Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

memori

Objawy po pierwszym razie

Polecane posty

Mam 17 lat, ok. 12 dni temu miałam swój pierwszy raz z ukochanym. Dzień po tym spróbowaliśmy jeszcze raz, ale bolało bardziej, niż dnia poprzedniego (wiem, powinniśmy poczekać). Nie krwawiłam. Od kilku dni piecze mnie wejście do pusi podczas kończenia oddawania moczu. Nie wygląda, jakby było tam cokolwiek zaczerwienione... Dziś, dosłownie jakoś 50 minut temu przy załatwianiu się jak zwykle poczułam ból, ale tym razem poleciało bardzo mało krwi. Możliwe, że coś mi pękło... Pomyślałam z początku, że jednak to miesiączka (powinna być za ok. 4 dni, nie jest regularna), ale krwawienie jest zbyt małe. Chyba już ustało. Jakoś 2 dni temu w szkole zachciało mi się ponownie siusiu (a robiłam je jakoś 30 minut wcześniej) - nic nie poleciało. To chyba nie jest zapalenie pęcherza, skoro zdarzyło mi się to tylko raz, prawda? A-ale nie wiem, jak to z tym do końca jest... Nie latam do łazienki jak szalona co 10 minut. Mój problem polega na tym, że nie mogę iść do ginekologa. Nie chcę, by moja mama się o tym dowiedziała, a zaufania do "koleżanek" nie mam. Co mam robić? Można zadawać pytania, jeśli coś pominęłam.

Gość gość
Moim zdaniem masz naderwana ale nie przerwana blone dziewicza. Tez tak miałlam, pękła na dobre po jakis czterech razach w pozycji na pieska bo byla glebsza penetracja. Podejrzewam ze jestes otarta i masz nie do końca przerwana blone. Sama po intensywnym seksie odczuwam dyskomfort a jestem mama trojki dzueci.

Powinnam po prostu czekać? A może jest coś w aptece bez recepty?.. Tylko co... Naprawdę zaczynam lekko panikować.

Gość gość
Podeslij zdjecie pusi i tak cie nikt tu nie zna! I postaramy sie temu blizej przyjzec

Coś na podrażnienia, może dopochwowe? Gdzieś czytałam o rumianku, vagosan czy tam urasept. XDD Zapewniam, że nic nie jest zaczerwienione z wierzchu i nie trzeba niczego pokazywać.

Gość gość
Jestem na 1szym roku studiow medycznych,nie musisz sie krepowac bo i tak nikt cie nie zna a moze bede mogl cos poradzic. Wysllij zdjecie i postaram sie pomoc

Gość gość
Jak chooj prowo, jeszcze ten awatar.

Czego nie czaisz, obleśny kłamliwy stulejarzu, że z wierzchu niczego nie zobaczysz? Nikt nie jest chyba aż tak głupi, by nabrać się na "studenta medycyny" XD Eh, szukam pomocy, a nie komentowania mojego wieku i awatara.

Gość gość
19:57- pomimo pani agresywnej postawy nalegam by jednak pokazala pani swoje narządy rodne. Jest mozliwosc iz infekcja jest ale nie zauwazalna na pierwszy rzut oka. W razie czego prosilbym o przeslanie mi probki moczu i obowiazkowo stolca ale w wiekszej ilosci i sprawdze to w labolatorium medycznym

Pewnie masz rację. Wystraszyłam się po prostu długotrwałego bólu przy samym wejściu, a zwłaszcza nagłej krwi.

Gość gość
Ja miałam tak samo. To normalne, boli bo pochwa nie jest rozciągnięta, a krew leci bo błona dziewicza pewnie nie jest do końca przerwana. Jelsi chodzi o krew podczas silania to pewnie otarcia.

Nah, jednak krew nie była spowodowana otarciami/przebitą błoną. Okres przyszedł po prostu szybciej.

objawy sugerują infekcję dróg moczowych, która może się także pojawić po współżyciu ale ginekolog powinien to zbadać. Zanim do niego trafisz - furagin

Gość gość
I jak z tymi zdjeciami dróg rodnych droga pani? Wciaz czekam by udzielic porady fachowej

to kup bez recepty lek odkażający drogi moczowe. Co do ginekologów fakt - nie jesteś pełnoletnia ale jeśli objawy nie ustąpią do porada lekarska może być nieunikniona

Gość gośćelo
Też miewam problemy z pieczeniem pecherza, a raczej ujścia cewki moczowej podczas sikania, szczególnie po okresie dużej aktywności seksualnej. Seks uprawiam od dwóch miesięcy, a już drugi raz dopadła mnie infekcja pęcherza. Polecam Furaginum, bez recepty, działa cuda, a kosztuje 10-12 zł. Profilaktycznie możesz też jeść żurawinę w tabletkach lub pić sok z żurawiny, ja zaczęłam dopiero kilka dni temu zażywać żurawinę - w połączeniu z Furaginum ulgę odczuwasz już po jednym dniu stosowania :D Wszystko dostaniesz w aptece superpharm, masz tam nawet na półce specjalny dział z lekami na pęcherz :D A sok z żurawiny czy tez tabletki można jeść codziennie, profilaktycznie + używać husteczek nawilżanych (polecam lactacyd) po każdej wizycie w toalecie :D