Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dom kostka jestem załamana

Polecane posty

Gość gość

Mąż dostał od rodziców dom kostkę. Wiecie taki typowy dom z prlu. Jestem załamana. Koleżanki maja nowoczesne domy, fajne projekty a ja będę mieszkać w prostopadłościanie :O. Mąż teraz całe oszczędności pcha w remont domu i nie myśli już budowie nowego. Jedyna zaletą domu jest miejsce gdzie stoi bo w samym centrum ale w zacisznej uliczce.

Gość gość
Serio kształt domu jest najważniejszy? Bo chyba ważniejsze jest to, ze to w ogóle macie, ze możecie zrobić remont po swojemu, ze lokalizacja bardzo dobra, ale ksiezniczce to nawet ziarnko grochu doope uwiera

Gość gość
Dom od dawna stoi pusty. Wszystko do wymiany i generalnego remontu. No i te pomieszczenia. Duże, dwa pokoje przechodnie, malutkie łazienki. Masakra.

Gość gość
Przecież jak robicie remont, możecie pozmieniać układ pomieszczeń. Nie wolno ruszać tylko ścian nośnych, a reszta hulaj dusza. Na zewnątrz też można zrobić fajna nowoczesnela elewacje. Jak was stać, można pozmieniać ilość okien, nawet zrobić nowy dach. W czym widzisz problem? Najważniejsza w domu jest fajna lokalizacja, bo tego nie zmienisz. Cała reszta do ogarnięcia.

Gość gość
Cóż, ja nie dostałam od rodziców nawet namiotu w drogę, tak samo jak mój mąż. Cieszyłabym się nawet w kostki :)

Gość gość
Teraz kostki znowu są w modzie. Może niekoniecznie dokładne kostki, nowoczesne budownictwo to te bez skośnych dachów itp. ale osobiście też mi się podobają te parterowe domki że skośnymi dachami

Gość gość
W tych skośnych są drogie dachy, te spady w pokojach - dużo metrów użytkowych ucieka. Mi się podobają proste domy i u mnie w mieście deweloperzy takie szeregowce/bliźniaki budują, bo są dużo tańsze, a ludzie i tak kupują

Gość gość
No to jak to jest dom męża, to ty sobie postaw własny. On niech swoje pieniądze pcha w swój, ty w swój, skoro jak normalni ludzie nie potraficie znaleźć kompromisu.

Gość gość
Duupe by ci miosem smarowano, tez byloby ci zle. Kostki sa modne, bo wystarczy zrobic odpowiednia elewacje, wstawki w elewacji, designerskie drzwi, nieco inne okna, albo nawet do tych zwyklych ztobic myk z elewacja i taki dom wyglada na nowoczesny. W srodku jak ktos napisal, tez zmieniasz oprocz scian nosnych a i w takich da sie zrobic otwory nawet szerokie jesli zastosujesz nadproza. Owszem remont sporo pochlonie, ale skoro lokalizacja super to do cholery czego narzekasz? Policz sobie ile,bys zaplacila za kupno samej dzialki w tej samej lokalizacji. Poza tym ile ty masz lat zeby przejmowac sie jak z zewnatrz wyglada? Aby czysto, schludnie a i nawet nowoczesnie moze byc, a wazne jak zrobicie w srodku. A takie domy kostki z lat prlu najlepiej odnawia sie w stylu bardzo prostym nowoczesnym, minimalistycznym, bo jak zastosujecie jakies barierki i np ogrodzenie w esy floresy zawijasy i drzwi bardziej ozdobne niz takie minimalistyczne, to wtedy wyjdzie wam faktycznie tandeta.

Gość gość
Nienawidze spadzistych dachow gdzie mozna zachaczyc glowa o sufit

Gość gość
Zgadzam się z przedmowczyniami. Kostki są super i bardziej praktyczne niż obecnie modne domy ze spadami.

Gość gość
mam kawalerkę 19 m nie mam na remont :( a marzy mi się dom z ogódkiem taki nowoczesny ale kostką też bym nie pogardziła

Gość gość
Ja nie wierzę, że to prawdziwy temat. Nie ma takich idiotek, które dostają dom za nic i narzekają , że kształt nieładny. No chyba, że to jakaś wyniuniana księżnicza swojej mamusi, dla której nic nie jest wystarczająco dobre.

Gość gość
Prowo

Gość gość
Kostka to obecnie poza "stodola" najbardziej popularna bryła! Można z niej zrobić super dom! Nie ma skosów, płaski dach wiec mega praktycznie. Dobry architekt, nie bać się zmian i będzie cudo!

Gość gość joasia
Pewnie ze można zrobić z takiego domu całkiem fajne cacko,tylko trzeba chęci i energii.Sam mieszkam w takim domu ,zrobiliśmy półokrągła dobudówke ,która całkowicie zmieniła wyklad domu. Kupilismy płytki elewacyjne w firmie Joniec ,bardzo fajne ,proste w odcieniach szarości https://www.joniec.pl/oferta/elewacje.html Teraz jeszcze został na płot i tez tam raczej będziemy zamawiac,potem ogród.Uwież mi trochę chęci i bedziesz miała dom jak się patrzy ;-)

Gość gość
No nie wierze .... dostałaś dom za darmo i jeszcze narzekasz???????? Bo koleżanki maja to czy tamto. Ty pustaku budowlany nie dałabym ci nawet metra łąki. Dom tworzą ludzie a nie mury idiotko

Gość gość
Pokoje przechodnie tez są super, można wstawić drzwi francuskie i zrobić w nim bibliotekę, cuda wianki, ale najwidoczniej autorko nie masz wyobraźni.

Gość gość
A ja z mężem właśnie kostkę do remontu kupiliśmy z pięknym starodrzewem. Dobry architekt i drugie tyle kasy poszło. Ale wyszlo cuuudo z przeszkolonym tarasem. Weszystkie koszty to i tak mniej nix budowa nowego domu ze skosami. A lokalizacja super. Koleżanka, ktora buduje się za miastem i na nasz zakup pukała się w głowę na widok ukończonego remontu zbladła i wyszla pierwsza z parapetówki. Nasz remont trwal krócej niż ich budowa.

Gość gość
12:13 a jak można przeszkolić taras? mój się nie chce mnie słuchać ;/

Gość gość
Ale ona nie chce kostki i już, nie rozumiecie jej koleżanki mają nowe domy a ona będzie miała 40 letni? Ona będzie nieszczęśliwa przez to, wstyd i hańba mieszkać w czymś takim. Permanentny foch i embargo na sex aż gość sprzeda kostkę.

Gość gość
Polecam pracownie dom.pl, bardzo dobrze doradzili mi z projektem o jestem bardzo zadowolona