Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaka woda do mleka mm

Polecane posty

Gość gość

Przegotowana? Nie mam dzbanka filtrującego wodę. Może być żywiec zdrój? Tylko podgrzany w mikrofali?

Gość gość
Zawsze dodawałam przegotowana

Gość gość
Normalną wodę z kranu zagotować, coprawda jestem z siedlec a tu najlepsza woda. Z mikrofali nie.

Gość gość
fuj nie dawaj tego syfu dziecku

Gość gość
No właśnie u mnie kiepska woda niestety. A czemu nie z mikrofali? To lepiej żywca gotować? Czy podgrzać?

Gość gość
Przegotowana. Najlepiej kupic i filter i taka gotowac a jak narazie nie masz to zrodlana nie mineralna.

Gość gość
Jak nie masz w tej chwili innej to orzegotuj tego zywca i tyle.

Gość gość
Zwykła kranówa, przegotowana, nigdy mineralna.

Gość gość
Tylko nie Żywiec

Gość gość
Kupowalam wode Primavera wlawalam do butelki i do mikrofali. Raz dwa bez zadnych filtrow i zabawy. Woda przeznaczona dla dzieci od urodzenia i sprawdzila sie i w domu, i w podrozy np. na stacji benzynowej kiedy mi podgrzewali. Po co sobie utrudniac i jeszcze termosy wozic? Plis!

Gość gość
Zywiec jest chyba przeznaczony dla dzieci ale od pierwszego pierwszego roku? Lepiej jakas woda mama i ja albo wlasnie primavera jak juz ktos pisal.

Gość gość
Zwykła woda pitna przegotowana i ostudzona. Nie wiem po co chcesz cudować. W temperaturze wrzenia giną wszystkie szkodliwe drobnoustroje, więc serio nie ma co świrować.

Gość gość
Używam mineralnej która ma poniżej 500 minerałów i mało sodu ,gotuje wtedy do 40 stopni i z tego robię mleko , wszystkie źródlane trzeba jak wode z kranu do 100 stopni i studzić

Gość gość
Według zaleceń Światowej Organizacji Zdrowia (WHO) mm zalewamy wodą o temperaturze 70 stopni, bo produkcja mm nie jest sterylna i mogą być w mieszance bakterie, które w ciepłym mleku się szybko pomnożą. I mowa tu na przykład o bakteriach salmonelli. W 70 stopniach już giną. Proszę sobie poszukać informacji. Oczywiście wodę z kranu należy najpierw zagotować. Mineralna na pewno się nie nadaje, jedynie źródlana.

Gość gość
A ja słyszałam żeby dziecku do 1 rz absolutnie mineralnej nie podawać bo zniszczy się dziecku nerki, radzę o tym konkretnie poczytać zanim ja podacie. (Ja nie czytałam bo gotuję z kranu ale jak ktoś chce mineralną to chyba lepiej to sprawdzic).

Gość gość
jaki sens jest gotować wodę mineralną w ogóle, przecież wrzątek wypłukuje te minerały., to jest nabijanie w plastikową butelkę producentów wód mineralnych, a te butelki rozkładają się tysiące lat, nie kupujcie tego, tylko woda z kranu..ew. przefiltrowana