Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czwarte dziecko tak czy nie???

Polecane posty

Gość gość

Jak w temacie. Wyrażacie swoje opinie. Dodam ze pod względem finansowym imieszkaniowym jest dobrze. Za to zero pomocy dziadków ale w sumie przy trójce daliśmy radę sami wiec teraz w sumie tez damy. Kolejny raz obudził się we mnie instynkt macierzyński i myśle co z tym zrobić. Wyrażacie opinie krytyczne również

Gość gość
mnie na 2 dziecko nie stac, skad brac na utrzymanie?

Gość gość
Ja sie nad drugim zastanawiam, czy podolam. jesli masz warunki i czujesz, ze dasz rade to czemu nie. ja nie wiem czy sie zdecyduje na 2gie. Lubie nasze wygodne zycie 2+1.

Gość gość
Ale po co az tyle dzieci??

Gość gość
jak mąż kopnie cię w dupę to zostaniesz sama z 4 dzieci :o

Gość gość
Autorko, jak czujecie się na siłach wychować czwórkę, dlaczego nie? My zastanawiamy się nad 3 dzieckiem, chcielibyśmy mieć dużą rodzinę, warunki mieszkaniowe i materialne mamy dobre, aczkolwiek bez "dziecko musi mieć wszystko". Zazdroszczę swojej znajomej 7 dzieci [rozpiętość wieku od 4 do 20 lat], jaki oni ze sobą mają wspaniały kontakt. Biedni nie są, nawet w czasach kiedy nie było 500+ wspaniale sobie radzili. Też marzę o takiej dużej rodzinie.

Gość gość
Kurcze 7 dzieci? Jak oni zyja? Gdzie wogole mieszkaja?Czy jezdza cala rodzina na wakacje?Ile musza miec samochodow? przeciez nawet do minivana wchodzi 7-8 osob czyli niecala rodzina. Ja cenie sobie moja rodzinke 2+1 mozemy jezdzic na wakacje kilka razy w roku, nic nam nie brakuje.

Gość gość
Tak, bedziesz miala emeryture obywatelska za 4 dzieci.

Gość gość
jak masz kase i duzy dom to pewnie!! tez mam 3 i mysle nad 4 tylko moja 2 jest juz dorosła, a córcia 11 latka :)

Gość gość
Tak ale miedzy 4 dzieci musi byc dosc krotki odstęp czasowy by dostać tą emeryture.

Gość gość
21 13 nie, odstep krotki ma byc do przedluzonego macierzynskiego. Emerytura w sumie za 4 dzieci nie wazne w jakim odstepie.

Gość gość
ja pieprzę, ale baby wytrzymałe, nie do zajebania

Gość gość
Jeśli tylko podołacie z mężem bo przecież czwórka dzieciaków to wyzwanie to czemu nie.

Gość gość
Ja swoja czwartą ciaze poronilam...I chodź nie była ona w planach to sama się zastanawiam nad kolejnym dzieckiem.

Gość gość
Nas rodzice mieli 4,każda ma swoją rodzine i fajnie jak się wszyscy spotykamy taka gromadą

Gość gość
Możesz się śmiało decydować na czwarte dziecko. Przynajmniej będzie weselej :)

Gość gość
do gość dziś - a jak będzie dochodziło do podziału majątku po śmierci rodziców to już napewno nie będzie tak fajnie

Gość gość
Ja mam sześcioro:) najstarsze 16 lat, najmłodsze 2.5

Gość gość
Królice rozpłodowe

Gość gość
kuźwa rozmnażają się jak w afryce

Gość gość
Czwarte dziecko??? Jasne ze tak! My tez mamy tojke i chcemy czwarte. Moze nawet juz teraz jestem w ciazy.

Gość gość
rany , ale czasy się zmieniły ja rodziłam swoje dzieci 10 około 10 lat temu i mam piątkę . Mimo tego , że pracowałam w każdej ciąży miałam macierzyński , ubezpieczenie , świadczenia i mój M również to i tak byliśmy tacy odizolowani .Czasem płakałam bo nie wiedziałam co ja komuś zrobiłam , że mam dzieci nie piliśmy o papierosach czy narkotykach nawet byśmy nie pomyśleli , zawsze skłonni pomóc w piknikach szkolnych / przedszkolnych A i tak nawet w kościele czasem słyszałam przykrości na swój temat a dziś Moje już duże , a te same osoby co mnie tak palcem wytykały rodzą teraz jedno po drugim :-( i takie dumne , jakby świat należał tylko do nich bo mają dzieci Dziś żałuję , że dałam się tak stłamsić i jak tylko ktoś miała coś do mnie to ja po cichu uciekałam , wstydziłam się :-( zmarnowałam najcudowniejszy czas życia dzieciaków bo się wstydziłam i cierpiałam przez ludzi którzy mnie palcami wytykali , od krów rozpłodowych dzieciorobów i takich różnych perełek te same osoby stały potem pod ołtarzem w Kościele jako pierwsze ech jaka ja byłąm głupia :-(

Gość gość
ja pieprzę, gdzie wy mieszkacie, w lesie, że tak się rozmnażacie, tu gdzie ja mieszkam to jedno-dwoje trójka to już dużo

Gość gość
chyba w tych slamsach popegeerowskich

Gość gość
bo ja wiem ja mieszkam na Warszawa śródmieście i tu jest kilaka matek mają 3 /4/5 normalni tak że ja nie kumam o co chodzi Do tej wyżej to co te Polaczki by zrobiły jakby pojechały np. do Angli gdzie 4/ 5 to norma :-) Takie rzeczy tylko w tej patol polszy :-)

Gość gość
w warszawie chyba w slamsach

Gość gość
bo w każdym mieście są dzielnice patologii

Gość gość
My mamy za ciebie decyzję podjąć? A męża też ci sprawdzić?

Gość gość
Ja chyba chce trzecie, chociaz maluch ma dopiero 4 mc. Jak nie teraz to juz nigdy. Nie chce na starosc zalowac ze sie niezdecydowalam. Nieukrywajac 500+ zawazylo na tym ze w ogole rozmyslam nad tym. W ogole gdyby nie 500+ (chociaz poki co odkladamy z nadmiarem) to po macierzynskim, jestem spokojna o to ze jeszcze rok, albo dwa moge zostac z maluchem, bez obaw ze braknie mi na pampersy.

Gość gość
18 24 przykro mi ,że tam mieszkasz i mierzysz sobą Może i Warszawskie Śrudmieście to slams Nie pokonałaś system :-D