Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

6 dniowy noworodek non stop na cycku

Polecane posty

Gość gość

Nie wiem czy głodny? Czy co? Nic nie mogę zrobić śpi po 1h zje. I nie śpi. Zaczyna marudzić dostaje cyca i marudzi albo wypycha.

Gość gość
Kupę robi z każdym budzeniem. Na jeszcze jedno przedszkolne dziecko i nie daje już rady. Maz późno wraca do domu z pracy. Ja wiem ze to dopiero początek ale mam chwile załamania

Gość gość
Daj butle i po krzyku

Gość gość
To malenstwo potrzebuje cie teraz cały czas bo tylko ciebie znalo przez 9nmsc. Wytrzymaj

Gość gość
Ze starszym dzieckiem miałaś to samo. Trudno oczekiwać od kilku dniowego maleństwa aby tak naraz odseparowało się od mamy.

Gość gość
Taki ci sie typ trafil. Ja jedno i drugie karmilam butlą i mialam swiety spokoj. 8 tygodniowe dziecki potrafilo mi przespac cala noc. Twoja sprawa, a jak pękniesz to polecam Enfamil.

Gość gość
Poczekaj. Zaakceptuj ten chwilowy stan rzeczy- wiem że ciężko ale zaraz Ci się laktacja ustabilizuje i bedzie luz. Karmienie co 3h i dłuższe spanie w nocy.

Gość gość
Córkę karmiłam butelka od 2 tyg bo peklam przez bolace brodawki. Córka spala 3 h zjadła spokojnie przebrałam i dalej spać . Kąpiel tez spokojna. Teraz jestem wręcz rozczarowana ciągle płacz. Jak jestemasz obok na łóżku jest ok jak wstanę to za 30 min Sue budzi i dalej cyc. Dziś na noc dam butelkę zobaczę ile będzie spał . Mleko raczej mam bo wycieka samo piersi mam jędrne wiec to chyba nie problem z laktacja po prostu taki jest i będzie? Nam nadzieję że po woli wydłuży czas snu

Gość gość
Mój i po mm często się budził tylko pamiętaj mm można dawać co 3 h nie co godzinę

Gość gość
Nie dawac cycka!! karmic sztucznym i wlasnym ale odessac wczesniej do butelki! dziecko nie uzalezni sie od cycka bo potem placze nawet jak nie jest glodne, poprostu chce przy cycku polezec.

Gość gość
mm daje się na żądanie, nie co 3h

Gość gość
Autorko spokojnie, to normalne, dziecko ma silną potrzebę ssania, wiele noworodków wisi całymi dniami na cycu, jeśli prawidłowo przybiera na wadze to wszystko ok. Kupa za kupą to też zupełnie normalne. Mialam to samo ze swoim dzieckiem, wiem, że na początku jest bardzo trudno,czujesz się niemal jak w więzieniu bo nie możesz nic zrobić, musisz ciagle udostepniać cyca, ale będzie lepiej, uwierz. Dasz rade.

Gość gość
Nie dawsj butli skoro masz pokarm, to maleństwo, kilka dni a Ty już się zniechęcasz? Wytrzymaj, będzie lepiej.

Gość gość
Zajrzyj na Hafija.pl, najrzetelniejszy portal w polskim Internecie o Karmieniu Piersią, tam na pewno uzyskasz odpowiedź na swoje pytanie i rozwiejesz wątpliwości.

Gość gość
Dałam butelkę spał 2 godziny. Padam. W nocy od 2 do prawie 5 nie spał potem przed 7 znowu pobudka. Teraz myślałam że będzie spał odłożyłam do łóżeczka i guzik. Padam na twarz... tak mnie wszystko boli po cc jestem zmęczona ze aż nie mam siły ruszać rękami

Gość gość
Teraz taki plus ze ssie smoka i spokojnie leży.

Gość gość
Wypierdalaj z tą hajfa. Kobieta pisze ze nie ma na nic czasu a ty każesz jej siedzieć w necie i czytać jakąś wariatke. Puknij się w łeb debilko

Gość gość
09.01 Na forum ma czas. Moze sama wypierdalaj, jak tylko tyle masz do powiedzenia. Ktos chciał pomóc a ty co potrafisz doradzic poza bluzgami?

Gość gość
To niestety normalne ja tak mialam ze 2 miesiace pozniej miesiac bylo troche lepiej ale i tak spalam po 4 godziny dziennie z przerwami a teraz maly ma 4miesiace i spi od 22 do 4 z dwiema przerwami na karmienie po 15minut

Gość gość
To normalne. Miałam tak z 2 dzieci. Te pierwsze tyg to karmienie wlasnie tak wyglada, noworodek ma.malutki zoladek. Z czasem sie wszystko wyrowna, będzie rutyna i kp z dluzsza przerwa. Jak chcesz kp musisz to przetrwac. Mysl o jesnym dniu na raz. Jak to 1 twoje dziecko to plus taki, ze nie masz jeszcze przedszkolaka, ktorym trzeba sie zajac. Siedz, dobra ksiazka albo fora o kp czy jakies sensowne strony i karmisz a w przerwach jak dziecko spi ta godzine ogarniasz dom. Ps. Moje czasami nawet gifziny jako noworodku nie spaly! Wszystko minelo.

Gość gość
O to chodzi ze mam przedszkolne dziecko które juz zaczyna być zazdrosne bo non stop sie zajmoje maleństwem. Wczoraj nawet nie miałam kiedy prxypilnowac lekcji... rano to samo mały ryk córka do szkoły nazwa do pracy spóźniony... Myśliciw ze przy mm bedzie to samo? Cycku mnie bola!!!!!! Mam dość!!!!!!

Gość gość
mam przedszkolne dziecko nie miałam kiedy prxypilnowac lekcji córka do szkoły x To w końcu dokąd to dziecko uczęszcza?

Gość gość
Do kl.0

Gość gość
Mam to samo. Mój ma tydzień i non stop tylko cyc jak w więzieniu. Ja mam tyle łatwiej bo to moje jedyne dziecko. Nie masz mamy? Teściowej do pomocy ?

Gość gość
Przecież to normalne. Moja córka też wisiała non stop na cycku. Dziś ma 11-miesięcy i np dziś też wisi ciągle, może to przez upał.

Gość gość
To daj jej pic, a nie prawie roczne dziecko na cycku wisi

Gość gość
Wyobraź sobie, że daję jej pić i jeść, a mimo to domaga się piersi. To chyba nic złego.

Gość gość
Dla mnie to nie jest normalne, żeby takie duze dziecko wisiało na cycku, ale co kto lubi

Gość gość
Jedenaście miesięcycy skończone dziś to duże dziecko? To jeszcze niemowlę :D Dziś jest bardzo gorąco, sama nie mam ochoty na jedzenie. Wydaje mi się, że to nic dziwnego, że córeczka woli picie i moją pierś.

Gość gość
córeczka woli picie i moją pierś. x Czemu niektóre z Was z własnego dziecka kanibala robią? Nie domaga się piersi, tylko mleka z niej. To tak jakby powiedzieć, że mam ochotę na garnek, albo butelkę zamiast na zupę i wodę.