Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zapalenie piersi.. ratunku !

Polecane posty

Gość gość

Dwa tyg temu mialam cc.Od rana poboloewala mnie pierś dolem i bokiem. Obkladalam kapusta ale bol nie ustąpił. Teraz dostalam dreszcze, bole miesni, glowy , nudnosci i goraczke ktora caly czas idzie w gore. Najgorszw ze na mnie apap i inne pochodne paracetamolu w przypadku bolu i temperatury nie dzialaja. Jak sobie pomoc ? Bo jestem sama z coreczka w domu

Gość gość
Up

Gość gość
Odstaw piers. I weź mocniejsze leki.

Gość gość
Nie wiem jak ci pomoc. Zadzwon może do położnej? Albo spróbuj gorące oklady ściągnij mleko i wtedy zimna kapusta. Jakie miałaś znieczulenie do cc? Jak się czujesz po za tym po cc? Bo ja jestem tydzień po i żyć mi sie nie chce

Gość gość
Teraz juz lepiej po cc ale tudzien po byla masakra. Dzisiaj tylko mocno zaczelo znowu ze mnie leciec przez chwile. Piersi nie chce odstawiac.

Gość gość
A jakie miałaś znieczulenie? Jakie wykonujesz juz czynności domowe? Ja jestem na skraju załamania... bo każdy mówi ze nie mogę nic robic przez kilka tygodni

Gość gość
W ciapsko se to kapustę wsadz szamanko. To nie średniowiecze do lekarza idz

Gość gość
Kup biala kapuste potlucz ja delikatnie zeby puscila sok i przykladaj do piersi. Taki okladctrzymaj przez kilka minut.

Gość gość
Leki przeciwgoraczkowe i mocne masowanie piersi. Ale tak mocne az bedziesz wyc bolu. Jesli tego nie zrobisz mleko ci zropieje i w najgroszym przypadku chirurg bedzie ciac piers. Ale to juz vhard core

Gość gość
Miałam, lekarz od ręki przepisał antybiotyk, plus ciepły prysznic i masowanie w kierunku sutka, częste przystawianie dziecka

Gość gość
Dodam że już po pierwszej dawce ulga była ogromna, bo temperatura ponad 40, ból ogromny, nie byłam w stanie się ruszać, a temperatura w górę poleciała w ciągu może 2 godzin

Gość gość
Ona jest sama w domu, teraz. Zrób sobie dobrze ciepły okład, najcieplejszy jaki wytrzymasz żeby się nie poparzyć, masujące piersi i ściągaj pokarm. Będzie bolało. Spróbuj się z kimś skontaktować kto ci może teraz pomóc przy dziecku, bo przy takiej gorączce szybko opadniesz z sił. Jak tylko to będzie możliwe idź koniecznie do lekarza.

Gość gość
Ibuprom, bo dziala tez przeciwzapalnie, nie apap. I koniecznie do lekarza. na strnie hafiji albo mleczne wsparcie jest napisane, co robic

Gość gość
Jak to zapalenie to dostaniesz antybiotyk, ktory mozna brac przy kp. Jak to zastój pokarmu musisz odciagac, brac paracetamol plus ibuprom regularnie. Przed idciaganiem delikatnie rozmasuj. Przechodziłam z 6 razy zapalenie, biorac regularnie przeciwgoraczkowe leki będziesz czuła sie lepiej. I przystawiaj do piersi jak najczesciej, bo jak to zator i dziecko kanalik odblokuje to moze uratowac przed zapaleniem.

Gość gość
Zajrzyj na Hafija.pl, najrzetelniejszy portal w polskim Internecie o Karmieniu Piersią, tam na pewno uzyskasz odpowiedź na swoje pytanie i rozwiejesz wątpliwości.