Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Karmienie piersią

Polecane posty

Gość gość

Witam. Powiedzcie drogie mamy jak wspomagałyście laktacje... Co najbardziej u was działało. Ja mam ,,mały,, problem a dokładniej mówiąc mam malo pokarmu. Chciałabym to jakos zmienić. Każda zmiana na lepsze będzie dobra. Z gory dziękuje za podpowiedzi. Pozdrawiam

Gość gość
Słód jęczmienny w syropie polecam rozpuści w ciepłym mleku i wypić to jest glowny skladnik femaltikera ale jest tanszy i bardziej wydajny ogolnie ja pilam tez duzo herbaty lactosan i bardzo duzo wody mi pomogło ☺

Gość gość
Mi pomagał Prolaktan bardziej niż femaltiker

Gość gość
A skad pewnosc ze masz malo pokarmu? Dziecko ma zle przyrosty? Pomaga dobra, zdrowa dieta i kp na żądanie. Niektorzy tez chwala karmi bezalkoholowe.

Gość gość
Zajrzyj na Hafija.pl, najrzetelniejszy portal w polskim Internecie o Karmieniu Piersią, tam na pewno uzyskasz odpowiedź na swoje pytanie i rozwiejesz wątpliwości.

Gość Kamilax
Ja na początku miałam problem z bolącymi brodawkami, do tego stopnia, że nie byłam w stanie przyłożyć małej do piersi bo każdy dotyk bolał. I tu koleżanka poleciła mi krem z motherlove. Bardzo szybko ukoił ból i doprowadził moje brodawki do normalnego wyglądu. Krem jest bardzo bezpieczny dla dziecka i warto się w niego wyposażyć.

Gość gość
Dużo jeść, nie ograniczać się (póki dziecku nic się nie dzieje), nie słuchachać rodziców i dziadków pod tytułem nie jedz tego nie jedz tamtego, dużo wody, nie dokarmiać mlekiem modyfikowanym, pozwolić dziecku wisieć na piersi ile będzie chciało i kiedy będzie chciało a w tym czasie można się drzemnąć, odpocząć, pooglądać tv, poczytać książke itp. Mój mąż po nocach jeździł za mm bo przecież nie mam pokarmu. Myślałam na początku tak samo jak Ty, że nie mam mleka i co ze mną jest nie tak aż w końcu wyczytałam podobnego posta jak napisałam teraz. Po tyg musiałam ściągać mleko bo miałam tak pobudzoną laktacje. A po zupie koperkowej lub sosie koperkowym chciało mi cycki rozerwać więc to też pomagało ale wiem że po koperku niektóre dzieci boli brzuszek albo mają problemy z brzuszkiem. Podsumowując wrzuć na luz bo i Twój organizm i dziecka musi się po prostu przyzwyczaić do karmienia piersią i nie bój sie Twoje dziecko nie umrze z głodu. Pozdrawiam