Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Uśmiechnięta999

Wyzywam narzeczonego

Polecane posty

Gość Uśmiechnięta999

Witajcie, Od 7 lat jestem w związku, od ponad 3 lat razem mieszkamy (w dużym domu wspólnie z jego rodzicami, dziadkami, bratem jego żona i dzieckiem). Ostatnimi czasy Nasze relacje bardzo się popsuły. Ja zmieniłam spojrzenie na świat- skupiłam się na byciu szczęśliwym człowiekiem , dla niego zaś najważniejsze są pieniądze. Mamy całkowicie inne wartości. Ponadto jego dotyk bardzo źle na mnie działa ( osacza mnie, wywołuje negatywne emocje) on uwielbia się przytulać a mnie to doprowadza do wściekłości. Na początku proszę by odszedł, przestał. Gdy nie daje to żadnych skutków wpadam w wściekłości i wyzywam go od najgorszych idiotów, debili, kretynów itp. Jest mi z tym źle. Myślę o rozstaniu, jednak to mnie przytłacza gdyż wiąże się ze zmianą całego życia. Ma ktoś podobny problem? Zaradziliście jakoś temu?

Gość gość
wąchaj jaja

Gość gość
Wygląda to na tak zwane wypalenie w związku. Jesteś z tym mężczyzną ponieważ tworzycie rodzinę, jesteście ze sobą związani tak jak każda para. Jednak twoje odczuwanie wiąże się z brakiem odpowiedniej komunikacji . Czy porozmawiałaś szczerze z partnerem o wszystkich swoich obawach, uczuciach, bez owijania w bawełnę? Jeśli nie, zrób to. Czasami bywa tak, że ludzie w niekontrolowany sposób, bez określonej przyczyny oddalają się od siebie i przekonują, że wspólne życie ich nie zadowala. Walka o związek wiąże się z obopólną chęcią jego trwania- a to wymaga ZMIAN. Jeśli dana osoba nie chce się zmienić , zaniedbuje związek, nie jest aktywnym słuchaczem, nie czujesz się dobrze w jej towarzystwie, czujesz ze więź emocjonalna została zerwana- powinnaś nie pomyśleć o zakończeniu takiej relacji, a po prostu ją zakończyć . Bez względu ile materialnych czy niematerialnych spraw was łączy, ponieważ "duszenie" się na siłę w związku z osobą do której nie czujemy nic więcej oprócz przyzwyczajenia i monotonii , bez odpowiedniego wsparcia i poczucia bycia kochaną , jest marnowaniem całej twojej energii i życia które może się całkowicie zmienić w momencie, kiedy natrafisz na osobę która wyznaje podobne wartości. Jeśli nie uda " załatać" ci się tych dziur-tzn. ani szczera rozmowa, ani wprowadzanie zmian bądź niechęć do ich wprowadzenia nie poskutkuje, powinnaś spojrzeć prawdzie w oczy , wyjść ze swojej strefy komfortu i zmienić swoje życie.

Gość gość
To się wyprowadź i po problemie.