Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy jeśli biorę tabletki antykoncepcyjne to mogę być w ciąży.

Polecane posty

Gość gość

Witam. Parę dni temu przestałam brać pierwsze opakowanie tabletek antykoncepcyjnych. Dziś pierwszy raz z moim chłopakiem odbyliśmy stosunek bez przerywania. Mam miesiączką. Czy jest jakaś szansa ze mogę zajść w ciążę ?

Gość gość
Teoretyczne zawsze jest szansa ;) w czasie okresu nie jest się bezpłodnym :p

Gość gość
Możesz

Gość MSzŚ
Fakt, w czasie miesiączki nie jest się bezpłodnym z absolutną pewnością... Ale ty się nie martw, ty nie masz miesiączki! Ty masz krwawienie z odstawienia, jeżeli przyjmowanie tabletek rozpoczęłaś pierwszego dnia okresu - owulacji nie było, więc skąd niby miała by być ciąża? A nawet, jeżeli zaczęłaś brać później - to ewentualna owulacja może wystąpić do sześciu maksymalnie dni od rozpoczęcia antykoncepcji - stąd zalecenie dodatkowych zabezpieczeń przez tydzień w takim przypadku. Ty skończyłaś cykl - czyli, jak rozumiem, pełne dwadzieścia jeden dni plus parę dni okresu odstawienia. Krwawienie z odstawienia właśnie masz - czyli wszystko idzie jak powinno, antykoncepcja działa. Męska Szowinistyczna Świnia

Gość gość
Tak naprawdę jeśli bierzesz tabletki antykoncepcyjne zgodnie z zaleceniami ginekologa i informacjami zawartymi w ulotce to nie będziesz w ciąży. Ja już ponad 6 miesięcy mam przepisane tabletki vines i nigdy wczesniej tak naprawdę nie czułam się lepiej. Nie mam tych typowych problemów o których się słyszy, że się tyje, woda się zatrzymuje itp. Czuję się fajnie i niedługo inne po kolejną receptę