Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy ktos w was był w dzieciństwie zmuszany do

Polecane posty

Gość gość

...nauki w szkole muzycznej, albo do nauki czy uczęszczania na zajęcia, studia etc, które was kompletnie nie interesowały? Czy to się przekłada na późniejsze życie?

Gość gość
Na szczęście w dzieciństwie nikt nie zmuszał mnie np. do gry na skrzypcach czy pianinie. W szkole podstawowej mój kolega z klasy narzekał na lekcje gry na skrzypcach, do których zmuszali go rodzice. Niestety po szkole podstawowej kontakt nam się urwał gdyż wyprowadzili się do W-wy więc nie wiem czy kolega kontynuował naukę gry na skrzypcach. Jeśli chodzi o mnie to pamiętam jak ojciec zmuszał mnie do czytania książki o okupacji Warszawy. Miałem wtedy ok. 12 lat. Podsuwał mi tą książkę gdy mamy nie było w domu gdyż przy mamie nigdy do niczego mnie nie zmuszał. Nie chciałem czytać tej książki gdyż to mnie nie interesowało i były tam były okropne zdjęcia przedstawiające zwłoki na ulicach. Z tego powodu nie lubiłem zostawać z ojcem sam na sam w domu bo on od razu kazał mi tą książkę czytać, a potem musiałem opowiadać o tym co przeczytałem. To było chore. Teraz wiem, że ojciec był dziwakiem. Pamiętając tą sytuację nigdy podobnych zachowań nie przejawiałem względem moich dzieci, których nigdy do niczego nie zmuszałem.