Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Awantura z mężem...powiedział mi że jak mi się nie podoba to droga wolna

Polecane posty

Gość gość

Rozumiem że mąz pracuje po 13 ale jak wraca to bym chciała aby zajął się dziećmi - troje (1,5 roku, 3 lata i 4,5 roku) a ja abym miała czas dla siebie. Wczoraj przyszedł i mówi ze głowa go boli i musi sie połozuć, akurat mu uwierzyłam, wydarłamsie ze ja tez mam prawo miec czas dla siebie tak jak on ma w pracy to naskoczyl na mnie i na koncu powiedzial ze jezeli nie zadowala mnie to ze w zebach przynosi kase i mozemy przez to pzowolic sobie na wszystko to niech sama pojde do pracy a jak nie to droga wolna i pokazal reka drzwi. I poszedl spac.

Gość gość
I dobrze zrobił. Jesteś rozpieszczona. Siedzisz w domu, to Twoim obowiązkiem jest opieka nad dziećmi. Maż ma pracować na 2 etaty abyś Ty mogła odpocząć? A on kiedy będzie miał czas dla siebie?

Gość gość
Prowo - specjalnie podane 3 dzieci co 1,5 roku

Gość gość
gdzie pracuje?

Gość gość
W firmie ubezieczeniowej.

Gość gość
Jasne, że PROWO.

Gość gość
Ja mialam to samo wczoraj, tyle ze mamy dwójkę i jestem w trzeciej ciazy i powiedział mi ze jak chce to moge zostac sama z trójką dzieci . Zwyczajnie mnie udupił.

Gość gość
10.41 sama dałaś się udupic, po co ci tyle dzieciorow? Niech zgadnę - w pracy się nie chciało siedzieć?

Gość gość
Ale tak serio-po co wam takie ilosci dzieciorow?? Liczycie na medal z ziemniaka??

Gość gość
Ja to was nie rozumiem my mamy firmę i pięcioro dzieci , a że w naszej pracy się nie śpi bo to profesja zajmująca 24 godziny na dobę To nie kłócimy się ani o pracę , ani o płacę , ani o wychowywanie dzieci :-p a i dostajemy 4 razy 500 plus mimo że mamy bardzo wysoki dochód :-p Teraz możecie sobie po mnie jechać Tylko proszę bez srania , że płacicie na moje 500 bo ja sama opłacam swój podatek dochodowy i mój mąż również Więc w hejcie użyjcie więcej fantazji ;-)

Gość gość
Chyba nie masz dzieci skoro tak twierdzisz . Lepiej wyjsc do pracy na 8 godzin niż 24 h zajnowac sie dziećmi

Gość gość
w sumie dobrze Ci powiedział, lepiej niż ten z tematu o "z moim mężem dzieje się cos dziwnego", który strzela fochy, marudzi, wprowadza nerwową atmosferę, przynajmniej masz pewnośc, że poza dziećmi nic was już nie łączy

Gość gość
po co tyle dzieci narobilas? Nigdy takich kobiet nie zrozumiem.

Gość gość
Ale z ciebie kura domowa! Wyrosło ci już wole?

Gość gość
gość dziś Ja to was nie rozumiem my mamy firmę i pięcioro dzieci , a że w naszej pracy się nie śpi bo to profesja zajmująca 24 godziny na dobę To nie kłócimy się ani o pracę , ani o płacę , ani o wychowywanie dzieci jezyk.gif a i dostajemy 4 razy 500 plus mimo że mamy bardzo wysoki dochód jezyk.gif Teraz możecie sobie po mnie jechać Tylko proszę bez srania , że płacicie na moje 500 bo ja sama opłacam swój podatek dochodowy i mój mąż również Więc w hejcie użyjcie więcej fantazji oczko.gif xxx Spokojnie, w hejcie królują styrane kasjerki, korpobiurwy i fryzjerki robiące za 3 tysie netto narzekające, że nie mogą sobie pozwolić na więcej niż jedno dziecko "bo muszą płacić pińcet plus na patologie nierobów" podczas gdy same g...no odprowadzaja podatków. Zważywszy na fakt, że edukacja, służba zdrowia jest bezpłatna to jeszcze nie zapracowały na zwrot kosztów państwa a już się prują jak stare prześcieradło, wielkie paniusie ;)

Gość gość
Kurna skoro pracuje 13 godzin to ma prawo być zmęczony i ma prawo do odpoczynku, siedzisz w domu? Dzieci mają drzemkę możesz odpocząć, skoro macie kasę możesz na kilka godzin wziąć kogoś do pomocy jak sobie nie radzisz. Ja mam 2 dzieci mąż dwa etaty zarabia sporo, oboje stwierdziliśmy że do póki 2 dziecię nie pójdzie do przedszkola siedzę w domu, i kurde nie wymagam żeby po prawie 16 godzinach coś robił, jest weekend ma wolne zrobi jak nie, to zadzwonię po kogoś zapłacę i tyle. Chce wyjść do fryzjera, na paznokcie albo gdzieś do koleżanki bez dzieci dzwonię po nianie albo babcie jak ma wolne i po problemie. Wszystko się da tylko trzeba chcieć ! Nie wymagają od kogoś jak sama jestes leniem

Gość gość
To powiedz mu, że spoko i tak siedzisz sama z dziećmi, a tak to przynajmniej cały weekend będziesz miała wolny. A on będzie miał na tygodniu wolne, ale będzie musiał sam wszystko wkoło siebie robić plus z dziećmi w weekend.

Gość gość
Autorko mąż ma rację. Ale tą rację możesz wykorzystać. Idź do pracy, którą będziesz wykonywać w weekendy. Przyniesiesz trochę grosza, mąż zobaczy z czym się je opieka nad 3 małych dzieci, a ty docenisz męża, jak skonana przyjdziesz do domu.

Gość gość
11.35 masz rację, sami pracujecie z mężem na swoje 500+, ja tylko nie rozumiem jak mają się twoje wypociny do tematu dyskusji, bo tu nawet słowo nie padło o 500+ i nie wiem czy się chwalisz, czy żalisz , że nie macie czasu na sen? Naklepaliście sobie dzieci, ty wielce dumna ze swojej firmy krzak, zapieprzasz od świtu do nocy, a w zasadzie jak twierdzisz 24 h (chociaż to niemożliwe oczywiście) i jeszcze jaka zadowolona. Dobra rada - nie pij tyle, bo cię fantazja i entuzjazm ponosi :-D

Gość gość
trzeba być pozbawioną rozumu aby tyle bachorów naklepać i to jedno po drugim

Gość gość
a moj rano wcyhodzi przed 7 i wraca ok 21. i wiecie ile zarabia na reke 1500zł na miesiac. niezle co?????????????

Gość gość
Jak można zarabiać najniższą za 14 h dziennie? :O Chociaż okej, jeśli weźmie sie pod uwagę godziny na dojazdy i tak pracuje 12 h dziennie... Oznacza to, że jeśli ma śmieciówkę to na najniższej stawce ma netto 9,75 zl x regulaminowe 168 godzin = 1638. O trybie pracy 12h już nawet nie wspominam. Coś kręcisz z tymi 1500 zł na ręke. Zgłoś to do PIP

Gość gość
gość dziś Ja to was nie rozumiem my mamy firmę i pięcioro dzieci , a że w naszej pracy się nie śpi bo to profesja zajmująca 24 godziny na dobę To nie kłócimy się ani o pracę , ani o płacę , ani o wychowywanie dzieci jezyk.gif a i dostajemy 4 razy 500 plus mimo że mamy bardzo wysoki dochód jezyk.gif Teraz możecie sobie po mnie jechać Tylko proszę bez srania , że płacicie na moje 500 bo ja sama opłacam swój podatek dochodowy i mój mąż również Więc w hejcie użyjcie więcej fantazji oczko.gif a jaki ty podatek dochodowy płacisz skoro dostajesz na wszystkie dzieci 500+?? :D macie "oficjalnie" max 4800 zł (6*800) i ty chcesz z tego podatki płacic?

Gość gość
Przeciez napisala ze ma piecioro dzieci a dostaje 4 *500, nie umiesz liczyc czy czytac?

Gość gość
Do pani co jej mąż zarabia 1500. Nie jest to możliwe wg prawa za tyle godzin chyba że kręci i pracuje 3 dni w tyg. Albo robi cie w konia. U mojego męża w pracy jest dwóch takich. jeden co miesiąc wyciąga z koperty 500-600zl i mówi że to na jego osobiste wydatki mrugajac okiem a resztę oddaje żonie ze niby prywaciarz najniższa płaci. A drugi podobny przypadek tylko wmawia żonie ze mu nie płaci albo z opóźnieniem. Także jeśli twój pracuje tyle godzin i przynosi tylko 1500 to się zainteresuj czy nie wyjmuje cześć wypłaty.