Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość ciągle coś i coss

2 tygodnie po cc brak odchodów czy powinnam się martwić

Polecane posty

Przedwczoraj skąpe wczoraj zero dziś to samo. Mam się martwić? Czy 2 kilometrowy spacer na ten czas to przesada? Może jak się rusze na dwór czy sprzątać to jeszcze coś poleci? Czytam różne tematy ze po cc nie wolno nic robić nawet najlepiej dziecka nie dźwigać. Ka się świetnie czuje mogę już wszystko ale trochę się przeraziłam czytając ze przez nawet 3 miesiące zero wysiłku.

Gość gość
Ciesz się a nie martw:) chyba że brzuch cię boli,ja do 2 tygodniu tez po cc miałam tylko przezroczyste trochę jak upławy i tyle,a co do podnoszenia to wiadomo że ciężkie cos to raczej nie,ale dziecko,czy cos lekkiego to czemu nie ,niema problemu.

Gość gość
Ale obrzydliwe, zaraz się pozygam.

Nie wolno nic robić kompletnie nic. Zakaz mycia podług, odkurzania, sprzątania łazienki, robienia zakupów, jazdy samłodzielnie samochodem , wstawiania prania , prasowania, dźwignia wózków. To akurat z wozkiem się zgodzę a reszta? Naprawdę nic nie robicie przez 2-3 miesiące? Jak było u was? Spacer pewnie w moim wypadku tez za długi ? Jestem delikatnie przerażona przez to co czytałam. Dziewczyny nawet przez 2 tygodnie spędzają w łóżku a teściowa podaje im dziecko tylko do karmienia.

Gość gość
Nie martw się. Czasami odchody "znikaja" zeby za chwile znowu sie pojawic niestety albo i stety. Ogolnie przyjety czas pologu to 6 tygodni i moga dziac sie dziwne rzeczy tak jak znikakace i ppjawiajace sie odchody czy krew itd. Jesli nic Cie nie boli to raczej jest ok. Zapytaj polozna jak przyjdzie na wizyte:)

Gość gość
Ja od razu wszystko robiłam łącznie z gotowaniem obiadów. Odchody dość szybko mi znikły dzwoniłam do gonekolog i mówiła ze wszystko ok

Gość gość
U mnie po kilku dniach już nic nie było, serio. I przy pierwszym i drugim porodzie. Okresy też mam skąpe max. 3 dni.

Gość gość
ja po cc leżałam miesiąc w szpitalu to w sumie miałam opiekę non stop , nie wiem jak byłoby na wolności CC miałam z powikłaniami mało nie zeszłam , potem straszna anemia bo za duży ubytek krwi , brak słów WYSZŁAM ZE SZPITALA JAK ZOMBI , Natomiast moja znajoma 3 dni po cc , jadła pizze , i z małym na rękach przygotowywała butelkę , tak że nie wiem :-o

Gość gość
Olkus wez nie histeryzuj i nie zakladaj juz tych tematow.

Gość gość
Ja przez 6 tygodni mało co robiłam mimo że się dobrze czułam, gdy macica się 'zwija' lepiej się oszczędzać bo można tego pomalować po menopauzie

Gość gość
U mnie w środę będzie dwa tygodnie i tez juz nie mam prawie tych odchodów. Jedynie kropeczki brunatnego. A robić robie w zasadzie wszystko. Co trzeba zrobić w domu na juz. Czyli gotowanie prasowanie wstawianie prania. Musze i juz samo się nie zrobi. Aha mam jeszcze w domu 3latka wiec nie poleże. Na spacerze byłam wczoraj dość długim

Gość gość
U mnie w środę będzie dwa tygodnie i tez juz nie mam prawie tych odchodów. Jedynie kropeczki brunatnego. A robić robie w zasadzie wszystko. Co trzeba zrobić w domu na juz. Czyli gotowanie prasowanie wstawianie prania. Musze i juz samo się nie zrobi. Aha mam jeszcze w domu 3latka wiec nie poleże. Na spacerze byłam wczoraj dość długim

Gość gość
Jsk się ruszysz, to bardzo możliwe ze dostaniesz jeszcze krwawienia ja tak miałam po długim spacerze z zakupami. Jak cie nic nie boli nie masz się co martwić. Po cc w szpitalu nie które kobiety wstawałte po 6 godzinach brały prysznic zajmowały się dziećmi. Ja wstałam z ogromnym trudem po 12 prysznic dopiero następnego dnia. W domu przez kilka dni brałam przeciwbolowe ale starałam się coś robić nie od razu myć podłogi ale ścieralam kurze gotowałam zajmowałam się dzieckiem