Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nietrafione ubranka

Polecane posty

Gość gość

Hej. Co robicie z nietrafionymi ubrankami, które dostajecie w prezencie? Ja od teściowej dostane tylko takie. Nie robi tego jakoś celowo, tylko po prostu nie umie dobrać rozmiaru. A jak kupi większe to nie w sezon. Ostatnio dostałam naprawdę ładna sukienkę, ale dobra będzie w grudniu, a jest typowo letnia. Co robicie z tego typu rzeczami? Sprzedać nie bardzo bo to prezent, oddać komuś bliskiemu też nie mam komu.

Gość gość
To zapytaj, czy ma paragon i mogłaby wymienić, powiedz ze bardzo Ci się ubranka podobają, ale są za duże bo dziecko nosi rozmiar ...., zresztą o rozmiarze możesz wspomnieć mimochodem w trakcie jakiejś rozmowy

Gość gość
No właśnie paragonu nie ma bo na rynku kupuje. A rozmiar to wie jaki nosi dziecko tylko się jakoś nie stosuje i uważa że jak większe kupi to dobrze. Np. Ta nowa sukienka to miala być na przyszła wiosnę, ale będzie maks do lutego bo dziecko duże jak ma swój wiek.

Gość gość
z sukienka dla miemowlaka nie ma klopotu:x nawet jak letnia, to na rajtuski i body spokojnie ubierzesz i jak dama:] Niemowlaki i male dzieci ubiera sie wlasnie na cebulke:x

Gość gość
Tobie mózg ktoś na cebulkę ubrał

Gość gość
Ja bym powiedziała, ze piękną sukienka i aż szkoda, ze córka tego nie założy, bo teraz za duża, a za rok już za mała. Nic raczej nie poradzisz, starsze pokolenie ma chyba taki zwyczaj kupowania czegoś "na zaś", mi też trafiają się za duże rzeczy- czasami 2-3 rozmiary. Do niektórych dziecko dorasta, inne zwyczajnie sprzedaje (mimo, ze to prezent) i kupuję coś w odpowiednim rozmiarze.

Gość gość
7 miesięcy to niby niemowlak ale nie wyobrażam sobie w upał kisić dziecka w body, rajtuzkach, sukeince i jeszcze może sweterek :D chyba faktycznie będę sprzedawać na bieżąco bo wiadomo że moda się zmienia

Gość gość
I ten tekst, że ładne ale teraz za duże, a później za małe bardzo dobry. Powiem tak przy następnej okazji. Nie jest to chamski tekst a teściowej może troszkę zwróci to uwagę na bardziej przemyślane zakupy.

Gość gość
jak za duze i bedzie dobre za pol roku, to cholerka bedzie zima :D wiec jaki upal??

Gość gość
Mówię o teraz, że jest upał. A w grudniu Ty na pewno nakladasz typowo letnie sukienki w kwiaty itp. Z leciutkich materiałów do grubych rajstop :D chciałabym to zobaczyć:)

Gość gość
noe n fakt:x ja corke rodzilam przed 500+ wowczas sie takw doopach nie przewracalo jak teraz:D

Gość gość
Ale ty głupia jesteś, co ma do tego 500+?? Zwłaszcza kiedy ma się jedno dziecko. To twój problem, ze twoją dziecko zimą chodzi w letnich sukienkach.

Gość gość
sama zes jest głupia! nie widzialam tej sukienki, wiec moja odpowiedz byla w domysle.. ale jak sie jest glupim , to i od glupkow innym sie mowi:x

Gość gość
Było napisane na samym początku TYPOWO LETNIA SUKIENKA, jak nie umiesz czytać, wróć do podstawówki, a nie głupoty piszesz

Gość gość
typowa letnia sukienka to tez bawalniana szmatka na ramiaczkach! HeloŁ mysl czasem! Nie jestesmy jasnowidzami i nie widzimy tego co opisujesz.

Gość gość
W letnich sukienkach nie chodzi się zimą matolico, proste i logiczne

Gość gość
matolica to cie powila !

Gość gość
Tu autorka. Zamykam temat. Dostałam jedną konkretną odpowiedź na mój "problem". Po co się kłócicie i obrażacie nawzajem? Wrzućcie na luz :)

Gość gość
Tu autorka. Żaden obraźliwy komentarz nie jest moj.

Gość gość
ojoj, nie da sie zamknac tematu:o a to tu norma