz dokladnie tak jak piszesz. Ciekaw jestem czy przygarnelabys z miloscia muzulmanskiego, brodatego imigranta albo lysego dresiarza z wieziennymi tatuazami.

Gość gość
Dozyj sędziwego wieku i zobaczymy. Ci ludzie niejednokrotnie są nękani 24/h przez choroby bolączki itp. Dla przykladu gdy boli cie ząb to tez masz grymas na twarzy,z bólu i dyskomfortu. Dalej,zobaczymy za kilkadziesiat lat jaką mine bedziesz mial wiedząc ze emerytura ledwo starcza ci na egzystencje i cudem jesli uda ci sie wykupic choc polowe lekow z recept a juz o drobnych przyjemnosciach mozesz zapomniec,urlop to juz totalna fikcja.Mając swiadomosc ze ciezko pracowales cale lata i h.j z tego masz postaw sie w miejscu takiego czlowieka,ty jako mlody masz okazje jeszcze grosza przyrobic,cos taniej kupic z profitem sprzedac,tam cos zachachmencić tu coś zajepać itd itp mozna mnozyc i dzielic mozliwosci,ci ludzie sa zmeczeni zyciem i tyraniem i zamiast spokojnie przezyc swoje ostatnie lata to na koniec dostają siarczysty strzał w twarz od polskiego rządu w postaci jałmużnej bo godziwym wynagrodzeniem za lata przepracowane nazwac tego sie nie da. Postaraj sie ich zrozumiec i otworzyc umysl na cierpienia ludzi a nie tylko na to co widzisz czyli powierzchownosc. Swojà drogą ojciec mi mowil ze „jak bedziesz w moim wieku to sra./jąc będziesz trzymał się trawy” ot takie powiedzenie,oczywiscie w formie przenośni .mam 41L i cos w tym jest bo juz ciezko mi się wstaje z lozka,plecy bolą bardzo,kondycja juz inna niz 20lat temu.Jeszcze 10lat temu skakalem po dachach jak małpa (naprawiam dachy) teraz juz po nich tylko chodzę i widze roznice w tępie pracy,jest znaczny spadek. Czasem mysle ze starosc to taka Boża kara na koniec zycia,jednakże odrazu nasuwa mi sie pytanie „a dlaczego”

Gość gość
Autorka sama jest wredna pisząc o starszych w taki sposób, bo prawda jest taka że to właśnie starsi przez "dobrych" młodych byli okradani metodą na wnuczka