Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Od nowa

Polecane posty

Gość gość

Popełniłam błąd przy końcu brania tabletek. Czy lepiej kontynuować branie czy poczekać i zacząć jeszcze raz od początku ?

Gość gość madzik
Nie piszesz dokładnie jaki to błąd i jakie tabletki przyjmujesz; czy może chodzi na przykład o to, że zapomniałaś zażyć tabletkę o właściwej porze; dlatego trudno coś doradzić; ja stosuję tabletki belara i przy ich stosowaniu jest tak, że jeśli się pominie to ważny jest czas kiedy weźmie się następną, czy w ciągu 12 godzin od pominięcia czy później, bo jeśli później to trzeba się dodatkowo zabezpieczać przez 7 dni; zacytuję Ci jeszcze fragment ulotki co do Twojego pytania czy powinnaś kontynuować branie czy czekać; cytuję : "Jeżeli obecnie wykorzystywane opakowanie zawiera mniej niż 7 tabletek, należy rozpocząć przyjmowanie preparatu z następnego opakowania natychmiast po przyjęciu ostatniej tabletki z aktualnie wykorzystywanego opakowania, tzn. bez zachowywania odstępu w przyjmowaniu tabletek pomiędzy kolejnymi opakowaniami". Mam nadzieję, że chociaż trochę pomogłam, wczytaj się też w swoją ulotkę to będziesz wiedzieć co zrobić.