Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie chce w ogóle karmić piersią

Polecane posty

Gość gość

Jestem młoda mam duże piersi z miskę F/G i nie chce karmić piersią bo nie mam zamiaru ich sobie psuć a na zabiegi drogie mnie nie stac. Czy w szpitalu są w stanie mnie ZMUSIĆ do karmienia piersią?

Gość gość
I nie mówcie ze jestem gorsza matka bo nie chce sobie niszczyć piersi. Po prostu jestem młoda i nie chce mieć ciała jak 40 stka

Gość gość
W sumie nie wiem czy mogą zmusić, ja jak byłam po porodzie to też nie chciałam, ale niestety kazali, a że byłam młoda i głupia, to nie targowałam się. Dostawiałam do piersi i dokarmiałam butelką, bo za bardzo nie chciało się rozkręcić to karmienie. Po trzech dniach wyszliśmy i wtedy od razu zakupiłam mleko i syn dostawał jedynie butelkę. Ja brałam tabletki na zanik pokarmu. Nie czułam tego, nie chciałam karmić, po prostu to nie było dla mnie i od początku wiedziałam, że nie będę i już. Nic mi ani dziecku mu nie było i nie jest, wyrósł na zdrowego 8-latka (to tak dla przeciwników butelki) :)

Gość gość
10:07 ja się boje ze jak nede tam całkiem sama to nie dam rady jak mnie zmusza... najwyżej ubiore się i ucieknę stamtąd No nie wiem....

Gość gość
Poradzcie kobietki powiedzcie jak będzie u Was to będzie mi raźniej bo szczerze mówiąc boje się ze jak zostanę tam sama to te wredne piguły będą mnie zmuszać do wszystkiego

Gość gość
Piszą w internecie ze trzeba wcxesniej uprzedzić personel szpitala i porozmawiać o tym z ginekologiem

Gość gość
Jak ci każą to powiedz im żeby się pierdoliły jebane położne. Nie mogą cię zmusić.

Gość gość
10.11 Naprawdę nie pamiętam jak to było, dowiedz się, popytaj i jeżeli można odmówić i karmić butelką to tak zrób i walcz o swój wybór. Ja, gdybym w tym momencie była w takiej sytuacji to tak bym zrobiła i już. Wtedy byłam przestraszona i młoda i mi to z góry narzucili, dzisiaj bym się dowiedziała jakie są przepisy czy ustalenia. A jeżeli nawet trzeba, to po wyjściu zawsze możesz przejść na butelkę.

Gość gość
A jak niby mogą was zmusić do tego karmienia? Siła wam cycki wyciągną i dziecko przystawia?

Gość gość
10:24 wiem jak piguły potrafią wjechać na psyche dlatego boje się w ogóle zostać sama w tym szpitalu i wolałabym z facetem...byłam na oddziale na sorze bo uderzyłam się w brzuch a piguły ze co ja z drabiny spadłam i po co przyszłam jak mogłam sobie prywatna wizytę zamówić ....

Gość gość
Masakra obyś się nie dala

Gość gość
Jest jakaś tu?

Gość gość
nie daj się im!

Gość gość
Mam duże piersi, wykarmilam troje dzieci. Piersi są nadal ładne. To ciąża może, ale nie musi zmienić wygląd biustu. Dla mnie zdrowie dzieci było ważniejsze niż biust, a okazało się, że i dzieci jadły długo to co trzeba, i piersi naprawdę super. Musisz wcześnie powiedzieć, że wolisz dać dziecku mleko krowie niż swoje. Twoje dziecko, Twoja sprawa. Nikomu naprawdę nie zależy na Twoim dziecku iw nosie będzie miał, czym karmisz, krowie kozim, czy kocim mlekiem. Firmy ze sztucznym mlekiem biją się o klienta, idą za tym odsypy, wiec nie zdziw się, jak Ci się odmieni, zakochasz się w dziecku i będziesz robić wszystko, by Twój największy skarb dostał najlepsze, co Możesz mu oferować, będziesz potrzebować wsparcia przy karmieniu, a w zamian będą Ci wciskać preparat firmy takiej czy siakiej.

Gość gość
Ja też nie chce karmić, ale zamierzam podać dziecku chociaż siarę po urodzeniu i przez te dwa dni pobytu w szpitalu się przemęczę. Po pierwsze żeby nie słuchać tego pierdolenia, po drugie dlatego, że siara jest bardzo bardzo korzystna dla dziecka Butla pójdzie w ruch w domu, a laktacja na pewno się przez te dwa dni nie rozkręci. Może to jest jakieś wyjście dla ciebie autorko.

Gość gość
Jezu dziewczyny wy tak na serio? Boicie sie pielegniarek i poloznych ?To jest wasza sprawa jak bedziecie karmily swoje dziecko i przede wszystkim- to co tu reprezentujecie to jest wasza postawa zyciowa! Jestescie dorosle? 18 lat ukonczone? Seksu sie nie balyscie a nie potraficie powiedziec obcej kobiecie czyli poloznej ze macie zamiar butelka karmic? A co was to obchodzi co ona powie lub pomysli? Jak bedzie jalies kometarze wtracac to sie wola zwierzchnika i robi skarge i czesc! Kazdy czlowiek ma prawo robic to co uwaza za sluszne - bac sie ze ktos skrytykuje wasz wybor? A czy jak pujdziecie do pracy to tez gdy szef zazada sex uslugi to tez dostanie bo bedziecie sie baly przeciwstawic? Jak mozna przejmowac sie w ogule co ktos o was pomysli.To chore i niedojrzale zachowanie

Gość gość
18.45 rozumiem, że ty byłaś w takiej sytuacji i wiesz o czym mówisz? " bo jeśli nie, to nie zabieraj głosu. W szpitalu te położne mają jobla na punkcie karmienia, panuje laktoterror i ryją tym matkom banie, a kobieta po porodzie wiadomo, hormony szaleją, są wrażliwe, czasem zagubione kiedy to pierwsze dziecko i ulegają.

Gość gość
Dziękuje kochane za wsparcie, Dlatego tak boje się pobytu sam na sam w szpitalu wolałabym z partnerem bo boje się ze jak rodzina i wszyscy wyjdą to będą mnie zmuszać do chorych rzeczy

Gość gość
17:40 ale nie wiesz jak moje piersi wygladaja w 14 tygodniu tak wysoko i jędrne jak sztuczne. Może wcale takich jędrnych nie miałaś przed ciąża ze mówisz ze po 3 dzieci ci się nie zmieniły..

Gość gość
Nikt was siłą do niczego nie zmusi. W Polsce jest jeszcze dobrowolność wyboru karmienia.

Gość gość
Ja bym wolała karmić naturalnie, bo mleko w proszku to sama chemia...